Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Két gyerekkel az utcára kerülhet

Az albérletben élő Nagy Mónikának két éve van érvényes lakásigénylése. Egyedül neveli az ötéves Ricsit és a 15 hónapos Dominikot. Harmadik gyermekéről, a 12 éves Vivienről jelenleg a bükkábrányi nagymama gondoskodik, ám az anya őt is hazavárja.
Nagy Mónika élete értelmének tartja a gyerekeit.
Nagy Mónika életében már eddig is volt néhány nem mindennapi csavar, de azért valahogyan mindig talált megoldást. Négy hónapja kizárólag a főbérlője jóindulatán múlik, hogy a két vele élő gyermekével nem került utcára. Igaz, próbált másik helyet és albérletet keresni, ám a tulajdonos amint meghallotta, hogy a nő gyermekeivel együtt költözne, elállt a lakás kiadásától. Falun ugyan lett volna egyéb lehetőség, csak a lakhatás fejében esténként a szextelefon mellett férfiakat is kellett volna fogadnia.

Elmenekült otthonról

Nagy Mónika tíz éve menekül. Soha nem voltak túl jóban az édesanyjával, ezért meglépett otthonról. Férjhez ment, anya akart lenni. Megszülte a lányát, ám a nagyszüleivel évekig pereskedett azért, hogy nevelhesse Vivient. Ahogyan most, úgy akkor sem volt fedél a feje fölött, így egyszerűen kimondták felette az ítéletet: ha nem tudja hova vinni a gyereket, soha nem kapja őt vissza. Első fokon pert nyert, másodfokon elvesztette, így a most 12 éves lányát csak hébe-hóba látja.

Új élet, új kapcsolat

A fiatalasszony képtelen volt beletörődni abba, hogy gyermekét a nagymama nevelje, ezért úgy döntött, új életet kezd. Reggeltől estig az abdai bazársoron árult, sokat dolgozott. Összeköltözött azzal a fiatalemberrel, akitől később fia is született. A kisgyermekkel a győri anyáscsecsemőben éltek hónapokig, azután Mónika albérlet után nézett. Már úgy tűnt, minden rendben, amikor élete párja ki-kimaradozott. Mint kiderült, jobban szerette a cimborákat meg a játékgépet, mint a családját. Az asszony azonban erre akkor jött rá, amikor már a kis Dominikot várta.

Tartalékok nélkül

Az édesanya élete értelmének tartja a két fiút és Vivient is magához venné. Utóbbira – úgy tűnik – a Miskolc mellett élő nagyszülők is hajlanának, ám Mónika a tizenegy évvel ezelőtti helyzethez kísértetiesen hasonlóan, egy helyben topog. Negyvenezer forint plusz rezsit kell kifizetnie az albérletért, ám négy hónapja az albérletét is felmondták. A családi pótlékból, lakástámogatásból és a nevelési segélyből él, mellette kézimunkáit adja el. Másik albérlet után nem tud nézni, mert képtelen kéthavi kauciót egy összegben kifizetni. Papíron családjával együtt az utcára került, lélekben összeomlott. Egyedül anyósára számíthat, aki imádja kis unokáit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri levél a sorompóról

A közlekedési tárca vezetője szerint a győr-szabadhegyi főút–vasút gócpontot várhatóan csak… Tovább olvasom