Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

KÉSZ: őszi programok

Győr - Dr. Lanczendorfer Erzsébet országgyűlési képviselő, a győri KÉSZ elnöke a szervezet őszi programsorozatáról tájékoztatta lapunkat. Elmondta, ez volt az utolsó alkalom, hogy vállalni tudta a szervezést.
– Tizenöt évi elnöki munka után eljött a váltás ideje. Budapesti országgyűlési képviselői elfoglaltságaim előbb-utóbb kárára lennének a győri szervezet irányításának – nyilatkozta a döntésről. A KÉSZ országjáró kerekasztal-sorozatát kéthetenként továbbra is szervezi.
Az őszi programok sorában szeptember 12-én dr. Iván László országgyűlési képviselőt, gerontológust, pszichiátert látják vendégül, ő testi-lelki egészségünk titkait, a mindennapi sokkhatások kivédésének lehetőségeit ismerteti.

Eperjes Károly színművész Az igazság, a szépség és a jóság harmóniája című előadását október 3-ra tervezik, a nap azonban a művész színházi elfoglaltságaitól függően még változhat.

Az ’56-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról október 25-én emlékeznek meg a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Levetítik Feledy Péter Titkolt örökség című, a megtorlás során kivégzettek gyermekeivel készített dokumentumfilmjét, majd az újságíró a helyszínen beszélget Litauszki János filmrendezővel, Kahler Frigyes jogtörténésszel és Tihanyi Lászlóval. A hagyományos, jótékony célú hangverseny november 17-én lesz a Richter Teremben. Medveczky Ádám vezényletével a Győri Filharmonikus Zenekar nagy zeneszerzők műveiből válogat. Enrica Ciccarelli olasz zongoraművész közreműködésével Chopin e-moll zongoraversenyét adják elő, majd Muszorgszkij- és Erkel-darabok következnek Sánta Jolán, Molnár András és Berczelly István operaénekesekkel.

Dr. Lanczendorfer Erzsébet végezetül bejelentette: amennyiben a győri KÉSZ legkésőbb januárban megtartandó tisztújító közgyűlésén nem választanának új vezetőt, ügyvezető elnökként a továbbiakban csak a szervezet jogi kötelezettségeivel járó teendőkben tud eljárni. A programok közül egyedül a hagyományos jótékony célú hangverseny szervezését vállalja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pamacs-programok

A győri Papák, Mamák és Csemetéik Egyesülete programajánlója. Tovább olvasom