Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Két hét múlva másé az elsőbbség a Zechmeister utcán

Győr - Megváltozik a forgalmi rend a Belvárosban, a Zechmeister utca végig elsőbbséget élvez, vigyázni kell a kanyarodásnál.
A város útkezelő szervezete átépíti a belvárosi Zechmeister–Jókai csomópontot. A Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter tájékoztatásért felelős mérnök elmondta: a fő irány a Zechmeister utcai lesz, mivel a forgalomszámlálási adatok szerint a 821. sz. főút–Benczúr út felől a Belvárosba, Újváros irányába tartó forgalom oly mértékben megnőtt, hogy érdemes ezt az irányt előnyben részesíteni.
Ezzel párhuzamosan folyamatos gond volt a kanyarodó irány biztosításával, gyakran került konfliktusba a védett és az alárendelt forgalom.

További szempont volt a tervezésnél, hogy a Révfalu–Sziget közúti híddal kiépítendő kapcsolat során a forgalmi átrendeződések miatt a Zechmeister úti irány előtérbe kerül. Ezen túlmenően a csomópontot úgy alakítj'k át, hogy a gyalogátkelőhelyek forgalmát középszigetek védjék.
Az átépítés során a Jókai utcai parkolókat a menetirány szerinti jobb oldalról a bal oldalra helyezik át, azért, hogy a Bajcsy-Zsilinszky útról jobban belátható legyen.

A mintegy 20 milliós munka már elkezdődött, a forgalmi rend megváltozásával két hét múlva kell számolni. További útinformációk: hétfőtől folytatják az útfelújítást a Belvárosban a Bajcsy/Zsilinszky út és Teleki utca között, ezért megtiltják a parkolást ezen a szakaszon. Útfelújítás miatt időszakosan lezárták a Csokonai utcát a Szigethy A. út és a Jókai utca között, valamint a Tulipán utcát teljes hosszon. Egyirányúsították az Eszperantó útnak a Nádor aluljáró és Mészáros Lőrinc utca közötti szakaszát a Mészáros Lőrinc utca irányába, mert egy épülő áruház kapcsán átalakítják a csomópontot.

Az egyirányúsítás miatt a Mészáros Lőrinc utcáról csak a Tihanyi Árpád úti jelzőlámpás csomóponton keresztül lehet az Eszperantó utca felé kanyarodni. Mivel jelentős torlódásra kell számítani a jelzőlámpás csomópontnál, érdemes lesz a Mester utca–Álmos utca–Bartók Béla út–Eszperantó utca útvonalat használni. A tereléssel egy hónapig kell számolni.
Útépítést megelőző gázvezetékcsere kezdődik a Somogyi Béla utcában a Nagy Imre út és Liezen-Mayer utca között, időszakos lezárásra számítsanak. Kerülni a Szent Imre út felé lehet.

Csatornavezetéket cserélnek a Czuczor Gergely utcában a Bajcsy-Zs. út és Árpád út között, az útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Útépítést megelőző közmű-rekonstrukció miatt továbbra is zárva van a Bajcsy-Zs. út a Jókai utcától, a Kisfaludy utca, a Vörösmarty utca, a Kisdiófa utca, valamint a Czuczor Gergely utca. A Bajcsy-Zs. út lezárása miatt a Jókai utcában torlódások alakulnak a Szent István útnál, ezért azt javasoljuk, hogy a Zechmeister útról a Munkácsy utcán keresztül kanyarodjanak a Szent István útra.

Olvasóink írták

 • 5. Stewe 2008. október 07. 15:11
  „Utópia”
 • 4. Rokkantmercis 2008. október 06. 19:55
  „Majd a buszok kérhetnek zöldjelzést a lámpákná, és behozzák a késést!”
 • 3. Goldmund 2008. október 06. 12:56
  „Tökéletesen egyetértek az előttem hozzászólókkal.
  Gondolom erősen befolyásolta a döntéshozókat, hogy ők sosem utaznak busszal.
  De az is lehet, hogy az útkezelőknek kellett valami megrendelést adni az adófizetők pénzéből.”
 • 2. Busszal utazó 2008. október 06. 08:24
  „"forgalomszámlálási adatok szerint a 821. sz. főút-Benczúr út felől a Belvárosba, Újváros irányába tartó forgalom oly mértékben megnőtt, hogy érdemes ezt az irányt előnyben részesíteni"

  Vajon a járműveket, vagy a bennük utazó személyeket számolták? Mert ezzel a lépéssel naponta sok száz autóbuszjárat veszíti el az elsőbbségét, miközben nyerni csak az autósok fognak. Akkor most hol is van a tömegközlekedés gyakran hangoztatott előnyben részesítése? Mert ez mintha "kicsit" ellentétes lenne vele...”
 • 1. győri nagyi 2008. október 06. 08:18
  „Kissé kétkedve fogadom azokat a forgalomszámlálási "adatokat". A helyi buszok (2, 7, 13, 14, 17, 23) meg ott állnak majd a Zechmeister utcában arra várva, hogy szabad legyen az út a Jókai utca felé? Jó lenne erről is iratni egy tanulmányt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„Térjen vissza a földre!

Győr - Simon Róbert Balázs, a Fidesz győri alelnöke közleményben reagált Molnár Csaba, a Nemzeti… Tovább olvasom