Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Készülnek az iskolabővítésre Téten

A téti iskolában hamarosan egy helyre költözhet az alsó és a felső tagozat. Az építkezéshez kapcsolódó tennivalók számos feladatot adnak az intézménynek, az ott dolgozóknak.

Az iskolabővítésre 285 millió forintot nyert Tét az Új Széchenyi Terv keretében. Az összeget 32 milliós önrésszel kell kiegészíteni. Boros Zoltán igazgató lapunknak elmondta: közbeszerzési eljárás során választják ki a munkálatok műszaki ellenőrét és a kiviteli terv elkészítőjét, azután lehet megpályáztatni a kivitelezést. Februárban vagy márciusban kezdődhet az építkezés és jövő év végéig kell befejeződnie.

Addigra el kell készülnie a kilenc tantermes és kisebb foglalkoztató helyiségekkel kiegészülő korszerű új szárnynak, amelynek kétszázötven ember befogadására alkalmas aulája is lesz. Közvetlenül az iskola jelenlegi központja, a felső tagozatnak helyet adó Debrecen utcai épület mellett fog állni, ahhoz kapcsolódhat és oda költözhet majd át a Győri úti épületből az alsó tagozat.

A jelenleg még a Győri úton működő főzőkonyha szerepét átveszi az óvodai konyha, miután a projekt részeként felújították. Egy étkezőrésszel is bővül, ahol majd az iskolások ebédelhetnek, hiszen az iskola és az óvoda egymás szomszédságában található, mindkettő a Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központ része.

Az előkészületek során többek közt az iskolaudvaron fákat vágattak ki, és az oktatási intézmény felkészült arra, hogy ha kell, átmenetileg átszervezi a tanítási rendet. Boros Zoltán tájékoztatása szerint sor kerülhet rendkívüli szombati tanítás napra, de arra törekednek, hogy ne legyen szükség diákokat is érintő változásra.

Az építkezés ütemezését egyeztetik a kivitelezővel, azt fogják kérni, hogy lehetőleg a tanítási szünetekre essenek a nagyobb munkálatok, például amikor a meglévő épületet összekötik az újjal.

Az iskolaigazgató azt is elmondta, hogy az új épületbe a régi bútorok kerülnek át, mert nem jut a pályázati támogatásból pénz új asztalok, székek vásárlására.

Ezt a céljukat is szeretnék azonban mielőbb megvalósítani, ezért az iskola alapítványa kéri a helyiek segítségét, várják felajánlásaikat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi gyermekrajz kiállítás a győri Kovács Margit iskolában - fotók

A tárlat megtekinthető 2011. szeptember 23- ig az intézmény nyitvatartási idejében. Tovább olvasom