Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Két tábor egy szólamban

Széles tábori választék és jó értelemben vett hagyomány várja a gyermekeket Győrben és a megyeszékhely környékén.
A gárdonyis Kelemen Roberta a nagymamájánál nyaral. A kislány életében most némi rendszerességet jelent az a bejárós kézművestábor, ahol a papírhajtogatástól kezdve a gyöngyözésig, fonásig többféle technikát elsajátíthat. Kurcsics Lili, a Tánc- és Képzőművészeti Általános és Szakiskola hatodikosa anyukájával együtt hallott a lehetőségről.

A név garancia

A táborvezető Hopp Erzsébetnek, a népművészet mesterének a neve garanciát jelentett arra, hogy minden gyerek talál magának kedvére való foglalatosságot, no és Lili is feliratkozzon a névsorba.
– A gyerekek különböző technikákkal ismerkednek meg – szögezte le a kézműves-foglalkozásokat vezető Hopp Erzsébet.

– Szinte bizonyos vagyok benne, majdan másképp néznek egy papír- vagy fonaldarabra. Már az első napon úgynevezett hármast, hetest készítettek fonálból, amit azóta is a csuklójukon vagy a hajukban viselnek.

Füles, a kedvenc

A kézművesség megmérettetés és örömszerzés, amit erősítünk. A rajz- és a technikaóra mellett több testnevelési óra kellene, hiszen a gyermekeink, unokáink ezekkel együtt kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válhatnak.

A zoo-tábor egyedisége abban rejlik, hogy a táborlakók bázisa a győri Xantus János Állatkert, ahol egy hétig – természetesen szigorú kontroll mellett – egészen közelről meg lehet ismerni az állatok viselkedését, természetét. Ehhez persze hozzátartozik a takarítás és a rendrakás is, ám ez a zoo-tábor lakóit láthatóan cseppet sem zavarja.
– Az unokatestvéremmel, Laurával együtt jelentkeztünk – mondta el az állatsimogató söprése közben Élő-Kovács Patrik.

– A csoport összeszokott, leginkább Fülessel, a szamárral akad némi gond: olykor megmakacsolja magát, nem fogad szót nekünk.
– A munkánkkal a vadaspark is szebb – vallja a negyedikes Czellér Andrea. – Felejthetetlenek ezek a napok, az oroszlánkölykökkel való foglalatosság közben sok barátot szereztem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átfogó terv a győri vízpartrendezésre

Az újvárosi rehabilitációs terv elkészítéséről szóló szerződés aláírásával a győri vízpartok rendbetétele került az első helyre a győri főépítészi iroda feladatlistáján. A főépítész elsősorban helyi szakembereket vonna be az eddig parlagon heverő területek „kitalálásába”. Ahhoz képest, hogy Győr a folyók városa, hosszú évek óta panaszkodnak a győriek, hogy ennek „haszna” kevéssé érzékelhető. Joggal. Tovább olvasom