Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Két diákját gyászolja a győri Lukács-középiskola, akik a nemesszalóki balesetben haltak meg

A győri Lukács-középiskola két tanulója is életét vesztette abban a három áldozattal járó autóbalesetben, amely vasárnap történt a Veszprém megyei Nemesszalóknál.


A magyar és az uniós lobogó mellé a fekete zászlót is kitűzték a győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskolára hétfő
délelőtt. A diákok és a tanárok gyászolnak: az intézmény két tanulója halt meg autóbalesetben vasárnap hajnalban. A szörnyű tragédia híre bejárta a hazai sajtót.


Öt nagyteveli fiatal egy marcalgergelyi bálból autóval indult hazafelé. Amikor Nemesszalók közelében rendőrjárőrt láttak meg, a sofőr hirtelen megállt és nagy gázt adva visszafordult. A jármű nem sokkal később kisodródott az útról, egy fának csapódott és több darabra szakadt. A hátsó ülésen hárman utaztak, akik mindannyian életüket vesztették, míg a vezető és az anyósülésen ülő két fiatal súlyosan megsérült.

Az áldozatok közül ketten, a 14 éves T. Zalán és a 18 éves Sz. Patrik a győri Lukács-középiskolába járt. Kerestük Rákóczi Tibort, az intézmény igazgatóját, aki nem kívánt nyilatkozni. Más forrásból megtudtuk, hogy a fiatalabbik fiú 9. osztályosként járműipari fémalkatrészgyártónak tanult, míg az idősebb végzős volt szerszámkészítőként. Ő április 30-án ballagott, s ezekben a napokban épp szakmunkásvizsgáit tette volna le.

A Nemesszalók közelében történt balesetben a fának csapódott autó szinte a felismerhetetlenségig összetört. Fotó: Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.
A Nemesszalók közelében történt balesetben a fának csapódott autó szinte a felismerhetetlenségig összetört. Fotó: Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Az iskola egyik diákja kérdésünkre név nélkül elmondta: az aulába kikerült a két áldozat fényképe, s előttük mécsesek égnek. „Én kollégista vagyok, s vasárnap este az egyik társam mondta, milyen nagy baleset történt feléjük vasárnap hajnalban. Azt csak a hétfői tornaórán tudtuk meg, hogy két lukácsos halt meg. Felfoghatatlan. A hír az egész iskolát megdöbbentette, nem csak az osztálytársakat" – mondta. Úgy tudjuk, a diákoknak az osztályfőnökök segítettek a tragédia feldolgozásában hétfőn.

Orbán Sándort, a Pápától 8 kilométerre délkeletre fekvő, mintegy félezer lakosú Nagytevel polgármesterét lesújtották a történtek. „Kis falu a miénk, mindenki ismer mindenkit. A fiatalabbik fiú a sógorom második szomszédja volt, szülei az önkormányzatnál dolgoznak. Ezek a gyerekek előttünk nőttek fel. Most, hogy már nincsenek, leírhatatlan, amit érzünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan lehet kényelmesen várost nézni Győrben? - fotók, videó

Úgy, hogy Freego túrák indulnak! De mi az a Freego? Most megmutatjuk. Tovább olvasom