Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Két rendőrnő kezét kérték meg intézkedés közben

Beváltotta a rendőri vezetés reményeit az egy év óta működő körzeti megbízotti szolgálat Győrben. A szolgálatot ellátó rendőrök megismerték területüket s az ott élő embereket. A női megbízottak kezét már többször megkérték intézkedés közben.
A városi rendőrkapitányság vezetőjének elképzelése alapján alakult meg Győrben – korábbi mintára – a körzeti megbízotti szolgálat tavaly áprilisban. A várost hét körzetre osztották, és pályázat útján választották ki a megfelelő rendőröket a posztok betöltésére.

– Miután tavaly augusztusban a vasúti körzeti megbízottakat is a csoporthoz csatolták, tíz kolléga végzi a munkát a területén. A szolgálathoz más megyékből is jöttek munkatársak, akik azóta felvették a ritmust – magyarázta Szabó Zsolt százados, alosztályvezető. A szolgálat embereinek a körzetükben élő embereket is ismerni kell, kapcsolatokat kell kialakítani velük. Eljutni a biztos „pontokhoz", a polgárőrökkel, képviselőkkel, de még a gát- és halőrökkel is kapcsolatot kell tartaniuk.
– A szolgálatszervezésben mindenki a saját területének a gazdája – folytatta Szabó Zsolt –, így a bűncselekmények alakulását is látják, s ha kell, erősítést kérhetnek kollégáiktól vagy az ügyeleten keresztül más alosztályoktól.

Szolgálati mobiltelefonja van mindegyik megbízottnak, amin probléma esetén a lakosság is könnyen elérheti őket. A körzeti megbízotti állomány napi munkája mintegy nyolcvan óra többletszolgálatot jelent a városban.
Amint az eltelt egy év, úgy ez a nyár is eredményes volt a körzeti megbízottaknak. Júniustól számítva tíz elfogásuk volt. Közöttük körözött személyek, illetve voltak tetten ért bűnözők, zsebtolvajok.

– A lakosság ismeri a kollégákat, és szerencsére nagyon sok bejelentést kapunk, amiben segítségünket kérik. Időszakos gondokat is kell kezelni, mint például a nyáresti Kossuth Lajos utcai csoportosulások miatt tett bejelentések kivizsgálása s a rend helyreállítása. Ugyancsak gyakoriak a köztisztasági szabálysértések, a csendháborítás, valamint súlyosabb esetben a rendbontás, garázdaság. De többször volt, hogy két kolléganőnknek megkérték a kezét intézkedés közben – mosolyodott el Szabó Zsolt százados.

Vannak azonban olyan esetek, ahol a rendőr csak figyelmeztethet, de a problémát az önkormányzatnak kell rendezni, mint például a Stadion utcaiak panaszát, akiket a közeli új diszkó hangereje zavar az éjszakai pihenésben. A körzeti megbízottak munkáját szolgálati autók és robogók segítik, amikkel szükség esetén könnyen és gyorsan eljutnak
a helyszínekre. Az önkormányzat lakással támogatta őket, így oldva meg elhelyezési gondjaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűkítik a Mosoni- Dunát?

Azt ugyan még nem tudjuk megmondani, mikor, de remény van rá, hogy belátható időn belül Győr (ismét)… Tovább olvasom