Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Két győri alpolgármestert révfalui kátyútengerekről, zsúfolt buszokról faggattak Olvasóink

Somogyi Tivadart és Fekete Dávidot Révfalu úthálózatáról, a felújításra szoruló Tulipános iskoláiról is kérdezték Olvasóink. Jó hír, hogy a CBA és a Penny Market is érkezik a városrészbe.


15 óra 5 perc

Az online interjú véget ért. Köszönjük Olvasóinknak az értékes kérdéseket, Győr két alpolgármesterének a válaszokat.

Somogyi Tivadar és Fekete Dávid most Révfalut érintő kérdésekre, problémákra válaszolt - fotó: Mészáros Mátyás
Somogyi Tivadar és Fekete Dávid most Révfalut érintő kérdésekre, problémákra válaszolt - fotó: Mészáros Mátyás

 
Kérdezz-felelek Somogyi Tivadarral és Fekete Dáviddal

- A Bácsai út, Kárász u és a Széchenyi híd által határolt terület problémájára szeretném felhívni a figyelmet. A Kárász utca azon kevés utcák közé tartozik, ami nem rendelkezik szilárd burkolattal, annak ellenére, hogy az elején lévő elég nagy területet a temetőbe igyekvők vagy a közelben lévő boltot felkereső autósok nagy száma parkolónak használja.

Az utcában lakók száraz lábbal biztosan nem tudják megközelíteni a házukat, mert a felázott, kátyús úton képtelenség közlekedni. A sáros, gödrös útszakasz elég lehangoló látványt nyújt, sokan az üresen álló telken - korábban részben önkormányzati tulajdonú volt, a mostani helyzetét nem ismerem - hajtanak át, ami szintén tiszta sár, nyáron a gaz veri fel. És akkor a Bácsai úton álló önkormányzati tulajdonú rendkívül leromlott házról még nem is beszéltem.

A kérdésem az, hogy mikor várható ennek a jelenleg méltatlanul elhanyagolt, ugyanakkor nagyon szem előtt lévő területnek a rendbe tétele, várható-e egyáltalán?

"Az útfelújításokat mindig a szakmai szempontok alapján végezzük és rangsoroljuk"

Somogyi Tivadar válasza:
- Az úthibákat a közeljövőben a Kárász utcában kijavítjuk, hogy hosszú távon a felújításra mikor kerül sor, azt pontosan megmondani jelenleg nem tudom, az útfelújításokat mindig a szakmai szempontok alapján végezzük és rangsoroljuk.

- A Jedlik híd átadásával a Hédervári út forgalma elviselhetetlenné vált, főleg a reggeli és a délutáni órákban. Az utca egyik oldaláról nem lehet áttérni másik oldalra, pár hónapja gyermekbaleset is volt. Jó lenne, ha korlátoznák a forgalmat, és gyalogátkelőket festenének fel.

Somogyi Tivadar és Fekete Dávid válasza: - A felvetést továbbítjuk az útkezelő szervezet részére, akik megvizsgálják újabb gyalogátkelőhelyek létesítésének lehetőségét, illetve a gyalogosok biztonságának további javítását.

- A vizivárosi lakópark részen miért fogyott el a hangszigetelő fal? Bácsa felé tovább haladva ott, ahol nincsenek házak, persze újra kezdődik a fal. Miért kell a vizivárosi lakóparkiaknak a nagy átmenő forgalom zajától szenvedni? Várható hogy a kihagyott szakaszon is épül hangfogó fal?

- Szeretnénk ha lenne sportolási lehetőség játszótérrel, foci pályával, kosár pályával egybekötve. Képviselő úr igéretett tett egy játszótérre a vizivárosi lakópark mellett, de az azóta sem valósult meg. Miért?

- A Körtöltés utcában kialakult helyzettel kapcsolatban szeretném felvetni az alábbiakat. A játszótér melletti útszakaszon nincs járda, amelyről a játszótér biztonságosan megközelíthető lenne. A játszótér kerítésétől két-három méterre szelektív hulladékgyűjtő szigetet alakítottak ki, amelynek a környéke és használata kritikán aluli, a másik oldalán pedig komposzt telep található.

Az út állapota sem alkalmas a nehéz kukásautók rendszeres közlekedésére. Az Audi iskola, az egyetemi sportpálya és az ott lévő élelmiszerbolt időszakonként rendkívül nagy autóforgalmat generál, ugyanakkor az átmenő forgalom is nagy, amely az utat teljesen tönkretette.

Somogyi Tivadar válasza: - Ezek a kérdések Bárány István képviselő úr területét érinti, aki egy későbbi online interjú során bizonyosan erre a felvetésekre is válaszol.

Győrben hamarosan új buszmenetrend lép életbe

- Nagy problémát jelent a révfaluiaknak, a buszközlekedés. A környéken sok gyermekes család él akiknek gyermekei a belvárosi iskolákban járnak (gyakorló iskola, prohászka iskola). Ezen iskolák buszos megközelítését lehetetlenné tették.

Így kénytelenek vagyunk a gyermekeket autóval hordani. Pedig ezen iskolákat "csak" egy híd választja el a lakásunktól. Szeretnénk megoldást találni, hogy busszal is el lehessen jutni ezen iskolákhoz. A 11 E busz a híd végén az árkádnál miért nem fordul be a belváros felé? Ez megoldás lehetne. Kérem gondolkozzanak el rajta.

Fekete Dávid és Somogyi Tivadar közös válasza: - A városban hamarosan új vonalhálózat kerül bevezetésre, mellyel kapcsolatban a készítők figyelembe vették a városrészben élők utazási szokásait, ezért reméljük, hogy ezt a helyzetet is orvosolni tudja az új menetrend.

"Tervezzük a Körtöltés utca felújítását, de itt a csapadékvíz elvezetést is meg kell oldani"

- Azt szeretném megkérdezni, hogy tervezik-e a Körtöltés utca pályaszerkezetének felújítását? Nagyon sok autó és autóbusz jár az egyetem sportpályájára, normális megállási lehetőségük sincs, ezzel kapcsolatban javasolnám a kanyarban a társasház elé parkoló kiépítését, melyet a lakók és a sportpálya vendégei közösen használhatnának.

Javasolnám még a Zemplén utca végén lévő szelektív sziget megszüntetését, a környéken lakók úgysem tudnak beletenni semmit, mivel máshonnan autóval hordják bele és melléje a háztartási hulladékokat, bontásból származó anyagokat.

Somogyi Tivadar válasza: - Tervezzük a Körtöltés utca felújítását, de itt a csapadékvíz elvezetést is meg kell oldani. Ez pedig összefüggésben van az Audi iskola csapadékvíz elvezetésének felújításával.

Bízunk benne, hogy amikor az Audi iskola felújítása elkezdődik, összehangolva meg tudjuk valósítani a Körtöltés utca felújítását is. Megjegyzem, a Körtöltés utca sem az én körzetembe tartozik.

A Dunakapu téri ásatások törmelékével töltötték fel egy területet? 

- Széchenyi híd és a Malomsok sétány végén található terület sorsáról szeretnénk érdeklődni, azért, mert három évvel ezelőtt, amikor ide költöztünk az önkormányzat rendezési tervében még pihenőövezet szerepelt tóval és parkkal.

Ennek ellenére tavaly azt tapasztaltuk, hogy - tudomásunk szerint - a Dunakapu téri ásatások törmelékével töltötték fel ezt a részt úgy, hogy az addig viszonylag karbantartott területen tönkretették a növényzetet, balesetveszélyesen itthagyták a ledózerolt fákat, építési törmeléket.

Somogyi Tivadar válasza: - Erre a kérdésre most nem tudok rögtön válaszolni. Utána nézünk a felvetésnek és jövő héten a kisalfold.hu-n keresztül megválaszoljuk a kérdést.

"A vízpartok rehabilitációja EU-s pályázat keretében jelenleg is zajlik"

- A Dózsa rakparttal párhuzamos töltés betonjárdás-teteje sok győri által használt kellemes sétány, még több ember számára a sportolás lehetősége és egyben Viziváros felé - külön járda hiányában -  a gyalogos közlekedés helye is, ahol sok gyermek, gyermekkocsis szülő is közlekedik, viszont nincs semmilyen közvilágítás, tehát jó lenne hasonlóan, mint az egyetem mögötti részen a közvilágítást kiépíteni a töltés tetején.

Somogyi Tivadar válasza: - A vízpartok rehabilitációja EU-s pályázat keretében jelenleg is zajlik és ez hozzájárul a Dózsa rakpart töltésének megújításához is.

- Az lenne a kérdésem, hogy a révfalui városrészben lakóknak miért nincsen sportolási lehetősége?

- Ha jól tudom, az Audi iskolához tartozik, s csak a Széchenyi Egyetem hallgatói használhatják a Körtöltés utcában található "postás pályát".
Miért? Jó lenne, ha itt is lenne olyan szabadtéri műfüves pálya, mint amilyen a Bercsényi ligetben épült.

Fekete Dávid válasza: - Véleményünk szerint a révfalui városrészben számtalan sportolásra alkalmas helyszín van, például a Kálóczy téri teniszpályák, egyetemi sportközpont. Én magam is számtalanszor látom, hogy a töltéseken sokan futnak, kerékpároznak. Az idei évben tervezzük műfüves labdarúgó pálya elhelyezését Révfaluban, a pontos helyszín hamarosan kijelölésre kerül.

Megszűnik a balesetveszély az Új Bácsai úton

- A rendezési terven szerepel az Új Bácsai út mellett (hangfogó falak mögött) a kerékpárút és a járda egészen a hídig, de ezek nem valósultak meg. Nincs járda, sokan az Új Bácsai úton a forgalomban sétálnak, ami több mint veszélyes. Mikor lesz járda és kerékpárút? Körülbelül 200 méteres szakaszról van szó.

Somogyi Tivadar válasza: - Jó hírrel szolgálhatok, 2013-ban a forrásátcsoportosítást követően a fent hiányolt kerékpárutat, illetve járdát megépítjük. A Szövetség utca átépítésével kapcsolatban kerékpárút és járda építésére sor kerül. Révfalun kívül a városban több helyen épül, vagy a közeljövőben épülni fog kerékpárút.

"A Tábor utcával kapcsolatban mi sem értünk teljesen egyet a kialakult helyzettel"

- Tisztelt Alpolgármesterek! Győr-Révfaluban a Gömör u. Széchenyi-híd és Szabadrév u. közötti részén bajos módon van megoldva a kerékpáros közlekedés, ahol is a Tábor utcába terelték be a biciklis forgalmat. Mikor és milyen módon lehetne ésszerűbb megoldást találni a kerékpárosok biztonságos közlekedésére ezen útszakaszon.

2013. január 24-én ismét Kerékpárosbarát Település címet kapott Győr. "Lehetne több, jobb" megoldás a barátságos megoldásra. Létezik Győrben kerékpárosklub, ajánlanám a kapcsolat felvételt.

Somogyi Tivadar válasza: - A kerékpáros klubbal kapcsolatban elmondhatom, hogy folyamatos egyeztetésben vagyunk és Győrben kerékpárút velük egyeztetés nélkül nem valósul meg.

A Tábor utcával kapcsolatban mi sem értünk teljesen egyet a kialakult helyzettel, de ennek a megoldásnak a forgalomtechnikai okai is voltak.

A CBA és a Penny Market is érkezik a városrészbe

- Mi az oka annak, hogy Révfaluban nincsen elfogadható bevásárló lehetőség? A város másik felén egymást érik a nagyobb üzletek, amíg nekünk buszra kell ülni, hogy a bevásárlást el tudjuk intézni. Igaz, hogy Révfaluban sok az idős ember, s talán azt gondolják, hogy a vásárlóerejük nem nagy, de én azt gondolom, hogy a Szigetközből Győrben dolgozóknak is jól jönne a lehetőség a bevásárlásra és az emelné a forgalmat. Szívesen látnánk bármelyik üzletláncot.

- Révfaluban miért nem akar egy multi cég sem letelepedni? Olyan jó lenne egy bevásárló központ.

Somogyi Tivadar válasza: - A Révfalui üzletekkel kapcsolatban két jó hírrel számolhatok, a Szövetség út átépítése kapcsán egy korszerű CBA üzlet épül. A Szabadrév utcánál pedig már a Penny Market építéséhez kiadtuk az engedélyeket. Hogy mikor készül el, ez már nem rajtunk múlik.

Kérdések és válaszok a révfalui parkolási helyzetről

- Kérdésem a következő: amióta a révfalui híd környéki utcákban a parkolás fizetős lett, a főiskola környékén napközben lehetetlen parkolni, beleértve a Kálóczy téri orvosi rendelő és a 7. Posta környékét is. Kívánnak ezen változtatni?

Fekete Dávid válasza: - A parkolási helyzet Révfaluban is összetett képet mutat. Amikor a díjfizető zónákat kiterjesztettük erre a városrészre is az motivált minket, hogy javuljon a környék parkolási helyzete és azok, akik ingyenes parkolóként használták Révfalu ezen részét azért, hogy a belvárosba bemenjenek máshol próbáljanak meg megállni.

Az egyetemi parkolók egy része továbbra is ingyenesen használható, továbbá a Jedlik-hídhoz kapcsolódó beruházáskor több új parkolóhelyet is kialakítottunk. Folyamatosan vizsgáljuk további parkolók létesítésének a lehetőségét, hogy enyhítsünk a jelenlegi helyzeten.

Mikor sikerül korszerűsíteni a Zsolnay kerámiákkal díszített Tulipános iskolát?

- Szép és jó, hogy az egyetem és környéke dinamikusan fejlődik, de kérdés, hogy Révfalu alapfokú oktatási, nevelési intézményeiben lesz-e végre valami fejlesztés? A növekvő igényekkel jó lenne, ha lépést tartana a bölcsődei-óvodai-ált. iskolai befogadóképesség, s az épületek állaga.

- Révfalunak és talán Győrnek is az egyik legszebb épülete az eredeti Zsolnay kerámiákkal díszített "Tulipános" iskola. Sajnos a karbantartás teljes hiánya miatt folynak az ereszcsatornák, ázik le a vakolat, veszélyben a kerámiák. Pótolhatatlan károk keletkezhetnek ebben az egyedülálló szecessziós épületben, ha nem lesz sürgős beavatkozás!

Somogyi Tivadar válasza: - Minden révfalui gyereket, akár bölcsödébe, akár óvodába, akár általános iskolába jelentkezik felvételre, a körzet szerinti intézményben el tudjuk helyezni. Ebben az évben az eddigieknél sokkal magasabb összeget tervezünk a bölcsödék-óvodák karbantartására és felújítására, sajnos a Tulipános-iskola felújítására benyújtott pályázatunk az utolsó fordulóban sikertelen lett, ezért ennek a felújítását a több száz millió forintos költség miatt 2013-ban nem tervezzük.

Előzetes

Olvasóink a Somogyi Tivadarnak és Fekete Dávidnak címzett problémáikat, felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik el, vagy írják be a hozzászólások közé - kérdezzenek bátran!

Kérjük, a level tárgyában tüntessék fel: Révfalu.

Somogyi Tivadar és Fekete Dávid tavaly ősszel a Belvárost érintő kérdésekre már válaszolt győri szerkesztőségünkben - fotó: Bertleff András
Somogyi Tivadar és Fekete Dávid tavaly ősszel a Belvárost érintő kérdésekre már válaszolt győri szerkesztőségünkben - fotó: Bertleff András

 

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Bagoly11 2013. március 22. 21:00
  „Gróf-Úr tettszett írása, én annyit javasolnék ,hogy a hajókra tegyenek lampionokat mert akkor sötétben is látványos lenne a vonulás.
  Örülnék ha lenne itt is valamilyen bolt,mert a sok pénzemen csak ücsörgök és gyűjtöm az erőt,hogy át biciglizzek a város túlsó felére ezeken a zötyögős kerékpáros utakon.”
 • 30. eger 2013. március 22. 13:19
  „Amiben a városrész hiányt szenved, az az üzlethálózat. Egyetlen nagyobb bolt van, a Hullám-Tesco. Vizivárosnak még a környékén sincsen nagyobb választékkal rendelkező élelmiszer bolt.
  Az Új-Bácsi úton kevés busz jár.
  A Dózsa rakpart elejének egyirányúsítása nagy melléfogás volt. Az Ady Endre útra bekanyarodásnál veszélyes helyzetek alakulnak ki, mert reggelente általában parkoló autótól egyáltalán nem lehet a forgalmat látni. A rakpartnak ezen a rövid szakaszán nyugodtan lehetne két irányú forgalom. Itt viszont meg kellene oldani a város felé vezető oldalon a vízelvezetést: Állandóan áll a víz.”
 • 29. bazsifekete 2013. március 22. 09:55
  „borsmenta!
  Vegyük fel a kapcsolatot egymással a kerékpárút miatt!

  http://indafoto.hu/bazsifekete/image/17365831-6d017a15/user”
 • 28. Beretta84 2013. március 22. 09:33
  „26. borsmenta 2013.03.22. 08:42 Oké! Jó!”
 • 27. borsmenta 2013. március 22. 08:44
  „"Jó hírrel szolgálhatok, 2013-ban a forrásátcsoportosítást követően a fent hiányolt kerékpárutat, illetve járdát megépítjük. "

  Számon fogjuk kérni.”
 • 26. borsmenta 2013. március 22. 08:42
  „23. Beretta84

  Eldönhetjük, elméletben. Gyakorlatban meg a várostervezés, az engedélyezés eldönti helyettünk. A Vénektől Révfaluig terjedő terület lakói eldönthetik, hogy mennyi időnként zarándokolnak el a város távolabbi végébe.”
 • 25. borsmenta 2013. március 22. 08:39
  „20. Gróf-Úr

  :D Köszönjük.
  Kár, hogy pont azok nem értik, akiknek kéne.”
 • 24. borsmenta 2013. március 22. 08:35
  „Miért van olyan érzésem, mintha az illetékes elvtárs jelenetet leírták volna?”
 • 23. Beretta84 2013. március 22. 08:03
  „16. zsi-ci 2013.03.21. 17:41 Azért, hogy tudjál választani melyik bolt felel meg a pénztárcádnak, nagyon sok különbség van a CBA, PENNY, LIDL, ALDI, SPÁR, INTERSPÁR, COOP, TESCO, boltok között. Eldöntheted melyiket részesíted előnyben.”
 • 22. Beretta84 2013. március 22. 07:55
  „20. Gróf-Úr 2013.03.22. 07:11 Héé maga noormáális??”
 • 21. titokgyula 2013. március 22. 07:19
  „Bazsifekete:
  A kerékpár úton azért vannak táblák, mert nem értenek hozzá. Aki rendelte és átvette nem szakmabeli...Ennyire egyszerű. Az elmúlt pár évben annyi hibás építészeti alkotás készült mint 40 év alatt szokott. De most senki nem foglakozik vele. Ez lassan olyan lesz mint a művészet. Meg lehet magyarázni...nem baj ha nem jó semmire..”
 • 20. Gróf-Úr 2013. március 22. 07:11
  „Kérem szépen feleségem, Wilhelmina von Knoblauch nem érti, miért kell azzal a sáros, iszapos város-résszel foglalkozni. Azt régen gúnárvárosnak hívták, talán erre azok is emlékeztek, akik a Bába bácsit oda képviselőnek jelölték, ugyanis Wilhelmina szerint teljesen helyénvaló, ha egy képviselő ,,von Haus aus" szocializációját a terület neve is kifejezi. Mi nem tettünk fel kérdéseket, hisz belvárosi házunkból nem is látszik az a láp. Wilhelmina szerint az egészet be kellene szántatni és a helyét sóval beszórni, mert a szú-nyogok nyaranta onnan rajzanak. Ugyan ki akarhat Győrben ismét maláriát? Ellenben Etus elmondásából tudjuk, hogy van ott valami rakpart is, amit egy megátalkodott parasztvezérről neveztek el - Óh, még ez is! Nincs elég hazájáért küzdelmet vívott nemes származású férfiú? - méltatlankodott Wilhelmina, miköz-ben Etus értetlenkedését hallgattuk. A lány fölfedezett ezen a parasztrakparton egy vitorlás szobrot, ami miatt aztán nem talált haza. Azt hitte, hogy a Balaton mellett van, ezért balatoni térképet vett a papírbolt-ban. Kérem három napba került, mire hazaért! Még ma sem tudjuk, ki vigyázott ez idő alatt az erényeire! Most nekünk az volna a kérésünk az alpolgármester urakhoz -Ahh! Urak? Ezek? Ugyan... - sivította a perzsán toporzékolva hitvesem, szóval az volna a kérésünk, hogy azt a vitorlás szobrot távolítsák el on-nan, mert más is eltévedhet. Kérem Győrben a Dunán még Onkel Siegfried dédapja sem látott soha vitor-lást, arra viszont emlékezett, hogy hivatalukkal visszaélő városi nagyurakat fogtak a hámba s büntetésből Pataházától a parasztpiacig kellett vontatniuk a burcsellát! - Óhh, mennyivel igazságosabb világ volt az! - sóhajtotta Wilhelmina s bekérette délutáni teájával együtt az aktuális városi térképeket Ivánnal, hogy ta-nulmányozhassa, manapság honnan lehetne indítani egy politikusok vontatta burcsellát. Wilhelmina sze-rint ez lehetne a nyári fesztiválok legnagyobb tömeget vonzó attrakciója.”
 • 19. elemér 2013. március 22. 06:03
  „15. h.sz. ombi
  Igazi Tivadar ahogy ismertem, mikor még több haja volt.”
 • 18. Mankapunka 2013. március 22. 00:45
  „Már ki sem kerül ide, amit írok? Pedig nem is az én álnevem volt.”
 • 17. doki70 2013. március 21. 18:10
  „Édes Istenem! Pont Penny Market? Mit vétettünk mi révfalusiak, hogy egy ilyen színvonaltalan diszkont jellegű boltot kapunk, ahol minimális kínálat mellett minimális minőségű árucikkek között " dőzsölhetünk". Miért nem éri meg egy olyan Spar-t ide tenni, mint ami a Körkemence és Fehérvári út sarkán van? Szerintem itt is lenne akkora forgalma mint ott!
  Úgy látom nem vagyunk kint a vízből, mehetünk továbbra is a híd túlsó felére vásárolni.
  A CBA-t már nem is említem, bár lehet, hogy még az lesz a nyerőbb, bár szerintem az egyetemi kis Tesco színvonalán marad az is.
  Elnézést kérek mindenkitől akit a fentiekkel megbántok, vagy más véleményen van!

  Egyébként tudja valaki, hogy a Szabadrév utcában pontosan hol tervezik a boltot? Csak mert az ott lévő üres telkekre anno az OTP akart társasházakat építeni.”
 • 16. zsi-ci 2013. március 21. 17:41
  „miért jó,ha lesz cba és penny???”
 • 15. ombi 2013. március 21. 16:39
  „"Somogyi Tivadar válasza: - A kerékpáros klubbal kapcsolatban elmondhatom, hogy folyamatos egyeztetésben vagyunk és Győrben kerékpárút velük egyeztetés nélkül nem valósul meg."
  A szeptemberi Kontra-Fék konferencián a fenti kijelentésnek pontosan az ellenkezőjét állította a Magyar Kerékpárosklub győri képviselője.
  A biciklis építkezéseket látva számomra egyértelmű, szó sincs egyeztetésről.”
 • 14. elemér 2013. március 21. 16:05
  „Somogyi latom megöregedett. Nem igy nezett ki mikor még én ismertem a csávot.”
 • 13. Hyppolit 2013. március 21. 15:37
  „1. Meddig lesz még a Pálffy utcából megtiltva a balra kanyarodás a Kiss j. utcába? Lévén, semmi forgalomtechnikai szükségesség nem indokolja, ezen túl a Gárdonyi csp-i körforgalomnál a szintén egyirányusított Újvilág u. miatt egyedül a szűkre szabott "zöldidős" Tarcsayn lehet balra kanyarodni, dokumentáltan folyamatos a torlódás, és folyamatos idő-pénz-energiaveszteség minden erre közlekedőnek.
  2. Győr állítólagos "mintaparkja", a Batthyány tér mikor érdemli ki, hogy az "ezeréves" darabjaira hullott rozsdás kerítése ki legyen cserélve? Nem tűnik fel senkinek, hogy milyen totálisan tönkrement és javíthatalan állapotban van?”
 • 12. háté 2013. március 21. 14:19
  „Na a két "ígéret"!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri állásbörze a Széchenyi István Egyetemen

Együttműködik az egyetem és a Munkaügyi Központ.
Tovább olvasom