Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Két új útszakasz 445 millió forintért

Győrújfalu – Darnózseli - Csaknem félmilliárd forintból kapott új utat két szigetközi község, Győrújfalu és Darnózseli. A régióban csak idén 59 kilométer négy- és ötszámjegyű közút rekonstrukciója készül el.

Európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztést adtak át tegnap Győrújfalun: megújult a 1401-es számú, szigetközi út községen átvezető 1,7 kilométeres szakasza. Egy másik községben, Darnózselin befejezés előtt van a kivitelezés, ami két kilométer hosszúságú szakaszt érint. Az előbbi községben 7 ezer, az utóbbin kétezer jármű halad át naponta.

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. programigazgatója az ünnepségen elmondta: a 2007–2008-as akciótervek alapján csaknem kétszáz útszakasz felújítására nyílik lehetőség az országban. Ez összesen 1114 kilométert érint, 44,5 milliárd forint értékben. Ebből 260 kilométert már átadtak, további 800 kilométer az év végéig készül el, és csak a maradék munka húzódik át 2010-re. A Nyugat-dunántúli régióban idén 59 kilométer négy- és ötszámjegyű közút rekonstrukciója készül el.
A projektet Szabó Csaba, a Magyar Közút megyei osztályvezetője mutatta be. Darnózselin és Győrújfalun kijavították a burkolati hibákat, forgalomcsillapító szigeteket alakítottak ki, fejlesztették a közvilágítási hálózatot. Felújították az autóbuszöblöket, valamint gyalogos-átkelőhelyet létesítettek. A Győrhöz közelebbi községben a leginkább nyomvályúsodott részen teljes pályaszerkezet-cserét végeztek.

Bognár József győrújfalui polgármester úgy vélte: a beruházásra azért is szükség volt, mert az 1974-ben épült, és mindössze egy ízben, 1984-ben felújított út teljesen tönkrement a tehergépkocsi-forgalomtól. Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke megjegyezte: tapasztalata szerint a legtöbb helyen a rossz utakat érzik problémának az emberek. A mostani két fejlesztés 445 millió forintba került. Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy uniós fejlesztések nagy szerepet játszanak a gazdasági válság hatásainak tompításában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az exigazgató, Korcsmáros pert vesztett

Elutasította a megyei munkaügyi bíróság pénteken Korcsmáros György, a Győri Nemzeti Színház volt… Tovább olvasom