Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Két és fél hónap az átadásig

Több száz győri látogatott el tegnap az épülő Nádor aluljáróba, csodálta meg „kézközelből” a város új büszkeségét.
Volt már nyílt nap a Nádor aluljáróban, amikor az érdeklődők bemehettek az egyébként elzárt építési területre, hogy ne csak a híradásokból ismerhessék meg azt a létesítményt, amely a megyeszékhely közlekedése számára a jövőben meghatározó jelentőségű lesz. Sokan voltak rá kíváncsiak, ezért is határozott úgy a kivitelező Strabag zrt., érdemes újabb, ezúttal már sokkal látványosabb nyílt napot szervezni a város lakóinak. Durván két és fél hónap van az átadásig, s a „felöltöztetésen" kívül gyakorlatilag már minden látszik.
Helyén van például már minden korlát (ezek halványzöld festést kapnak még), kezdik az aluljáró falainak speciális hangszigetelő burkolását, épül a látványos üvegkupola, s keményen dolgoznak az építők a csatlakozó utakon is.

Az aluljárót már minden oldalról megközelíthették az érdeklődők, átmehettek az Eszperantó utca és a Révai utca meghosszabbításában épült hidakon, sétálhattak az emelt szinten húzódó gyalogos- és kerékpárosúton. Megismerkedhettek az építők speciális gépeivel, s aki kíváncsi volt rá, szakemberektől a különleges munka technológiai titkaiba is beavatást kaphatott. A gyerekek (most először és utoljára) szabadon telerajzolhatták színes krétával a kerékpáros-felhajtó falát. Elfogadta a bemutatóra a meghívást a rendőrség és a tűzoltóság, megismerhette a közönség a legkorszerűbb autóbuszokat és több autócsodát, a Révai utcai hídról messze szállt a frissen sült kürtőskalács illata, s akit a hidak különösen is érdekelnek, kezébe vehette Maráczy Ferenc–M. Poós Gizella Pillantás a hídra című fotóalbumát...

Persze a nyílt nap eme „kiegészítői" nélkül is volt mit nézni bőven. Már a kezdéskor sokan sétáltak le-föl, köztük például Pusztai Béla.

– Győri rokonaimnál vagyok éppen, velük jöttem ki, inkább csak udvariasságból, de nem bántam meg. Amit láttam, tényleg lenyűgöző.
Bognár Gyula már „ismerős" az építkezésen:

– Itt lakom Nádorvárosban, gyakran bámészkodom az építkezésnél. Valamikor naponta cipeltem át a biciklit a repülőhídon. Hát ezután sokkal könnyebb lesz. Csak majd szokni kell a közlekedést, olyan nagyok a méretek, úgy megváltozik a környék.

Miletics Pál is nádorvárosi, az aluljárót viszont most látja először „kézközelben".

– Sokat olvastam róla, de mégse gondoltam volna, hogy ilyen nagy. Most kezdem csak megérteni, milyen lesz itt a közlekedés. Az biztos, nagy szükség van rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt lakásnyi bútor

Győrben különböző raktárakban huszonöt lakásnyi bútor áll. Nem kell senkinek, sem örökösöknek, sem a kilakoltatottaknak. Hirdetésben tette közzé a győri Inszol rt.: lejárt az őrzési idő, akinek bútorai, különböző tárgyai évek óta ott hevernek valamely raktárban, most már vigye el. A határidő e hónap vége, különben árverésre kerülnek, vagy inkább hulladéktelepre... Tovább olvasom