Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Két autó lehet az árhullám első áldozata - fotó

A Rábán levonuló árhullám miatt lezárták a Petőfi híd alatti parkolót és a Móricz Zsigmond rakpartot is. Így is akadtak azonban áldozatok.
"Naplemente idején fényképeztem ma, ezt a két képet.

Naponta szembesülünk azzal, hogy kisebb hibák miatt is, elviszik gépjárműveinket. Ha mulasztásnál olyan gyorsan el tudják vinni a gépjárműveket, ebben az esetben, miért nem viszik el a helyszínről az autókat?

Kérem tegyék közzé ezeket a képeket, hátha megismeri valaki a két járművet és hanyatt homlok rohan, ha még lehet" - írta olvasónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


Pénteken írtuk


17.16 - A rendőrség is arra kéri a járművezetőket, hogy gépkocsijukkal a parkolókat mielőbb hagyják el.

A Rába folyó várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. pénteken 14 órától lezárta a Petőfi híd alatti ingyenes parkolót. A Mosoni-Dunán várható árhullám miatt a Győri Útkezelő Szervezet 19 órától lezárja a győri rakpartot.

16.58 - A Kisalföld Volán Zrt. honlapján részletes tájékoztatást olvashatunk a 6-os és CITY jelzésű autóbuszok tereléséről.

Mint írják, 19 órától lezárják a Móricz Zsigmond alsó rakpartot, ezért a 6-os és a CITY jelzésű autóbuszjáratok terelőúton, mindkét irányban a Széchenyi hídon át közlekednek.
 
A Sárás felől érkező 6-os jelzésű autóbuszok a „Széchenyi István Egyetem" megállóhelyet még érintik, de azt követően – a Kálóczy térről induló CITY járatokkal együtt – nem érintik a „Dunakapu tér", a „Dunapart Rezidencia" és a „Vas Gereben utca P+R" megállóhelyeket, viszont megállnak a „Rónay Jácint utca", a „Szövetség utca" és a „Bácsai út, Kertész utca" megállóhelyeken.
 
Ellenkező irányban:
 
A „14-es út, Árkád üzletház" megállóhelyet követően a CITY jelzésű, valamint a Kismegyer felől érkező 6-os autóbuszok nem érintik a „Vas Gereben utca P+R", a „Dunapart Rezidencia", a „Dunakapu tér" és a „Rónay Jácint utca" megállóhelyeket, viszont megállnak a „Bácsai út, Kertész utca", valamint a „Szövetség utca" megállóhelyeken.
 
Szerdai és szombati napokon a CITY járatok továbbra is mindkét irányban betérnek a városréti piachoz.

16.30 - Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője úgy tájékoztatott: az árhullám miatt lezárják a Móricz Zsigmond rakpartot péntek 19 órától. A 6-os és a CITY jelzésű autóbuszok terelőútvonalon közlekednek majd, a 6-os buszok áthajtanak a Széchenyi hídon.Korábban írtuk:

A Rába folyó várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. október 24-én, péntek 14 órától lezárja Győrben a kezelésében lévő, Petőfi híd alatti ingyenes parkolót.

Az előrejelzések szerint a folyó szombaton kiléphet medréből, ezért a szolgáltató kéri az ott parkoló járművek vezetőit, hogy minél előbb hagyják el a területet.

Az árhullám levonulását és a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően a Győr-Szol Zrt. a parkolót ismét megnyitja.

Az ünnepi parkolási rend szerint a felszíni parkolók pénteken 14 órától ingyenesen használhatók - tájékoztatott Ozsvárt Tamás kommunikációs csoportvezető.

Lezárhatják a Móricz Zsigmond rakpartot is!


Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője arról tájékoztatott: az árhullám miatt felkészültek arra, hogy lezárják a Móricz zsigmond rakpartot.

Figyelik az előrejelzéseket, a zárás várhatóan szombaton történik. Amint elrendelik a korlátozást, a pontos információkat is megosztják.

Várhatóan az első fokú készültség szintje fölé emelkedik a Duna vízállása Nagybajcsnál a péntek délutáni óráktól, miután az elmúlt 72 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott a folyó ausztriai szakaszán - közölte honlapján az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A tájékoztatás szerint a folyó az ausztriai Kienstockban hajnalban tetőzött 750 centiméteren. Az előrejelzés szerint a másodfokú készültségi szintet szombat reggel érheti el a vízállás, a tetőzés Nagybajcsnál ugyanaznap délután várható 560-580 centiméteren.

A Lajta Deutsch-Brodersdorfban péntek hajnalban tetőzött, Mosonmagyaróvárnál vasárnap hajnalban 160-180 centiméteren várható a tetőzése, amely kismértékben haladja meg az első fokú készültségi szintet.

A Rába árhulláma készültségi szint alatti tetőzéssel vonul le, Győrben azonban a vízállás a nagybajcsi tetőzés függvényében elérheti az első fokú készültség szintjét.

A tetőzés 480-500 centiméterek között várható szombat éjszaka, vasárnap hajnalban. A Marcal vízállása Gyirmótnál megközelítheti az első fokú árvízvédelmi készültséget.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így fest ma megyénk hidegháborús atombunkere - fotók, videó

A bunker 1972-ben épült, funkciója pedig a győri politikai vezetők védelme volt, akiket atomcsapás… Tovább olvasom