Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Két hét alatt lehet gáz

Csütörtök óta nincs gáz Győrött az Irányi Dániel utca I-es számú tömbjében és nem tudni hogy mikor lesz.
A házigazda, Lakatos József azt mondja, a gázelzárás másnapján szaladt el az egyik áruházba, hogy megvegye. Elektromos kandallót ülnek körül Győrben az Irányi Dániel utca I-es számú tömbben lakó Lakatos család tagjai. A házigazda, Lakatos József azt mondja, a gázelzárás másnapján szaladt el az egyik áruházba, hogy megvegye. Kiderült, nincs mire várniuk, a mostani időben pedig hatodmagával fűtés nélkül megfagynának.

Szombati számunkban beszámoltunk róla, az Égáz Rt. csütörtökön lekapcsolta a szolgáltatást az Irányi Dániel utcai háztömbben, ahol tizenhárom család lakik. A lakások gazdája, az Inszol Rt. hívta a helyszínre a szakembereket, mert az udvarban erős gázszagot éreztek. Az ott lakók már sokkal előbb panaszkodtak a szivárgásra. Egyikük állítása szerint három évvel ezelőtt jelezték a problémát. Kiderült, az elrozsdásodott udvari vezetékből olyan mennyiségben szivárgott be a lakásokba a gáz, hogy robbanásveszélyes helyzet alakult ki. Azonnal elzárták a vezetéket, és azután tudatták ezt a lakókkal.

Amikor a Kisalföld a helyszínen járt, az Inszol emberei az utcáról az udvarba vezető gázcső feltárásán dolgoztak. Kiderült, hogy a gázcső teljesen elkorrodálódott, ezért mindjárt be is temették a gödröt. Amennyit látni lehetett belőle, azon a laikus csupán megdöbbenni képes, hogyan felelhetett meg eddig is feladatának e vezeték. Lakatos József értesülése szerint nem föld alatti, hanem külső vezetékkel oldják meg ezután a lakások gázellátását. Hogy mikor, arra azt a választ kapta az inszolos szakemberektől: az a jövő zenéje. Nyilvánvaló, nem kevés munkáról van szó. Csakhogy tél van, ez teszi rendkívülivé a helyzetet: fűteni, főzni, tisztálkodni kell úgy, hogy földgázra rendezkedtek be...

Ebben a helyzetben legfeljebb az az egyetlen pozitívum, hogy a tönkrement csövekből a lakásokba szivárgó gáz miatt nem történt tragédia.

Amennyiben a hibás vezetéket cserélték volna ki, az újabb két hónapig is eltarthatott volna – közölte a Kisalfölddel Szabó Jenő, az Inszol Rt. főmérnöke. Ezért döntöttek úgy, hogy az Irányi utcai tömbben a falon kívül vezetik a gázt. Ha rendkívüli dolog nem jön közbe, két hét alatt nyomás alá helyezhetik a vezetéket. A társaság nem várja meg az engedélyeztetést, a tervezéssel egy időben kezdtek hozzá a kivitelezéshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látni és látszani

Tömegesen érkeztek a kerékpárosok a közlekedési rendőrség szombaton délelőtt tartott akciójára, ahol átvizsgálták a kétkerekűeket, majd első és hátsó lámpákat, fényvisszaverő csíkot és prizmát szereltek rájuk térítésmentesen. A nagy hideg ellenére több mint 250 kerékpáros állt sorba reggel 9 órától Győrben, a Praktiker Áruház parkolójában. Tovább olvasom