Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Két és fél milliárd közmunkaprogramra

Győr-Moson-Sopron - A hátrányos kistérségekben indít téli-tavaszi közmunkaprogramot a munkaügyi tárca decemberben. A rendelkezésre álló 2,6 milliárd forintból közel 7 ezer regisztrált álláskereső foglalkoztatására nyílik mód, többek között a házi segítségnyújtásban, a közintézmények felújításában, a hóeltakarításban és parkgondozásban.
Az elmúlt időszakban három megyei kistérségben – Pannonhalmán, Téten és Csornán – bonyolított le sikeres közmunkaprogramokat a regionális munkaügyi központ. A központ főigazgató-helyettese, Rimányiné Somogyi Szilvia tájékoztatása szerint ezek keretében halmozottan hátrányos helyzetűek kapcsolódhattak be újra a munka világába.

– A téli-tavaszi pályázat célja, hogy a helyi önkormányzat vagy a kistérség hasznára elfoglaltságot nyújtson a regisztrált álláskeresők számára. A programhoz szükséges szakmai jellegű vagy betanító képzés lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy új, a nyílt munkaerőpiacon is hasznosítható képességeket sajátíthassanak el – mondta az új programról Rimányiné Somogyi Szilvia.

A közmunkaprogramban decembertől mintegy 2,6 milliárd forint keretösszegből összesen közel 7 ezer regisztrált álláskereső három hónapos foglalkoztatására nyílik lehetőség.

A program keretében olyan, a közösség számára fontos tevékenységekre lehet pályázni, mint a házi segítségnyújtás – bevásárlás, takarítás, mosás, gyógyszerek kiváltása –, közintézmények felújítása, hóeltakarítás, utak, csatornák, parkok, temetők karbantartása, tisztítása.

A települési önkormányzatok és kistérségi társulások önrész nélkül jelentkezhetnek, pályázatonként 30–300 álláskereső foglalkoztatására és képzésére.

A program legkorábban december 3-án kezdődhet, a három hónapos foglalkoztatás legkésőbb jövő április 15-én ér véget.
A pályázat forrását a Munkaerő-piaci Alap foglalkoztatási alaprészének ez évi központi kerete és a szakminisztérium adja. A kiírás a tárca honlapján, a www.szmm.gov.hu weblapon és a www.kozmunka.hu oldalon jelent meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három perccel rekorder lehet

Győr - Ilyen még nem volt: karaoke Guinness-rekordra készülnek az éneklés győri szerelmesei. A… Tovább olvasom