Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Két év után megnyithat végre a téti gyógyítóház?

Ha minden jól megy, azzal ünnepelheti kétéves fennállását a téti gyógyítóház, hogy végre megnyílik. Az épületet már 2011 szeptemberének végén berendezve, rendelésre készen átadták, de majd csak most ősszel fogadhat betegeket – remélhetőleg.

Egy éve és csaknem tíz hónapja felavatták a téti gyógyítóházat, de azóta még nem kezdődhettek el a rendelések. Azért írtunk már sokszor ennek a kistérségi járóbeteg-szakrendelőnek a sorsáról, mert egymilliárdos beruházást jelentett az épület kivitelezése, a korszerű berendezések beszerzése és a kisvárosban, a környéken élő mintegy húszezer embernek jelentene előnyt. Ezért is jó hír, hogy a Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft. május végén megválasztott új ügyvezetője, dr. Nagy Lehel Csaba igyekszik felgyorsítani a szükséges ügyintézést. Orvosokkal tárgyal, a hatósági engedélyekhez szükséges dokumentumokat szerzi be.

– Folyik az orvosok, az asszisztencia toborzása, az előszerződések megkötése. Rendelői szakasszisztensből túljelentkezés van, mert azok a környéken élők, akiknek ilyen végzettségük van, szívesen dolgoznának lakhelyük közelében. Szakorvosokat nehezebb találni, de vannak érdeklődők Pápáról, Veszprémből, Győrből, Csornáról is, úgy gondolom, nem lesz gond összeállítani a személyzetet – mondta el dr. Nagy Lehel Csaba, és kérdésünkre beszélt arról is, hogy a gyógyítóház működési engedélyének megszerzése miatt még többek közt a veszélyes hulladékok elszállítására kell szerződést kötni, a felelősségbiztosításokat megkötni. Mielőbb szeretné elérni, hogy a rendelések elkezdődhessenek, szeretné, ha ez októberben megtörténhetne. Ami rajta múlik, azt megteszi, de a hatósági szakemberek szabadságolásai például lassítják az érdemi előrelépést.

– Két okból is fontos lenne a megnyitás. Egyrészt idős vagyok, így ha szakorvoshoz kell menni, sokkal jobb lenne, ha helyben lenne, és nem kellene Győrbe utazni. Másrészt, ha már a város ennyi pénzt, munkát fektetett bele, akkor az ne legyen hiábavaló. Azt hiszem, a település minden lakója így gondolja. Sőt, a környékbeliek is nagyon várják, hogy a közelben kaphassanak szakellátást – mondta el a téti Dénes Antalné.

Arról már korábban írtunk, hogy a város önkormányzata idei költségvetésében 25 millió forintot tervezett a gyógyítóházzal kapcsolatos kiadásokra. Átadása óta eddig már 31,2 millió forintot költött rá: a pályázati önrész miatt felvett hitel törlesztésére, a vagyonvédelemre, a közüzemi és az eljárási díjakra, a karbantartásra.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliában jártak a zeneiskolások

A győri Liszt Ferenc Zeneiskola 2012-ben második alkalommal pályázott a Tempus közalapítvány által… Tovább olvasom