Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Két motorosbaleset egy időben

Győr - A győrújbaráti után két hónappal Zamárdiban is motorostalálkozót rendeztek, ezt az autópályán közlekedők sajnos most is az ehhez kapcsolódó balesetből tudhatták meg. És szinte percre pontosan ezzel egy időben történt egy másik karambol is Győr környékén, szerencsére ez sem végződött tragikusan.
Tizenkét kilométeren keresztül torlódtak tegnap délután öt óra körül az autók az M1-es autópályán, egyes szakaszokon az aszfalthoz szegezve, máshol épp csak csordogálva találgatták a Budapest felé igyekvők, hogy mi történhetett. De hiába kémlelték a látóhatárt a lébényi elágazó közelében rostokolók, mert a baleset a börcsi pihenőhellyel szemben történt, a Pest felé vezető oldalon, a 131-es szelvénynél. Odaérve a türelmetlen bámészkodó több mint 30 motort – főként Harley Davidsont – számolhatott meg, mellettük talpig bőrbe öltözött turisták várták a helyszínelés végét. Ekkorra a sérülteket már kórházba szállították.

A konvoj átka: egy motoros megcsúszott, s mögötte négy másik csapódott egymásnak, a teljes sor pedig körülbelül kétszáz métert csúszott az M1-es autópályán. A cseh turisták közül ketten láb- és kéztörést szenvedtek, ketten pedig könnyebb sérüléssel megúszták a csaknem végzetes ütközést. A németül beszélő motorosok elmondták: Zamárdiba igyekeztek, a „Hells Angels MC Hungary" nevű, négynapos motorostalálkozóra, ami egyébként csütörtökön kezdődött.

Talpig bőrbe öltözött turisták várták a helyszínelés végét.
Talpig bőrbe öltözött turisták várták a helyszínelés végét.


Kiderült, két motort saját furgonján vitt el a mindenre felkészült csoport, a többi tovább tudott indulni. Körülbelül másfél óráig tarthatott a részleges útlezárás, a bójákat fél hét körül szedték be a rendőrök, s lassan zavartalanná vált a forgalom.

Jó ideig állt a forgalom az M1-es autópálya Pest felé vezető oldalán. Fotók: Bertleff András
Jó ideig állt a forgalom az M1-es autópálya Pest felé vezető oldalán. Fotók: Bertleff András


Ezzel a balesettel szinte percre pontosan egy időben azonban egy másik motoros is szerencsétlenül járt, a rendőrség tájékoztatása szerint nem ő volt a hibás. Ez a karambol a 82-es főúton történt, egy huszonhét éves férfi elé kihajtott egy kocsi. Az 1000-es Honda Nyúl felé tartott, nem tudjuk, hogy szintén a Balaton volt-e az úti célja. Sajnos azonban biztos, hogy nem érhette el, mert szemben vele egy harmincéves hölgy Suzuki Swiftjével nagy ívű balkanyarral akart az autópályára hajtani. Valószínű, hogy előtte is kanyarodtak, ezért nem látta a motorost az autóvezető, akinek egyébként három hónapja volt jogosítványa. A motorosnak csuklója tört a baleset következtében és mind a két járműben 1 millió forintos kár keletkezett. A 82-es főutat természetesen itt is le kellett zárni egy rövidebb időre, ezért a hétvégi balatonozásra igyekvők türelmére is szükség volt.S ha a Balatonra igyekvőkről szót ejtettünk, érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a motorostalálkozóra minden bizonnyal szombaton is sokan elmennek, illetve vasárnap onnan elindulnak haza, így körültekintőnek kell lenni mindenkinek – bármennyi keréken is utazik.Nem ez az első
A megyében történt már hasonló baleset idén májusban, de az sajnos tragédiával végződött. A győrújbaráti motorostalálkozóra menet szenvedett balesetet előbb Komáromnál egy tatabányai motoros, majd Belednél egy 33 éves győri férfi. De nem csak motorostalálkozók előtt vagy után írtunk szomorú tragédiákról, balesetekről az idén, így például július 11-én Babótnál nem vett észre egy autós két motorost, amelyek közül az egyiket elütötte, s a másik is az árokba zuhant. Szintén júliusban írtunk arról, hogy a győri kórházban küzdenek annak a szombathelyi motorosnak az életéért, aki előzés közben frontálisan ütközött egy kamionnal Vas megyében. Június közepén volt olyan hétvége, amikor két motoros is életét vesztette: egyiküket Lövő és Sopronkövesd között érte a hirtelen halál, a másik tragédia Mosonmagyaróvár és Levél között történt. Mindkét balesetnél két fiatal vesztette életét.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pusztító vihar után újra megszépült a település

Nagyszentjános - A nehéz évkezdés ellenére sem állt meg az élet Nagyszentjánoson. Az ott lakók a… Tovább olvasom