Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Késsel szúrt az autófeltörő

A „munkájában” megzavart autófeltörő úgy menekült el az egyik győri barkácsáruház parkolójából, hogy bicskáját a gépkocsi tulajdonosának karjába szúrta. A szúrás artériát vágott át, a sérülést műteni kellett.
Fényes nappal, kedden délután fél háromkor, a győri Praktiker Áruház forgalmas parkolójában érte tetten a győri Horváth Attila az autótolvajt, aki éppen kétéves Skoda Octaviájában ülve kutatott. A sérült fiatalember a megyei kórház kézsebészetén mesélte el a történteket a Kisalföldnek:
– Csupán tízperces vásárlás után indultam ki az áruházból, amikor még az ajtó mögött egy férfi belém karolt, s megkérdezte, mennyi az idő. Közben folyamatosan telefonált mobilján. Amikor kijöttem a parkolóba, láttam, hogy egy férfi ül az autómban és kutat. Az ajtó nyitva volt, s a férfi egyik lába kint volt az aszfalton.

Az autóját a bűnözőtől védő Horváth Attila erélyesen rászólt az autófeltörőre, hogy mit keres a kocsiban. Az meglepődött, miközben a tulajdonos kirántotta az autóból.

A két fiatalember elkezdett lökdösődni, majd a bandita kifordult a szorításból és azonnal szúrt. Ekkor már bátor volt, fenyegető hangnemben szólalt meg, majd nem túl sietve elballagott a plaza felé, átbújt a hőtávcsövek alatt és eltűnt.

– A jobb karomba vágta a kését, s az izmot átszúrva átvágta az artériát. Nagyon vérzett. Szerencsém volt, mert jött egy hölgy, aki a kórházban dolgozott és szakszerűen elszorította az erősen vérző sebet. A bar-

kácsáruház munkatársai hívtak mentőt, és a rendőrséget is ők értesítették. Még itt, a kórházban is meglátogattak – emlékezett a sértett és mutatta az áruház dolgozóitól kapott ajándékkosarat.
Az a férfi, aki a fiatalembertől megkérdezte, mennyi az idő, röviddel a szúrás után lépett ki az áruházból, s a sérültet ellátó hölgy kérte őt, hogy hívjon mentőt. A férfi csak annyit mondott, hogy mindjárt, de beült az autójába és elhajtott. Közben végig telefonált. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy esetleg együtt voltak.

– Szerintem profi lehetett a támadóm – mondta elgondolkodva Horváth Attila –, mert a riasztó be volt kapcsolva, és azt is hatástalanította. Lehet, hogy összejátszottak a telefonáló férfival, lehet, hogy nem... Még jó, hogy nem veszélyesebb helyen szúrt meg.

A győri kapitányság bűnügyi osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást az ismeretlen férfi ellen, akit hiába kerestek tegnap délután, pedig tizenkilenc rendőr érkezett a helyszínre röviddel a támadás után. A rendőrség kéri annak a telefonáló férfinak a jelentkezését, aki megkérdezte az időt Horváth Attilától.

Az elkövető 24–26 év körüli, közepes testalkatú, 170–175 centi magas. Haja rövid, 2–3 centis, ami zselézett volt, s a zselé miatt majdnem feketének látszott. A férfi kimondottan jól szituált, sportos testalkatú. Szeme kicsi, barna színű, szemüveget, bajuszt nem viselt. Járása normális, beszéde átlagos. Az elkövetéskor felül sötét színű, vagy fekete, derék alá érő, jó minőségű pufikabát volt rajta, feltehetően feketés színű garbót is viselt. Alul szintén sötét tónusú nadrág, valószínű, farmer lehetett rajta, cipője szintén átlagos volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz perc két levegővel a 22-esen

A járatbővítés ellenére még mindig zsúfoltság várja azokat az utasokat, akik a helyi… Tovább olvasom