Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Két hete bilincsben az elhagyott autó

Két hete bántja a szemem a Bécsi kapu téren egy elhagyott Fiat. Rajta van a kerékbilincs, mégis ott rohad.

SMS: Két hete bántja a szemem a Bécsi kapu téren egy elhagyott Fiat. Rajta van a kerékbilincs, mégis ott rohad. Nem lenne köteles valaki elszállítani?

 

 

Elsétáltunk a térre, és valóban: a kiszolgált, rozsdás, bilinccsel „díszített" Fiat Ritmo még mindig ott áll. Cseh Ferenc, a városi közterület-felügyelet vezetője természetesen tud az esetről, az autó rendezetlen tulajdonviszonyai azonban megnehezítik az intézkedést.

A közterület-felügyelet értesítése nyomán jelenleg a Vas Megyei Rendőrség keresi a 18 éves kocsi tulajdonosát, akire ráterhelhető az intézkedések és a büntetés több tízezer forintos összege.

Elszállítási kötelezettsége egyébként nincs a városnak, csak a lehetőség adott: ha a tulajdonosa nem jelentkezik a mozgásképtelenné tett autóért, 72 óra elteltével elszállítható. Ezután a gépkocsit 90 napig tárolják, majd, ha még mindig nem érdeklődnek utána, elárverezik, jelen esetben azonban a tárolása többe kerülne – naponta kétezer forintba –, mint az alig néhány tízezer forintot érő, lerobbant autó...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félig készen kész a révfalui híd

Négy győri híd és néhány utca felújítására 1,6 milliárd forint állt rendelkezésre – hogy ez az összeg sok, de mégsem elég, ékesen bizonyítja a győri (révfalui) Kossuth híd esete, amelynek felét felújították, de szemmagasság fölött ugyanúgy koszos és rozsdás maradt, mint eddig. Az ok egyszerű: még legalább negyvenmillió forint kellett volna a teljes befejezésre. Tovább olvasom