Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Két év börtön a visszaeső tolvajnak, aki győri boltokból lopott

Volt, hogy 60 tábla Milka csokoládét, vagy éppen 2 tusfürdőt, máskor 4 csomag kávét lopott el a vádlott. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság a többszörös visszaeső vádlottat üzletszerűen, részben társtettesként, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége és lopás vétségének kísérlete miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság ítéletének indokolása szerint a vádlott 2012. februárja és novembere között 23 alkalommal követett el lopást különböző győri nagyáruházakban és kisboltokban. Alkalmanként változó, jellemzően néhány ezer forint értékben lopott el édességet, kávét és illatszereket. Előfordult, hogy 60 tábla Milka csokoládét, de volt, hogy 2 tusfürdőt vagy 4 csomag kávét lopott el. A vád tárgyává tett cselekményeken túl a vádlott további, hasonló cselekményeket is elkövetett ugyanezen időszakban, azok azonban szabálysértési eljárás keretei között nyertek elbírálást.

A vádlottat az áruházak operátorai, biztonsági őrei és a boltosok már ismerték, amikor az üzletbe lépett, gyanús viselkedéséből feltételezték, hogy abból a célból megy be, hogy a bűncselekményeket elkövesse. Előfordult, hogy az egymáshoz közeli boltok biztonsági őrei egymást a vádlott megjelenéséről értesítették.

A lopási cselekményeket az üzletek videokamerái rögzítették, a vádlott a termékeket kabátjába, hátizsákjába rejtette el. A vádlott az egyik tanú elmondása szerint „a vádlott általában kabátban érkezett és azt láttuk amikor kifelé ment, hogy addigra igen meghízott". A vádlott ugyanakkor azzal védekezett, hogy a táskájában talált termékeket otthonról hozta magával.

A büntetés kiszabását, a büntetés mértékét a bíróság azzal indokolta, hogy gátlástalan elkövetőről van szó, aki volt, hogy egy nap több alkalommal is elkövette a lopási cselekményt. Emellett utalt a bíróság arra is, hogy az utóbbi időben jelentősen elszaporodott hasonló ügyek miatt a büntetés visszatartó ereje is kiemelkedő jelentőségű.

A bíróság az elsőfokú határozathozatalt követően elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását tekintettel arra, hogy a vádlott fenti cselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló bűncselekményeket követne el. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló döntés jogerős.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős. Az ügy másodfokon a Győri Törvényszéken folytatódik  - tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elő a pénzzel: hamarosan fizetni kell a kórházi parkolásért Győrben - fotók

A két parkolóautomata a Petz-kórház területén egyelőre üzemen kívül működik, de csütörtökön is gőzerővel szerelték a masinákat a szakemberek. Tovább olvasom