Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Kést döfött párjába, majd megmentette

Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy 59 éves férfit, aki késsel szúrta meg 37 éves élettársát két évvel ezelőtt.


Ugyanakkor mégsem emberölési kísérlet miatt ítélték el a féltékeny Cs. Gyulát, mert az, hogy a nő életben maradt, végül elsősorban neki köszönhető.

A közösen épített házban élő pár kapcsolata a megromlott, s ezt főleg a férfi viselte nehezen, aki korábbi családját hátrahagyva, új életet akart kezdeni. Gyakran féltékenykedett, s a veszekedések odavezettek, hogy élettársa véglegesen a szakítás mellett döntött. Amikor ezt ki ki jelentette, Cs. Gyula felkapott egy recés halaskést és a sértett mellkasa felé döfött. Ez még a védekező kart érte, a következő azonban már a mellkas bal oldalát. A nő összeesett, erősen vérzett és nagy valószínűséggel meg is hal, ha nem érkezik a segítség. Azt pedig a tettére rádöbbenő férfi hívta, s míg a mentők kiérkeztek, a támadó fel is stócolta a sérült lábait.

Ez a körülmény ösztöntözte a bíróságot végül arra, hogy ne emberölési kísérlet, hanem életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélje el Cs. Gyulát, akinek büntetését kedden a Győri Ítélőtábla is helyben hagyta. Az elítélt öt év börtönt kapott, ez már jogerős.

Olvasóink írták

 • 3. zizellina 2011. szeptember 14. 08:57
  „Hát én nem tudom, de vannak joghézagok, amiket nagyon sürgősen be kellene tapasztani! Egyébként a cikk kicsit laza stílusúra sikeredett, szerintem. Akkor, ott, a hölgy élete volt a tét. Nehogy már egy szakításnak kés legyen a vége?! Mivé lesz a világ?
  Igenis kapja meg a méltó büntetését. A legszebb az egészben, hogy elvileg 5 évből gyakorlatilag 2évet már le is vonnak, mert azóta van előzetesben, tehát ha jól értem, 3 év múlva szabadul. Akkor meg újra leszúrja a hölgyet, mert az el akarja adni a közös lakást, ő meg nem.........Durva.”
 • 2. poltergeist84 2011. szeptember 13. 22:20
  „1: És milyen igazad van... Stohl Buci meg 10 hónap - az nincs egy év... ugye... :)”
 • 1. mindigatutit 2011. szeptember 13. 13:31
  „azért az röhej,hogy ennek 5év damunak meg 6???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelmi bírság egymillió forintig

Az új katasztrófavédelmi törvényben kiemelt szerepet kap a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos… Tovább olvasom