Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Késsel vetett véget a vitának 28 év házasság után

Kilenc év börtönbüntetést kapott csütörtökön az a férfi, aki 28 év házasság után késsel vetett véget a vitának Mihályiban.

A települést megrázta a tragédia, jóllehet a pár viszonyának elmérgesedéséről mindenki tudott a környéken.

Azt is mindenki tudta, egyik fél sem iszik kevesebbet a másiknál, de aznap este az asszony szervezetében jóval több alkohol volt. A házaspár szegényes otthonában már a villanyt is kikapcsolták, állástalanul, szinte a semmiből éltek. A kölcsönös tettlegességig fajuló veszekedések nap mint nap messzire elhallatszottak, s aznap, 2008. december 27-én a kocsmáros tette ki a pár szűrét a vendéglátóhelyről viselkedésük miatt. A férfi ekkor egy pofont is lekent 52 éves feleségének, s otthon a parázs hangulat folytatódott. A nő a szobában evett, az ételt késével vagdosta.

Semmiből lett a dulakodás, s a bíróság szerint a kés a földre hullott, amikor a férfi elkapta felesége kezét. Lehajolt és szúrt melltájékon: a nő pár perc múlva halott volt. A férfi segítségért rohant, a szomszédok, rokonok orvost hívtak. A szakértő szerint a leggyorsabban érkező orvosi segítség sem menthette volna meg a belső szívvérzésben, tüdővérzésben elhunyt nőt.

A férfi előzetesben várja az ítélőtábla végleges döntését.
A férfi előzetesben várja az ítélőtábla végleges döntését. Fotó: Krizsán Csaba

A bíróság alapos bizonyítási eljárást folytatott le, és igen speciális szemüvegen át elemezte újra V. Zolán beismerő vallomásait. Kiderült ugyanis, hogy a férfi erősen nagyothall és nagyon rosszul lát. Ám ezt a nyomozási jegyzőkönyv nem említi, márpedig utóbb nyilvánvalóvá vált, hogy V. Zoltán nem láthatta a 12-es betűméretű, aláírt vallomást. A tényállást azért is szedte ízekre dr. Köszler Ferenc tanácsa, mert az elítélt vallomása többször is megváltozott a nyomozás során. Előbb állította a számára kedvezőbb verziót, s később a terhelőbbet, majd ismét az előzőt. Az egyik szerint dulakodás közben a kés visszafordult a nő kezében és behatolt a testbe, a másik szerint ő kapta fel a földről és döfött vele. A bíróság ezt logikusabban látta, mivel a kés éle lefelé állt a szúráskor, s nyilván így kellett legyen evésnél is. A visszaforduló kéz pedig akkorát már nem csavarodhat – közölte a bíró.

A hatvanegy éves férfit kilenc év börtönbüntetésre ítélték, ez ellen védőjével együtt enyhítésért fellebbezett. Ha az ítélet jogerős lesz, az előzetesben már letöltött időt beszámítva valamivel több mint 5 és fél év múlva szabadulhat feltételesen.

Olvasóink írták

 • 12. nightfall 2010. március 03. 18:59
  „Inkább nem irok semmit.Legyen ugy ahogy Te gondolod !
  Nem kell a flame”
 • 11. Gery83 2010. március 02. 22:07
  „Miről beszélsz? Én látok képet úgy ítélkezek, te semmit nem látsz, még is "te félézel" Egy"zsíros haj" egy "szemüveg" és az, hogy valaki gyógyszerész, csak egy dolog. Ahogy Te is mondod, lehet akár ki! De, hogy ez a test a jelenlegi felvételi előírásokat nem tudja teljesíteni az száz százalék...”
 • 10. nightfall 2010. március 01. 22:40
  „gery83 : LoL egy képről hogy állapitod meg hogy valaki lekvár ?
  Találkoznál régi Aikido mesteremmel, aki egy gyógyszerész, szemüveges, zsíros haju kócos, ránézésre nemhogy lekvár,hanem egyenesen romlott lekvár, de 3 ilyen Teféléd sem biztos hogy padlóra küldenék !
  egy szó mint száz :
  NE ÍTÉLJ MEG SENKIT RÁNÉZÉSRE !”
 • 9. Bond21 2010. március 01. 18:30
  „nini jót tett neki a böri...”
 • 8. MTT 2010. március 01. 16:50
  „a felhasználónevem helyesen: M T T - Önnek is szép napot!”
 • 7. Gery83 2010. március 01. 12:56
  „Köszi a felvilágosítást kedves "MIT"... Egyébként tudom, hogy mit, mivel írnak, de ha esetleg nem tudnám, akkor is piros vonal figyelmeztet a hibára és javíthattam volna... De nem javítottam, mert így nagyobb súlya van!
  Ha meg börtönőr, főleg legyen testtartása... Szép napot... :)”
 • 6. MTT 2010. március 01. 10:11
  „Bocsi Gery, de szerintem az BV-s börtönőr inkább, egyébként a sebaj-t egy "j"-vel írjuk, még akkor is ha van, vagy ha nincs érettségid! Üdv.”
 • 5. Gery83 2010. február 28. 13:50
  „Micsoda egy rendőr van a képen cchhh...Egy lekvár... Mit csinál az akcióba?? Sebajj!!! Van érettségi bizonyítványa!!!”
 • 4. kakamatyi 2010. február 27. 18:41
  „szerintem nem vicc”
 • 3. gáborgábor 2010. február 26. 09:46
  „T.knifemaster ! ez azert nem vicces,mert volt egy kb 3éves kislány,aki egy szőlőszemtől fulladt meg,egy masik meg maradando egészség károsodást szenvedett. kulonben se ide illő téma.”
 • 2. knifemaster 2010. február 26. 06:10
  „Egyszer egy ember megfulladt egy falat kenyértől....”
 • 1. Mankapunka 2010. február 26. 00:22
  „Okos ember más hibájából tanul?????Akkor nem házasodok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstben tartott gyakorlat

A győri tűzoltók a Győri Keksz régi épületének egyik pinceszakaszában tartottak gyakorlatot a… Tovább olvasom