Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Két kórházból is hazaküldték a bokatörött 19 éves fiút

Bokatöréssel küldtek el két kórházból is egy 19 éves fiút – számolt be a TV2 Tények című műsora csütörtök este.
Először a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban begipszelték, de nem műtötték meg, mert más megyében lakik. Utána a család szerint a komáromi kórházban meg sem vizsgálták. A tatabányai kórházban végül megműtötték. Az édesanyja azt nyilatkozta a műsorban, hogy az ottani orvosok szerint egy esetleges trombózis nyomán meg is halhatott volna a fia.

Dr. Tamás László János, a győri kórház igazgatója a Kisalföld érdeklődésére elmondta, nem hibáztak, mindenben a szabályok szerint jártak el.

Kifejtette: megvizsgálták a beteget, pontos diagnózist állítottak fel, s azt is megállapították, hogy műtétre lesz szükség. Miután azonban a fiú Komárom-Esztergom megyei és nem volt szó életveszélyről, továbbküldték. Előtte azonban ideiglenes utazógipszet kapott.

A komáromi kórház igazgatóhelyettese a Tényeknek azt állította, hogy az ügyeletes orvos nem hibázott és megvizsgálta a beteget. Azt ígérte, hogy ha a család panaszt tesz, kivizsgálják az ügyet és szembesítik az orvost a fiúval.

Olvasóink írták

 • 13. 41 2011. február 02. 09:34
  „Elolvasva a cikket,a hozzászólásokat elgondolkodtam,hogy holnap menjek-e dolgozni.A kórházba.De...Nővéreket,orvosokat mentsetek fel ez ügyben.Maximálisan a jogszabályok körül forog minden.Tapasztalat.Büntet a TB ha áthágják a szabályokat,perel a hozzátartozó ha igazat szólnak hozzá vagy ha nem.Mindenki szidja az egészségügyet,de az ott erő felett küzdő emberekről szó sem esik.Nekünk is rossz nemet mondani valamire,nem mi,dolgozók döntünk nagyon sok esetben.A szabályokat nálunk sokkal nagyobb emberek írják.Olyanok akik talán nem voltak betegek vagy ha igen hát a nagyságukból kifolyólag nem kapnak elutasítást egy kórházban sem.”
 • 12. Uomo 2011. január 31. 22:57
  „Ha életveszély akkor először műtenek utána kérdeznek. Ha nem életveszély akkor először kérdeznek - és utána nem műtenek. Ugyanis ilyenkor súlyos büntetéseket fizet a kórház jogosulatlan ellátásért, ha még ráadásul túllépi a keretet akkor még többet - és itt nem tízezrekről van szó. A TB irgalmatlan sok pénzt visz el, de ennek nagyon nagy hányadát ellopják, elcsalják. Ha minden kifizetés a valódi dolgokra menne el, sose lenne hiányos a TB-kassza és mindenkit el lehetne látni. Csakhogy ez nem érdeke azoknak akik jól élnek ebből (pl. amikor egy betegen végrehajtottak sorozatban műtéteket, egy időben, két különböző helyen - csakhogy akkor már két éve halott volt). Amíg a pénzek többségét elcsalják addig korlátozni fogják a betegellátást, és addig előfordulnak az ilyenek. Majd ha az egészségügyben senki nem lop, csak, hazudik (meg esetleg úgy általában a gazdaságban, adóhivatalnál) akkor ismét lehet kérdezni, hogy miként van az ellátás. Ja, hogy ilyen nem lesz amíg ember él? hát az egyik másik kérdés..”
 • 11. lolika_ 2011. január 29. 16:13
  „Nem olvastam és nem hallottam, hogy megemlítették volna, hogy a beteg kérésére történt a nem megműtés, és hogy ez a papírjaiban is szerepel. A
  Azt hiszem ez a vérlázító! A ferdítés már megint! :((”
 • 10. MTT 2011. január 29. 14:43
  „Ez szerintem vérlázító, ez ellátás? Törött lábbal vigyék csak tovább, majd ahova tartozik, ott a többit "megcsinálják"rajta. Még szerencse, hogy nem Békéscsabai volt szegény kissrác.”
 • 9. peet2 2011. január 29. 11:23
  „Most vagy haza küldték,vagy csak további gyógykezelésre utalták a területileg illetékes korházba????
  A másik kérdés, Jól van -e az ilyen eljárás?”
 • 8. janika 2011. január 29. 11:01
  „No meg ez a pénzéhes banda kitalálta, hogy a többféle betegség által gyógyszerekre kényszerült emberek a jogosítvány érvényesítéskor mindenféle orvosi vizsgálatért fizessen az orvosoknak Tb-nek és a plasztik kártya cseréért is. A népnyúzás egyik pillére!”
 • 7. Putyilov 2011. január 29. 10:25
  „Egy külföldit,vagy egy familiárisan hiperpigmentált morepithecust elláttak volna rendesen,mert az veri az asztalt.
  A magyart nem,mert ő csak fizesse a TB-t,hogy merészeli igénybe is venni a "szolgáltatásokat"?”
 • 6. janika 2011. január 28. 13:49
  „Jó pénzért itt is megműtötték volna! Lehet, a társadalombiztosítónak nem mindegy, hogy kinek fizet? A Fidesz van hatalmon és miért nem intézkedik a rossz rendeletek,törvények átalakításáról? Vagy csak hatalmat és pénzt akartak, és az azzal járó munkát nem?”
 • 5. annobon 2011. január 28. 13:40
  „Igaz és ilyenek a szabályok sajna. Az esettől elvonatkoztatva viszont az utóbbi időben megszaporodtak az ilyen-olyan orvosi szabálysértések és vélt vagy valós műhibák miatti kártérítési perek. Hiába: válság van...”
 • 4. duc_de_Orbieu 2011. január 28. 13:40
  „Aki tud meneküljön Magyarországról!Egyre inkább úgy érzem,h helyes volt két éve újfent kijönnöm külföldre.”
 • 3. Kália 2011. január 28. 12:08
  „Ez már régóta így meg és ez csak egy dolog a sok közül, mert ennél sajnos még durvább dolgok is vannak az egészségügyben. Én azon lepődtem csak meg, hogy begipszelték a győriben a srác lábát, mert általában kötést sem tesznek rá, mert nincs kötszerük...”
 • 2. sziszifusz 2011. január 28. 11:49
  „Nepszavazzunk.Most a szabályokrol.”
 • 1. juhit 2011. január 28. 10:53
  „Hát ha a szabályok ilyenek, az komoly szégyen ennek az országnak. Aki ezt kitalálta, azzal kellene ezt eljátszani....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályaorientációs központ épült Győrött

Pályaválasztási és pályaorientációs központot építettek, továbbá hat középiskolában laborokat, tanirodákat alakítottak ki Győrben. Tovább olvasom