Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Két óra alatt elfogták a rendőrök a betörőket Öttevényen

A körzeti megbízottak két óra alatt elfogták azt a két fiatalembert, akik Öttevényen több családi házba is betörtek.

A rendőrség ügyeletét a sértett értesítette július 15-én, mert öttevényi családi házukba betörtek.

Az ajtókat felfeszítették, az udvaron összekészített két kilogramm vörös rezet azonban elvinni nem tudták, mert a háziak megzavarták őket. A két betörő kerékpárjukat hátrahagyva elmenekültek.

A helyszínre érkező körzeti megbízottak a környéket átvizsgálták és a bokorban rejtőző két fiatalembert a személyleírás alapján elfogták.

Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a község egyik lakatlan házának melléképületét is K. Aurél 22 éves és B. Mário 20 éves győri lakosok rongálták meg.

A Győri Rendőrkapitányság lopás bűncselekmény kísérlete miatt a két férfit őrizetbe vette, a Győri Járásbíróság 2013. július 18-án előzetes letartóztatásukat rendelte el.

Olvasóink írták

 • 7. Filtec 2013. július 20. 12:47
  „Innét szedtem: #8
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/fuvoszenekari_koncert_a_sopronkohidai_bv_intezetben/2292116/

  --------------------------------------------------------
  "Itt a követendő példa!
  Ezt majmoljuk, ne az USA-ból áradó sz.rt!

  http://bit.ly/N9vmPA

  Németország, a legelvetemültebb bűnözőit Szibériába küldi rabtartásra!!!
  Szibériából gyalogoljon haza a rab. A farkasoknak is enni kell!

  Copy On

  A legenda a 90-es években született meg, amikor is Arizona állam 4 millió dollárért új börtönt akart építeni. Joe sheriff viszont bevállalta, hogy ő ezt 100 ezer dollárből kihozza. És megszületett "Tent City" ...

  Joe a sivatagban felvert több tucat katonai sátrat, feltűrte a sátrak oldalait és elhelyezett vagy 2000 elítéltet. A sivatagban 50 fok van, egy újságíró szelíden megkérdezte, hogy a rabok egészségét ez nem veszélyezteti-e, Joe szerint viszont "ami elég jó a katonáinknak, az tökéletes a bűnözőknek".
  --------------------------------------------------------

  Arpaio börtönében a rabok az udvaron kizárólag láncon mozoghatnak, ez alól a nők sem kivételek. A sheriff szerint ugyanis nagyon fontos, hogy a két nem számára ugyanazokat a jogokat biztosítsa. Világítás is csak akkor van, ha az erre a célra rendszeresített szobabiciklit éppen tekeri valaki, mert az fejleszti az áramot. Egyszer az egyik fennhatósága alá tartozó börtön adminisztrációjából a rabok fekete pólókat loptak, amelyeket aztán a börtön falain kívül értékesítettek. Arpaio ekkor úgy határozott, hogy a férfi rabok által leginkább utált színben vásárol rabruhát. Az elítéltek azóta rózsaszín göncben feszítenek, s a pólólopás is megszűnt.

  Arpaio sheriff még az étkeztetéssel is spórol: mindössze napi 60 centből hozza ki a "vendégek" napi ételadagját. Szerinte a liberálisok azért nyafognak, mert zavarja őket, hogy a rendőrségi kutyák napi kosztjára ő ennél többet, 1,10 dollárt szán. Arpaio kutyaszeretetét mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy minden kutyának saját matraca és takarója van (!), amit a rabok tisztítanak. Arpaio a rabok alakjára is vigyáz: nem ritka, hogy az elítéltek büntetésből egy héten keresztül csak kenyéren és vízen élnek.

  A legvitatottabb cselekedete az volt, amikor 300 előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak részére fenntartott fogdákba 4 webkamerát szereltetett fel. A kameráknak köszönhetően az interneten élőben nézhették a fogvatartottak mindennapjait, egy cseppet sem csorbítva az Egyesült Államokban oly gyakran emlegetett emberi jogokat. Az egyik kamera éppen a női cellába nyújtott állandó betekintést, s nem volt ritka az élőben közvetített verekedés és szexuális erőszak sem. Az oldalt már az első nap 3 millió találatot kapott. Sokan azért bírálták a sheriff bekamerázási akcióját, hogy ezzel megsérti azon fogvatartottak jogait, akiket még nem ítélt el a bíróság. Arpaio ezzel szemben úgy vélte, hogy igenis hasznos dolog az átláthatóság :"Szerintem annak a fickónak, akit azért hoztunk be, mert éppen most szedett össze egy kurvát, ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy a kamera elé álljon és üzenjen a feleségének:´Édesem, drágám, itt vagyok, ne aggódj, egy kicsit később érek majd haza´."

  Copy off”
 • 6. Zöld_Mező 2013. július 20. 10:10
  „A bűncselekmény elkövetésétől három dolog tarthat vissza:
  - erkölcsi gát > mint látjuk nincs
  - büntetéstől való félelem > mint látjuk nincs
  - a börtön falai > ERRE VAN SZÜKSÉG ráadásul HOSSZÚ IDŐRE

  A felzárkóztatás csak felesleges illúzió
  Meg kell nyitni a bányákat és még az eltartásuk költségét is kitermelik !”
 • 5. gonzo 2013. július 19. 21:01
  „Ejj,ezek a "fiatalok" megint nem bírnak magukkal.Gratulálok a rendőröknek,ez nem egy szürke hétköznap volt nekik sem,hisz sikerült kézrekeríteni ezt a két színes fémgyűjtőt.”
 • 4. statisztikaihivatal 2013. július 19. 17:56
  „1. fityesz 2013.07.19. 16:47

  Valóban. A Márió egy ösi svéd név.”
 • 3. Csetneky 2013. július 19. 17:51
  „No nézd csak, már megint a "fiatalok".”
 • 2. Mabda 2013. július 19. 16:50
  „Gratulálok a Körzeti Megbízottaknak!”
 • 1. fityesz 2013. július 19. 16:47
  „Márió:tipikus mágyár név”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre kevesen süttetik a hasukat a győri Aranyparton

Az árvíz nyomai látszanak a szabadstrandokon, a városiak újra használatba vették a vízpartokat, de… Tovább olvasom