Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Két lemondás, kétféle indokkal

Két bakonyaljai kisközség, tíz kilométerre sem egymástól, amelyek polgármestere a közelmúltban lemondott.
Két bakonyaljai kisközség, tíz kilométerre sem egymástól, amelyek polgármestere a közelmúltban lemondott. Az egyik kilátástalannak ítélte munkáját, a másik viszont nem a pénztelenség miatt. Győrasszonyfán és Tápon időközi választást kell tartani, az utóbbi községben ebben a ciklusban már másodszor.

Kósa László
Kósa László 2002. október 20. óta töltötte be Győrasszonyfán a polgármesteri tisztet. Két és fél év után nemrég közölte a képviselő-testülettel, lemond. Azóta Király Bálint alpolgármester, helyi vállalkozó állt ideiglenesen a helyére. A községben már tudott, hogy július 3-án lesz az időközi polgármester-választás.

– Olykor, olykor, nagy ritkán bemegyek a kocsmába, nem akarok elbújni az emberek elől, de beszélni se nagyon szeretnék a dolgaimról – mondja a lemondott polgármester. – Tudatosan vagyok tartózkodó, ha kérdeznének, válaszolnom kellene. A fejleményeket meg a legkevésbé sem szeretném befolyásolni. Hogy miért mondtam le?

Az egészségi állapotom miatt. Vagy a feleségemet viszem, kísérem az orvoshoz, vagy magam miatt kényszerülök doktorhoz menni. Lemondtam, mert nem akartam megoldhatatlan helyzetbe kerülni. Nem jó az egészségem, ehhez a munkához pedig nagyon egészséges ember kell. A helyiek joggal várják, várnák, hogy megőrizzék a korábbi szintet, ez pedig nagyon nehéz.

 „Nem azért álltam fel a székből, mert kikezdtek volna. Azért
döntöttem így, mert úgy gondoltam, nem lenne tisztességes nem hibátlan egészséggel tovább dolgozni."
Kósa László

Godó Ferenc
– A közös kasszánkban 14 millió forint volt, amikor lemondtam. Ennyi tartalék pénzzel – igaz, hogy ezer helye van, lesz – már kihúzhattam volna a faluvezetést a ciklus végéig. Nem tettem. Ennyi az indokom – zárta Kósa László.

Az alig több mint 700 lakosú Táp polgármestere, Godó Ferenc a 2003. április 30-án tartott időközi választáson kapott bizalmat a falutól. Kitöltve két évet, most május 4-én lemondott tisztségéről.

– Március végével elértem a nyugdíjkorhatárt, azt mondtam, nincs tovább. Ha nem kínlódnánk ezernyi gonddal, továbbvinném a dolgokat, de rámennék egészen. Magas a cukrom, a vérnyomásom, a gondok felőröltek.


„Állandóan azért aggódni, hogy  tudunk-e fizetni, akiknek kell... Képtelen helyzet, hogy ne tudjunk befűteni az iskolában. Semmire sincs pénz. Valami nagyon el lett rontva, és nem titkolhatom, helyben is."
Godó Ferenc

– Korábban összevont iskolát terveztek Tápra, 230–250 gyerek oktatására,  most már  csak 90 gyerek van. Nem akart hozzánk jönni Győrasszonyfa, sem Tápszentmiklós, ezért osztályokat kell összevonni. Nem vagyok képes tovább csinálni. Lemondásom nem érte teljesen váratlanul az önkormányzatot, Horváth Ottó  alpolgármester vette át   az irányítást. Azt kérdezik, milyen a faluban a lépésem visszhangja?  Zömében megértik az emberek. Az újságíró kérdésére, miszerint mit válaszol annak, aki úgy véli, megfutamodott, azt felelte Godó Ferenc: le sem tagadja.
Tápon 30 napon belül írják ki az időszaki választást, és 90 napon belül kell azt megtartani.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern Győrt terveznek

Folyók, hajók és part menti sétányok nélkül, szép városrészek leromlott állapotban, a forgalomban elakadó autók és buszok – ezen a helyzeten kíván változtatni a győri önkormányzat a következő tíz évben. A cél, hogy a megyeszékhely modern város és a régió központja legyen.
A győri közgyűlés múlt heti ülésén egyhangúlag fogadta el a város településfejlesztési koncepcióját. Tovább olvasom