Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Két nővért ütöttek el a győri kórház előtti zebrán

Munkába menet, a kórház előtti zebrán gázolt el egy autós két nővért csütörtökön. Egyikük életveszélyben van, másikukat, egy kitüntetett ápolót nemrég megtámadták.

Éjszakai sötétségben, zuhogó esőben nem vette észre a zebrán átkelő két alakot – erre hivatkozott az a 38 éves sofőr, aki csütörtök reggel öt óra után elütötte a munkába igyekvő nővéreket. A sofőr nem volt ittas, a baleseti jegyzőkönyvben gyorshajtás sem szerepel, a lámpák hajnalban még sárgán villogtak. A tény ettől tény: a zebrán átkelő gyalogosoknak elsőbbségük volt, s már majdnem átértek a Vasvári Pál utcai  zebrán, amikor elütötte őket az autó. 
 
A baleset megrázta a kórházi dolgozókat. Dr. Tamás László János főigazgató elmondása szerint hasonlóra, hogy két dolgozójuk is így szenvedjen egyszerre balesetet, még nem volt példa. A nővérek egyike az égésplasztikai osztályon ápoló, a másikuk a sürgősségin dolgozik. Az előbbi 45 éves, ő sérült meg súlyosabban. Az intenzív osztályon ápolják, altatják és lélegeztetik. Erre a koponyasérülés miatt van szükség, emellett törései is vannak. Állapota életveszélyes.

 Kollégája 55 éves, s a közelmúltban vehette át a kórház legrangosabb szakmai díját, a Nyári László-díjat. Akkor is az elhivatottságról beszélt, s arról, hogy a betegek köszönetnyilvánítása számára a legnagyobb érték, amit a pályája adhat. Ez annak fényében is beszédes, hogy nem ez az első csapás, ami munkavégzése során érte. A közelmúltban a műszakjából hazafelé menet, szintén a kórházhoz közel, késsel támadt rá valaki, az értékeit akarta. A nővér megsérült, nemrég tért vissza a munkába. Most pedig a baleseti osztály szubintenzív részlegén fekszik, csütörtökön őt is műteni kellett – a kezén szenvedett többszörös sérülést.

 A nővérek alig néhány méterre a kórház bejáratától szenvedtek balesetet, de ilyen esetben is mentő szállítja be őket a sürgősségi osztályra. Most is ez történt – tudtuk meg a főigazgatótól. Volt azért példa arra – nem is olyan régen –, hogy a járdán rosszul lett betegért kiszaladtak. Most a sötétség és a zuhogó eső miatt nem nagyon tartózkodtak az udvaron és a járdákon, hogy szemtanúi legyenek a súlyos balesetnek.
 
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit – mondta Kocsis Tünde rendőrségi szóvivő.
 
Közúti baleset okozása egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető; ha maradandó sérülést szenved az áldozat (vagy az áldozatok), akkor a büntetési tétel három évre emelkedik. Halálos kimenetel esetében öt év a felső határ. Az ügyek elbírálásánál súlyosbító tényező, ha többen sérülnek, illetve zebrán ütik el az áldozatokat.
 


Csütörtökön írtuk

11.24
- Információink szerint az elütött gyalogosok a győri kórházban dolgoznak, csütörtök kora reggel éppen munkába tartottak.

10.29 -  Győrben, a Vasvári Pál úton a kijelölt gyalogátkelőhelyen áthaladó két nőt egy 38 éves férfi csütörtök kora reggel elütött a gépkocsijával.  A mentőszolgálat munkatársai a gyalogosokat súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba - tájékoztatott a rendőrség.

Két nőt ütött el egy autós a győri kórház előtt. Fotók: rendőrség


10.10 - Információink szerint két nő haladt át a Vasvári Pál utca kórház előtti szakaszán lévő zebrán -  úgy tudjuk, a jelzőlámpa nem működött. Egy autó elütötte a gyalogosokat, mind a két sérültet műteni kellett. Úgy tudjuk, egyikük állapota súlyosabb.
 
Korábban:

Úgy tudjuk, a baleset során két gyalogost gázoltak el.

További információkat még várunk az üggyel kapcsolatban.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 kiló kupak már érkezett: az autóról álmodó vak hölgynek már Győrben is gyűjtenek

Az utóbbi másfél hétben 200 kiló kupak gyűlt össze. Olvasóink most már Győrben is le tudják adni a műanyagokat, aludobozokat. Tovább olvasom