Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

KÉSZ: Új elnököt választottak

Győr - Dr. Ottófi Rudolfné személyében nemrég megválasztották a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) új győri elnökét.
A szervezetnél már hosszabb ideje keresték az időközben parlamenti képviselővé lett korábbi elnök, dr. Lanczendorfer Erzsébet utódját. Az elhúzódó folyamat okát túlzottan nem is rejtette senki véka alá: a mérce magasra került... A győri KÉSZ-t tizenhét éve, 1992. május 22-én huszonnyolc alapító taggal hozták létre, azóta dr. Lanczendorfer Erzsébet volt a felelős vezetője – az elmúlt évben, megválasztott utód híján, már csak ügyvezető elnöki minőségben.

– A huszonnyolc alapító tag egyike volt dr. Ottófi Rudolfné. Nem ismeretlenek tehát számára a feladatból adódó kihívások – hangsúlyozta a megválasztás alkalmából az országgyűlési képviselő. Kifejtette: bár sok munkát jelent, sok örömmel is jár a feladatkör ellátása, tehát a terheit sem érzi úgy az ember.

Az idei tisztújító taggyűlésen részt vett Pápai Lajos megyés püspök és Osztie Zoltán, a KÉSZ országos elnöke is. Mindketten értékelték dr. Lanczendorfer Erzsébet munkáját, és bátorító szavakkal illették dr. Ottófi Rudolfnét.

– A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az ökumené irányában nyitott, katolikus alapítású, spirituális és kulturális egyesület, evangelizációs szervezet – emlékeztetett az alapításkor megfogalmazott célra dr. Lanczendorfer Erzsébet. – Ezt szem előtt tartva egyértelmű, hogy az elnöknek mit kell tennie, és már csak sorozatos kis taktikai lépések megtételére van szükség... Szívesen segítem az új elnök munkáját. A legnagyobb feladatot jelentő őszi KÉSZ-hangversenyek szervezését továbbra is vállalom.

A szervezet taggyűlése Osztie Zoltán javaslatára örökös tiszteletbeli elnökké választotta dr. Lanczendorfer Erzsébetet.

Dr. Ottófi Rudolfné a Kisalföld kérdésére elmondta, egy évvel ezelőtt meglepetésként érte a felkérés. A feladatot akkor azért sem merte vállalni, mert a KÉSZ szervezetei közül országosan a győri a legismertebb.

– A megkezdett munkát ugyanilyen szinten illik folytatni, és ezt bizony alaposan át kellett gondolnom – hangoztatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletérlelő találkozók

Pannonhalmi borvidék - Ötletgyűjtő találkozásokat szerveznek a Pannonhalmi borvidék fiatal borászai,… Tovább olvasom