Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Készen várják a diákokat az iskolák

Egy kivételével készen várják a diákokat a szeptemberi évkezdéskor a győri iskolák, köztük az érdeklődés központjába került „átszervezett” intézmények is. A munkálatokról a minap sajtótájékoztatón számoltak be.
Az átszervezés miatt érintett győri iskolák (s egy óvoda) vezetői megnyugodva várják a tanévkezdést. Nagy munkán vannak túl, s számukra a nyári szünidő igazán nem a pihenés időszaka volt. De a lényeg nem ez, hanem hogy a diákokat a szeptemberi becsengetéskor minden rendben várja. A városházi sajtótájékoztatón az intézményvezetők dicsérték a kivitelezőket (volt, ahol tíz cég munkásai is dolgoztak): jó munkát végeztek.

A Márvány utcai késik

Lapunkban korábban (augusztus 14.) részletesen szóltunk már az iskolafelújítási, -átalakítási munkálatokról. Az átszervezéssel kapcsolatos közgyűlési döntések csupán egyetlen pontban nem teljesültek máig. Az Eötvös-iskola diákjai nem az átalakított, és egyébként elkészült Gyepszél utcai épületben kezdik a tanévet, hanem a Szigethy Attila út 109. sz. alatti épületben folytatják tanulmányaikat. A Gyepszél utcai épületben a Kossuth általános iskola diákjainak lesz becsengetés, mert Márvány utcai épületük átalakítása engedélyezési okok miatt elhúzódik.

Labor szeptemberben

Korábbi cikkünk ismétlése helyett most csupán röviden néhány intézmény helyzetképéről. A Marcalvárosi Közoktatási Központban mind a 37 tanulócsoport tantermei készen állnak, augusztus 27-én délelőtt tíz órától megismerhetik az épületet azok a szülők is, akiknek gyermekeik az átszervezés miatt itt folytatják tanulmányaikat.

A Pattantyús-szakiskolában (volt Balázs Béla-iskola épülete) a héten minden szakember befejezi a munkálatokat. A Kossuth-szakképzőben megtörtént a bővítés és a fiúkollégium első emeletének felújítása. A volt „rejtősök" ideköltözése miatt, mivel kellő számú új tanterem nem épülhetett, délutáni tanítás is lesz, ám megfelelő körülmények között.
A Veres Péter-szakképzőben nagy munka volt, hiszen egy meglévő épületet kellett nemcsak átalakítani, de technikailag is úgy felszerelni, hogy a 48 ide kerülő élelmiszer szakos diákok kifogástalan laboratóriumban folytathassák tanulmányaikat. A labort majd a tanévkezdés után, szeptemberben üzemelik be.

A Lukács Sándor-szakképzőbe kerül a textilesszakma és bővül az autószerelő-képzés. Nyolc új tanterem készült, kettő már a múlt tanév végén, hat pedig a nyár során. Egyebek között öltöző is kellett, hiszen már lányok is fognak ide járni... Az átadás ma lesz.
A speciális szakiskola a volt Ady-iskola épületében kezdi meg a tanévet, a költözés még tart. Az iskola vezetője a sajtótájékoztatón megjegyezte: tíz éve még 67 gyerekkel költöztek a Herman Ottó utcába, ma már 192 tanulójuk van!

A városházi sajtótájékoztatón egyebek között elhangzott még, hogy a városi iskolaként megszüntetett épületek sorsa is rendben van, rendezettek a bérleti szerződések.

Kapcsolódó cikkek >>

Tanévkezdésig elkészülnek (2003-08-13) >>
Újra költözhet az Arany-iskola (2003-08-22) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett önkormányzat

Augusztus 20. alkalmából a győri önkormányzat, illetve munkatársai több rangos országos elismerésben… Tovább olvasom