Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Két új út épül Győrben

A 81-es főút épülő új győri szakaszáig meghosszabbítják a Zöld utcát, és „kikötik rá” az Erfurti utcát is.
A győri Nádor aluljáró és a hozzá csatlakozó úthálózat építése az előzetesen kalkuláltnál alacsonyabb áron, 3,9 milliárd forintból valósítható meg. A város az erre a célra szánt 5,5 milliárd forintos hitelből így más útépítési beruházásokba is kezdhet.

Ismert, hogy – állami pénzekből – készül a 81-es főút új nyomvonala a Banai úti körforgalomtól az Ipar utcai csomópontig, ez sokat javít a város ezen részén a közlekedésen. Feltéve persze, ha az új út nem „vágja" le például a József Attila-lakótelepet. A főút nyomvonalának tervezésekor már eleve számoltak ezzel, s most az említett körülmények miatt lehetőség is nyílik az új becsatlakozásokra.

A munkaterületet tegnap adták át az építőknek, így újabb két nagy útépítési munka kezdődik Győrben. A Zöld utca meghosszabbításában 580 méter hosszúságban kétszer egysávos új út épül, mindkét oldalon kerékpárúttal, közvilágítással. Ennek költsége 153 millió forint.
Az Erfurti utcai „kikötés" 502 méter hosszú, a kétszer egysávos út egyik oldalán kerékpárúttal, gyalogjárdával. A munka 119 millió forintba kerül.
Mindkét útépítés befejezési határideje október 15. Erre az időre már az érintett területeken a növénytelepítést is meg kell oldani. A Zöld utcában az új nyomvonal miatt fákat is ki kell vágni, ezeket azonban pótolják, s szép, rendezett zöldterületet kapnak a környék lakói. Az építkezések befejezéséig azonban szükség lesz a türelmükre, megértésükre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Strabag is üldözi, ha tudja

A győri Árkád bevásárlóközpont építkezésén talált szabálytalanságokról a beruházást végző generálkivitelező úgy véli: a Strabag csak a saját munkavállalóiért felel, az alvállalkozókkal pedig természetesen szerződésben köti ki, hogy a munkát kizárólag legálisan végeztetheti. A vizsgált 208 dolgozóból 41-nél találtak szabálytalanságot, sokaknál a bejelentési kötelezettséggel volt probléma. Tovább olvasom