Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Két büntetett előéletű férfi végiglopta fél Győrt

Győr - Elfogta a rendőrség azt a két büntetett előéletű férfit, akik Győr keleti városrészeiben sorozatban törtek fel házakat, s vittek el különböző tárgyakat, értékeket. Ahol olyan nem volt, a villamos vezetékeket vágták le. Eddig 15 bűncselekményt sikerült a párosra bizonyítani.
Győr keleti városrészén – a belvárostól Likócson, Gyárvároson, Jancsifalun át a Banai útig – volt a vadászterülete annak a két büntetett előéletű, hajléktalan férfinek, akik családi vagy hétvégi házakat, illetve lakókocsit törtek fel az elmúlt közel három hónapban.

A betörőpárost a napokban fogták el a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói. Az osztály vezetője, Reinhoffer Csaba alezredes pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, eddig bizonyítottan 15 bűncselekménnyel gyanúsíthatók a férfiak.

A rendőrség lefoglalta a betörések során ellopott tárgyakat. Fotó: Krizsán Csaba

Az alezredes elmondta, a betöréssorozat tavaly novemberben kezdődött, akkor a belváros egyik baromfiüzletét törték fel, ahonnét a pénztárgépet vitték el a benne lévő pár ezer forinttal. December 10-én egy Győrszentivánon álló lakókocsi látta kárát a sorozatnak, mert az ismeretlenek levágták az elektromos kábeleket, elloptak egy pár cipőt, egy gázpalackot s egy pár fülbevalót. A kár a rongálással együtt 70 ezer forint.

Jancsifaluban a gyógypedagógiai intézet ablakát feszítették be, majd a raktárból különféle élelmiszereket vittek el december 21-én. Karácsony éjjelén ugyanebben a városrészben egy telephely kerítésének drótját vágta át a páros, onnét egy alumíniumlétrát akartak elvinni. Az éjjeliőr megzavarta őket, így ketten kétfelé szaladtak. Ez volt az őr pechje, ugyanis míg ő az egyik után szaladt, a másik visszament az őrbódéhoz és elvitte a biztonsági ember táskáját, mobiltelefonját és bankkártyáját.

A betörőduó még számos családi, illetve hétvégi házat látogatott meg, s vitt magával mikrosütőket, horgászbotokat s más értékeket. Azoknak a tulajdonosoknak volt szerencséjük, akiknek a kutyájuk elriasztotta a betörőket. Végül február 13-án nem hozott szerencsét nekik a bűvös szám, mert hajnalban elfogták őket a felderítő, valamint a vagyonvédelmi alosztály nyomozói.

Reinhoffer Csaba alezredes, elmondta, a két férfi együttműködő volt a nyomozókkal, s olyan betörések helyszínét is megmutatták, amelyekről még a tulajdonos vagy éppen a rendőrség sem tudott.

Az alezredes tájékoztatása szerint a 21 éves visszaeső Sz. B.-nek és a 32 éves, többszörösen visszaeső B. R.-nek egyes bűncselekményeknél volt egy harmadik társuk is. Vele szemben is megkezdte az eljárást a rendőrség, azzal párhuzamosan folyamatban van a gyanúsítottak terhére róható további bűncselekmények felderítése. A férfiakra öt évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Olvasóink írták

 • 3. Ártatlan 2008. október 16. 10:56
  „Nagyon ritkán ugyan, de megtörténik, hogy ártatlanok kerülnek börtönbe.
  Amennyiben a védence valóban elmebeteg, hogy lehet mégis, hogy börtönbe zárták.
  És mi lett azzal, aki állítólag a lakásokat bérelte?
  Valami nyoma csak van nem?
  Azt gondolom, senkit nem lehet kötelezni arra, hogy büncselekményeket kövessen el, hacsak valóban elmebeteg az illető.
  Ez pedig annál is furcsább, mivel egy elmebeteg nem tud pénzt kicsalni senkitől,.Illetve én bizton nem adnék senkinek pénzt, semmiféle indokkal.”
 • 2. matriné 2008. március 12. 07:44
  „Ez is hír? Győrben a rendőrségnek véletlenűl sikerűlt egy körözött elmebeteg csalót is elfogni, mivel a bejelentett lakásában sosem találták így az utcán ücsörgés közben egy padon ismerte fel egy nyomozó. Köztudott, hogy ezt a születésétől fogva elmebeteg fiatalembert egy bünöző banda tanította be a csalásra, mellyel közel fél országot bejárva fosztották ki áldozataikat! A vezér elcsalta a családból és lakásokat bérelt az elmebetegnek és az általa kicsalt pénzt elszedték tőle. Amikor szorúlt az üldözési hurok akkor a vezér feladta és így a börtönönkbe ismét az elmebeteg kerűlt! A vezér és társai megúszták a sorozatos csalást! A károsúltak futhatnak a pénzük után!”
 • 1. Szabika 2008. február 23. 21:50
  „.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pszichiátrián gyógykezelik a gázpisztollyal lövöldöző anyát

Győr - A bíróság elrendelte az elmegyógyintézeti gyógykezelését annak a nőnek, aki január 26-án… Tovább olvasom