Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Keszthelyen vendégszerepelnek a Széchenyi Futam járművei

A tavalyi, nagy érdeklődést kiváltó kezdeményezés folytatásaként 2010. június 6-án újra Keszthelyre látogatnak a Széchenyi István Egyetem által is támogatott, az intézmény falai közül útnak indult Alternatív Hajtású Járművek Versenye - Széchenyi Futam járművei.


A Keszthely Város Napjához, valamint a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódó Georgikon Futam elnevezésű program célja az innovatív járműtechnológiai elképzelések, az alternatív üzemanyag-felhasználási lehetőségek népszerűsítése, egyben a mérnöki, illetve mérnökhallgatói kreativitás bemutatása.

A Pannon Egyetem Georgikon Kara és Keszthely város vezetése egyaránt elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet népszerűsítése mellett, ezért hívták meg az V. Széchenyi Futam szervezőit és résztvevőit, hogy látogassanak el a Balaton partjára, s egy városi felvonulás és egy bemutató futam révén adjanak ízelítőt a lakosságnak és a nyaralóknak a közúti közlekedés jövőbeni alternatív megoldásaiból. A II. Georgikon Futamot a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület, az INNO-MOBIL Sportegyesület, és az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség közösen rendezi.

A rendezvényen a Széchenyi István Egyetemen tervezett és épített járművek is részt vesznek majd – Keszthelyre utazik a világbajnok SZEnergy Team napelemes autója, a SZEsocar, de a győri felsőoktatási intézmény jó hírét viszi a Hupercar II, a Pneumobil és a szintén az egyetemhez több szállal kötődő Willisits Team WIRECAR autója, illetve a legutóbbi Széchenyi Futamon első helyezést elért Elektro Go-Kart is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékparkot avatnak Kisbajcson

Sokéves várakozás után 2010-ben megvalósult a kisbajcsiak egyik régi vágya. Tovább olvasom