Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Két exlaktanya, egy eset

A volt Frigyes- és a Vadász-laktanya utolsó nagy épülettömbje is óriásberuházás előtt áll.


Korábban magánklinikát, szépségcentrumot terveztek az exkaszárnyákba, ám – mint értesült lapunk – mindkét helyen exkluzív lakások épülnek.

Bár hónapok óta meglehetős csend veszi körül a Győrben található Frigyes- és Vadász-laktanya felújításra váró tömbjeit, ez a némaság – mint kiderült – csak viszonylagos volt. Mindkét helyen tárgyalások, engedélyeztetések sora zajlott ez idő alatt, s jelen állás szerint év végéig látványos változásoknak lehetünk szemtanúi.

Mielőtt a konkrétumokra rátérnék, érdekes tényként rögzíthetjük, hogy bár a tulajdonosok különbözőek, a beruházások irányvonala ugyanaz volt a korábban szárnyra kelt hírek szerint; s ugyanaz lesz most is, hogy változtak a tervek. Korábban ugyanis arról lehetett hallani, hogy magánklinikát, szépségcentrumot terveznek az egykori legénységi épületekbe, de ezeket az elképzeléseket átírta az élet – és a gazdasági helyzet.

Annak ellenére, hogy az ingatlanpiac most még Győrben is pang, az egykori laktanyákba mindkét helyen exkluzív lakásokat álmodtak a befektetők. Ezek az elképzelések pedig az év végéig valóra válnak – m
Annak ellenére, hogy az ingatlanpiac most még Győrben is pang, az egykori laktanyákba mindkét helyen exkluzív lakásokat álmodtak a befektetők. Ezek az elképzelések pedig az év végéig valóra válnak – mondják az érintettek. A Vadász-laktanyára még várják az építési engedélyt, az ex-Frigyesben már folyik a munka az utolsó előtti épületen is. Fotók: H. Baranyai


Kezdjük az ex-Frigyes-laktanyával, mai nevén Leier City Centerrel. Hónapokkal ezelőtt egy külsős befektető jelentkezett, hogy a mostanáig a Leier cégcsoport által milliárdokból felújított épülettömbök mellett a legénységi B épületet ő újítaná fel, s oda egészségügyi központot (magánklinikát) költöztetne. Kiderült azonban, hogy a felújítás összeköltsége meghaladja a rendelkezésére álló összeget, így a beruházó távozott. Leierék ezt követően nem kívántak újabb „kalandba" vágni, úgy döntöttek, hogy ezt az épületet is a cég újítja fel.Mivel a korábbi beruházás sikeresnek bizonyult, tehát a társasházzá alakított egyik laktanyaépület összes lakása elkelt (bérbe vették), ezért úgy döntöttek, hogy ezt az épületet is elsősorban ilyen célra hasznosítják, illetve még irodákat alakítanak ki benne. A beruházás összege valóban nem csekély: szerkezetkész állapotban is négymillió euróval, tehát több mint egymilliárd forinttal lehet számolni.

Szerkezetkész szintig az év végéig eljutnak, a befejezéssel jövő április-májusra számolnak. A felújítandó terület 5500 négyzetméter. Ha ezzel is végeznek, akkor már csak egy (kis) épület marad a teljes Frigyes-laktanya épületeiből, amit még rendbe kell tenni: ez a „híres" lőporraktár, ahová a tervek szerint konferencia-központot álmodtak.

A Vadász-laktanya szintén szem előtt lévő, most még romos épületét a Matusz-vállalkozás vásárolta meg a megyei önkormányzattól. A győri üzletember szintén a startjelre vár, a tervezés fázisában és az engedélyek beszerzésénél tart: ő is exkluzív lakásokat épít, illetve a földszinten üzlethelyiségeket alakít ki. A beruházás összege itt is nyilván százmilliókban mérhető, de konkrét összegről azt követően lehet beszélni, hogy a terveket a hatóság elfogadta, s már látható, hány lakást, illetve üzletet alakítanak ki az épületegyüttesben. A szándékok itt is hasonlók, vagyis az év végéig el kívánják kezdeni a látványos részt,
vagyis az építkezést.

(A témát amint lehet, folytatjuk.)

Olvasóink írták

  • 1. Alina01 2011. augusztus 09. 12:28
    „Na és mi lesz a vadász laktanya területén álló parlagfű erdővel? Év végéig gondolom azt is lenyírják....csak addigra egész Adyváros és Nádorváros allergiásainak életét megkeserítette.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fórum A munka törvénykönyvéről Győrben

Megyei vitafórum A munka törvénykönyvéről címmel beszélgetést szervez augusztus 10-én, szerdán… Tovább olvasom