Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Készre jelentették a színházi felújítást

Nagy bejelentéssel érkezett tegnap a Győri Nemzeti Színházba Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Hatvan nap alatt elkészültek a munkákkal, hivatalosan is készre jelentette a felújítást.

Határidőre elkészültek a színpad cseréjével, gépészeti felújításokkal, így szeptember 13-án elkezdődhet az évad. A formális műszaki átadás a készre jelentést követően csütörtökön lesz.

Komoly referenciát felsorakoztatva – Nemzeti Színház, Madách Színház, operettszínház – pályázaton nyerte el a 47,3 millió forintos nagyberuházást a győri cég.

Még egy réteg festék, és a színészeké a színpad. Fotó: Bertleff
Még egy réteg festék, és a színészeké a színpad. Fotó: Bertleff

– Harminc éve nem nyúltak hozzá a színpadtechnikához, az idő nagyon eljárt felette – mondta Miklósy Lajos.

– Átnéztük a fémszerkezetet, a töréseket kijavítottuk, át kellett alakítani a mozgókazetta kerékrendszerét, a hajtóműveket is felújítottuk, kicseréltük a jel-, gyenge- és erősáramú kábeleket. A beruházás másik komoly része a színpad teljes faszerkezetének cseréje volt.

A szakember szerint időben lépett a színház, a forgószínpad futófelülete rendszeresen letörött, a szerkezetbeli roncsolódások miatt számolni lehetett komolyabb műszaki problémával.

A sok csiszolástól elkopott a színpad deszkája, a felújítása helyett a cseréje volt indokolt.

– Jól használható színpadot kap vissza a színház, de újat mi sem tudtunk varázsolni a harmincéves gépekből. Tíz évvel meg tudtuk hosszabbítani az élettartamot, de a csere utána időszerű lesz. Ami a hatvan napba belefért, mindent megcsináltunk.

A közönség a felújítás sikeréről az 1 nap a kulisszák mögött rendezvényen szeptember 13-án győződhet meg. A nyílt napon veszik birtokukba a színház művészei a színpadot, az este hét órakor kezdődő Operettmánia című előadáson lesz a hivatalos debütálása a felújított színpadtechnikának.

A premier leglámpalázasabb szereplője Miklósy Lajos lesz, aki saját elmondása szerint nagyon fog izgulni a sikerért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor aszfaltoznak? Csúszásban a Győr és Abda közötti kerékpárút építése

A 227 millió forintból épülő, Győr és Abda között vezető új kerékpárúton egyelőre egyetlen kapavágást nem tudtak elvégezni. Utánajártunk az okoknak. Tovább olvasom