Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

Két klub is várja a helyi nyugdíjasokat

Szerecseny - Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte nemrégiben a szerecsenyi idősek klubja.
A rendezvényre nemcsak a tagokat, de a támogatókat és a pártolókat is várták a faluházban, s ugyanitt vette át a megyei önkormányzat jubileumi ezüstérmét Kara Ákos alelnöktől Kovács Ferencné, a helyi idősklub vezetője.

Öregszik a falu, ezt az a tény is alátámasztja, hogy a szerecsenyi nyugdíjasokat két klub is várja közösségi és egyéb kulturális programokkal.

– Özvegy vagyok, a lányom Londonban dolgozik, kell a kikapcsolódás – mondta el Soós Sarolta, aki Tétről költözött a faluba. Azt már Kovács Ferencné klubvezetőtől tudom, igazi ünnepet varázsoltak az énekkarok, szólisták, versmondók fellépésével. A tagok a legkülönfélébb süteményekkel készültek,  a fehér asztalt több százan ülték körbe.
A jubileumi rendezvényre Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke is örömmel fogadta el a helyiek meghívását és köszöntője mellé a megyei önkormányzat képviseletében díszoklevelet adott át a jubiláló szervezet vezetőjének. Összesen hét település nyugdíjasklubjai, valamint a gyarmati diákok léptek színpadra kulturális műsorral. A program megszervezését a megyei és a szerecsenyi önkormányzat mellett a helyi és a községből elszármazott magánszemélyek, vállalkozók is támogatták. Szerecseny önkormányzata négy éve nyerte el a megyei önkormányzat „Idősbarát önkormányzat" elismerő címét.

(A kitüntető címre idén is várják a javaslatokat, felterjesztéseket olyan önkormányzatokra, amelyek időskori szociális ellátórendszert működtetnek, ám ezenfelül a korosztályi civil szerveződés támogatásában is példát mutatnak. A felhívás részletei megtalálhatók a www.gymsmo.hu oldalon a „Pályázatok, felhívások" címszó alatt, a határidő október 20-a.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz–KDNP: nem volt elbocsátási hullám

Győr - „Az önkormányzati választások óta eltelt egy évben összesen két olyan nem nyugdíjaskorú… Tovább olvasom