Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Kést döfött párjába, majd megmentette

Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy 59 éves férfit, aki késsel szúrta meg 37 éves élettársát két évvel ezelőtt.


Ugyanakkor mégsem emberölési kísérlet miatt ítélték el a féltékeny Cs. Gyulát, mert az, hogy a nő életben maradt, végül elsősorban neki köszönhető.

A közösen épített házban élő pár kapcsolata a megromlott, s ezt főleg a férfi viselte nehezen, aki korábbi családját hátrahagyva, új életet akart kezdeni. Gyakran féltékenykedett, s a veszekedések odavezettek, hogy élettársa véglegesen a szakítás mellett döntött. Amikor ezt ki ki jelentette, Cs. Gyula felkapott egy recés halaskést és a sértett mellkasa felé döfött. Ez még a védekező kart érte, a következő azonban már a mellkas bal oldalát. A nő összeesett, erősen vérzett és nagy valószínűséggel meg is hal, ha nem érkezik a segítség. Azt pedig a tettére rádöbbenő férfi hívta, s míg a mentők kiérkeztek, a támadó fel is stócolta a sérült lábait.

Ez a körülmény ösztöntözte a bíróságot végül arra, hogy ne emberölési kísérlet, hanem életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélje el Cs. Gyulát, akinek büntetését kedden a Győri Ítélőtábla is helyben hagyta. Az elítélt öt év börtönt kapott, ez már jogerős.

Olvasóink írták

 • 3. zizellina 2011. szeptember 14. 08:57
  „Hát én nem tudom, de vannak joghézagok, amiket nagyon sürgősen be kellene tapasztani! Egyébként a cikk kicsit laza stílusúra sikeredett, szerintem. Akkor, ott, a hölgy élete volt a tét. Nehogy már egy szakításnak kés legyen a vége?! Mivé lesz a világ?
  Igenis kapja meg a méltó büntetését. A legszebb az egészben, hogy elvileg 5 évből gyakorlatilag 2évet már le is vonnak, mert azóta van előzetesben, tehát ha jól értem, 3 év múlva szabadul. Akkor meg újra leszúrja a hölgyet, mert az el akarja adni a közös lakást, ő meg nem.........Durva.”
 • 2. poltergeist84 2011. szeptember 13. 22:20
  „1: És milyen igazad van... Stohl Buci meg 10 hónap - az nincs egy év... ugye... :)”
 • 1. mindigatutit 2011. szeptember 13. 13:31
  „azért az röhej,hogy ennek 5év damunak meg 6???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelmi bírság egymillió forintig

Az új katasztrófavédelmi törvényben kiemelt szerepet kap a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos… Tovább olvasom