Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Készül a marcalvárosiak ajándéka

Úgy tűnik, meglesz a marcalvárosiak „karácsonyi ajándéka”, a Lajta–Répce utcai csomópont.
Eddig kedvezett az idő a marcalvárosi, Lajta–Répce utcai jelzőlámpás csomópont építőinek, bár a környékbeliek tartottak tőle, hogy a novemberben kezdett munkák „idejekorán" félbemaradnak. A kereszteződés nyugati ágán már elkészült a két kicsatlakozás a szervizutakról a főútra. Gyakorlatilag a forgalomtechnikai jelzések elhelyezése van hátra, s ezek a kicsatlakozások már használhatóak lesznek, tudtuk meg Tóth Pétertől, a város útkezelő szervezete tájékoztatási munkatársától.

Magában a csomópontban is előrehaladottak a munkálatok. A posta, illetve az élelmiszer-áruház előtti parkolókban (a végükön lezárt szervizutakon ezeken keresztül lehet közlekedni) építik az új nyomvonalakat. Kiásták a jelzőlámpákhoz vezető kommunikációs és áramellátó kábelek árkait. Jó egy hét múlva elkezdődhet a jelzőlámpák, a feszítő tartóoszlopok felállítása, a közvilágítás áthelyezése a csomópontban.

Az építés utolsó fázisában, körülbelül két hét múlva készülnek a Lajta utca középszigetei. Addig még időnként egyéb „technikai akadályok" lassíthatják a forgalmat, hiszen a kereszteződésben mind a négy irányban útátvágásokra is szükség lesz, a kétszer kétsávos Lajta utcán az autósok egy-egy sávra kényszerülnek.

Információnk szerint az építők ütemtervét (a befejezési határidő december 20.) legfeljebb egy hirtelen jövő, igen esős időszak, vagy rendkívül kemény fagyok befolyásolhatják, mindenesetre azon vannak, hogy elkészüljön a lakótelepiek „karácsonyi ajándéka"...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegen nyelvi előkészítők

December 10-ig kell jelentkezniük a nyolcadikosoknak a középiskolákba.
Tovább olvasom