Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Készülnek a Baross hídi vaskapu tervei

Újabb nagy teherautó okozott kárt a győri Baross hídban a nádorvárosi oldalon. Már készülnek az ellenük védő „vaskapu” tervei.
Fotóillusztráció: Szük Ödön Hiába a jelző: A teherautó-sofőrök közül többen megrongálták a hídszerkezetet az utóbbi hónapokban.
Hiába a magasságkorlátozást (3,7 méter) jelző tábla, némely teherautó-sofőrök úgy gondolják, ha ők behúzzák a nyakukat, attól alacsonyabb lesz járművük, s elfér a győri Baross híd alatt az Eszperantó úton. Ez persze a gyakorlatban nem így van, a méreten felüli járművek sorra-rendre rongálják a hídszerkezetet. Szombaton délután egy Volvo nyerges kamion ütközött a Zrínyi utca felől érkezve a hídszerkezet alsó élének, és elgörbítette a szélső hosszirányú főtartót.


Ahogy ilyen esetben szokás – és ez ennél a hídnál lassan már megszokás –, statikusok vizsgálják az ütközés következményeit. Egészen biztos, hogy a javítás alatt, időben jelezve korlátozni kell majd az Eszperantó utca forgalmát, ami azért is kellemetlen, mert erre járnak a vidéki buszpályaudvarról kiinduló járatok.

A híd két gazdája, az állami közútkezelő kht. és a város közös megoldást keres, hogy megelőzzék a további hídrongálásokat. Az előzetes elképzelésekről korábban már lapunkban írtunk, most azt tehetjük hozzá az újabb baleset kapcsán, hogy rövidesen elkészülnek két változatban a megoldás műszaki tervei. Az elképzelés szerint a híd elé egyfajta vaskaput építenek, amelyen csak azok a járművek jutnak át, amelyek elférnek a híd alatt. A vaskapu szerkezete olyan lesz, hogy ütközéskor a járműben keletkező kár is mérsékeltebb lehessen, mint a stabil híddal való kényszerű találkozás esetén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri éremözön a tánc-vb-n

Nagy sikerrel rendezték meg Győrött a Magvassy-sportcsarnokban az International Dance Federation… Tovább olvasom