Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Két nap alatt négy kábelégetőt fogtak el

Győr - Kábelégetőket buktatott le a mezőőri szolgálat munkatársa Győrben – egy nap különbséggel – négyet is. A második alkalommal a felelősségre vonás elől menekülők autója elől testi épsége védelmében el kellett ugrania, hogy nehogy elgázolják.

Eredményesen működik a tavaly májusban alakult győri mezőőri szolgálat. Több olyan cselekményt sikerült megakadályozni vagy az elkövetőket elfogni s a rendőrségnek átadni, akik szennyezték, károsították a környezetet. Legutóbb a Rába folyó újvárosi partvonalán lévő erdőben – az a hely kedvelt a színesfémtolvajok között, mert ott égetik le a kábelekről a műanyag bevonatot – Kiss János mezőőr két, 17–18 év körüli kábelégetőt fogott el, s adott át a rendőrségnek. Mint kiderült, autójuk lopott volt.

– Másnap ettől a helytől nem messze, a Fazekas-vermek közelében járőröztem, amikor láttam, hogy a töltés mögül sűrű füst gomolyog. Leállítottam a motoromat, majd gyalog közelítettem meg a helyszínt. Közel érve láttam, hogy két férfi kábelkötegeket vesz ki egy Opelból és égeti le róluk a műanyag bevonatot – emlékezett vissza a történtekre Kiss János.

Takács András és Kiss János a kábelégetés helyszínén. Fotó: Tóth Gyula
Takács András és Kiss János a kábelégetés helyszínén. Fotó: Tóth Gyula

A mezőőr visszament a motorjához, közben segítséget kért a rendőrségtől s a mezőőri szolgálat vezetőjétől, aki a járőrtársat, Takács Andrást is a helyszínre irányította.

– Épp befejeztem a telefonálást, megjelent az Opel s felém tartott az aszfaltos úton. Megállítottam, s igazoltattam a bent ülőket s kinyittattam velük a csomagtartót. Abban benne voltak a leégetett vörösréz huzalok és alumíniumvezetékek. Közöltem velük, hogy környezetszennyezés miatt feljelentem őket. Ekkor már trágár módon szitkozódtak – idézte fel Kiss János.

Miközben a mezőőr a kábelégetőkkel foglalkozott, egy fát szállító kamion megállt előttük, hogy a vezetője segítsen a mezőőrnek, ha kell. Ekkor a kábelégetők beugrottak az autójukba és nagy gázzal elindultak, Kiss János még el tudott ugrani előlük, épphogy nem gázolták el. Az Opel még a kamionnak is nekiütközött. A két férfi el tudott menekülni, azonban a rendszám alapján a rendőrség elfogta őket. Ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indult eljárás.

Olvasóink írták

 • 8. pancser 2009. szeptember 02. 19:49
  „Kicsit elpuhult a táradalom! Gyorsított eljárással fejenként ötven botütés, garantálom sokkal eredményesebb lenne mind ez az aktatologatósdi meg a börtönöcske, ahol ki lehet művelődni kábellopás dolgában is!”
 • 7. igazmondó 2009. szeptember 02. 10:41
  „Vajon cigányok voltak?”
 • 6. 13.István 2009. szeptember 02. 10:14
  „Nem értem miért csak gyanúja miatt .Szerintem halálra akarták gázolni egyszerre más az ítélet!
  Vagy olyan nincs,hogy közlekedési baleset akatatlagos előidézése ? Az írás szerint a kamionnak nekimentek!”
 • 5. H.Gabi 2009. szeptember 02. 08:24
  „A Hűtőház melletti úton, azon az úton, ami megy ki Győrszentivánra, ott is lehet kábelégetőket látni.Arra is kíváncsi lennék, hogy a közlekedési táblák, amelyek az udvarukon hevernek, nem hiányoznak sehonnan?!!”
 • 4. kivagyokén 2009. szeptember 01. 22:45
  „Lefogyott a bodza ugye?”
 • 3. juhit 2009. szeptember 01. 20:49
  „Egy jó nagy verés után biztosan nem folytatnának ott ilyen tevékenységet....”
 • 2. Agent 2009. szeptember 01. 19:49
  „Javasolnám még a Püspökerdő szigeti oldalát a Pinnyéd felé vezető út mellett, közkedvelt szigetelés égető hely, a nyomokból ítélve.”
 • 1. Griffin 2009. szeptember 01. 17:26
  „Ellenük hozott jogerős ítéletről, ha kérhetném,csak egyszer legalább, hadd olvassak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétmilliárd forintból fejlődik az egyetem

Dr. Szekeres Tamás rektor nyitotta meg hétfőn a tanévet a győri Széchenyi-egyetemen, hétmilliárdos fejlesztésről adva számot. Tovább olvasom