Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Két kedvezményezett megyei kistérség lett

Nyugat-Dunántúl - Regionális szempontból kedvezményezett kistérségnek számít 2008-ban a téti, a pannonhalmi, a celldömölki és a lenti – dőlt el a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szombathelyi ülésén kedden.
(A Csornai kistérség kormányrendelet alapján átmenetileg kedvezményezett jövőre.) Molnár Csaba elnök, győri országgyűlési képviselő lapunkat arról tájékoztatta, hogy szűk többséggel sikerült elfogadtatni ezt a javaslatot azzal az indítvánnyal szemben, amely szerint egyetlen ilyen kistérség sem lett volna a következő esztendőben a régióban, így a megyében.

 A politikus elmondta: a besorolás számos előnnyel jár az érintettek számára: előnyben részesülnek mind a pályázatok értékelésekor, mind pedig a támogatás mértékének megállapításakor.

Molnár Csaba hozzátette: a tanács konzorciumi partnereivel – például kereskedelmi és iparkamarákkal, egyetemmel, innovációs központtal – együtt létrehoztak egy új céget, a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Re-
gionális Innovációs Non-profit Kft.-t. Megjegyezte: erre azért volt szükség, hogy részt tudjanak venni a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton. Szavai szerint eddig a Regionális Innovációs Ügynökség a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségen belül jól működött, az új pályázati időszakban a források elérése azonban önálló jogi személyiséggel rendelkező konzorciumi társaság létrehozását igényelte. „Az új cég feladata továbbra is a régió kis- és középvállalkozásainak pályázati forrásokhoz való segítése lesz" – mondta Molnár Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halételek, a karácsonyi asztal díszei

Győr-Moson-Sopron - Ha hihetünk a dietetikusoknak meg a statisztikáknak, egész évben fejenként… Tovább olvasom