Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Késsel rabolt a büféből - 200 ezret vitt el

Győr - Még találták meg azt az ismeretlen férfit, aki információink alapján szombaton délután késsel megfenyegette az alkalmazottat, majd kirabolta a győr-gyárvárosi Gól büfét. A csuklyás rabló állítólag beteg gyermekére hivatkozott, miközben 200 ezer forintot vitt el. A pultosnőt, aki elmondása szerint az életéért reszketett egy nappal az eset után már munkában találtuk.

Az ismeretlen férfi nem volt a kiskocsma törzsvendége, mesélte el vasárnap a Kisalföldnek a Gól büfé pultosnője. Személyleírása szerint a kreol bőrű, sötét hajú rabló arcába lógó, csuklyás pulóvert viselt. A harminc éve a vendéglátásban dolgozó pultosnőt láthatóan megviselték a történtek. Vasárnap egy enyhe nyugtatóval dolgozott.

– Ha belegondolok, megszúrhatott volna, s akkor mi lenne most a lányommal... – szalad össze a könny az egyébként mindig mosolygós pultos szemében. – Ne írják ki a nevem, nem szeretném, ha visszajönne és bántana. Így sem lesz könnyű feldolgozni a történteket.

Legszívesebben kerülné a nyilvánosságot, de aztán „más ne járjon így" felkiáltással mégis kötélnek áll. Úgy volt, hogy otthon marad, de  inkább nyugtatót vett be, és már tegnap  munkába állt. Hirtelen történt, ami történt, meséli az  asszony, aki azt mondja, annak örül, hogy megúszta a történteket. A tulaj másik üzletében 11 évvel ezelőtt történt hasonló, késes rablás, ám akkor egy órán belül meglett az elkövető. Most is a gyors, eredményes nyomozásban  reménykedik.

Juci – nevezzük így a pultost – másfél éve dolgozik a büfében, vendégei ismerik, ő pedig  tisztában volt azzal, hogy a délután fél 2–2 körüli időszakban alig akad munkája. Ekkor tért be az ismeretlen, aki először feltérképezte a terepet, majd – miután látta, hogy az asszonyon kívül senki nincs a helyiségben – kiment, mint aki kint felejtett valamit.

„Kérem a pénzt, szükségem van rá" – ennyi hangzott el a csuklya alól, amikor a középkorú férfi váratlanul visszatért. – Visszakérdeztem, ugyan milyen pénzt akar, de ekkor már villant is a kezében a kés – idézi vissza a  történteket az asszony.

Még annyit mondott a támadó, hogy beteg gyereknek kell a pénz és ne kérdezzek semmit. Nem kérdeztem, de reszkettem, az biztos.
Juci, a megtámadott pultosnő

Az addigi bevétel alig lehetett több mint tízezer forint, ezzel azonban nem elégedett meg a csuklyás rabló. Mint aki vérszemet kapott, észrevette a pult mögötti kazettát, követelte a  benne lévő összeget. Amint megkapta, kereket oldott.

A halálra rémült pultosnő – elmondása szerint ezután – remegő kézzel behúzta a rácsot. Talán a sokk hatására, de nem jutott eszébe a rendőrség telefonszáma, ezért a főnökét értesítette. A rendőrség perceken belül a helyszínen volt, az értékelhető nyomokat elemzik, jegyzőkönyvet vettek fel.

A rablót gőzerővel keresik, a büfében nagy valószínűséggel olyan biztonsági eszközt szerelnek fel, hogy ezután a Gólban csak öngólt lőhessen magának minden gonosztevő...

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. TiBu 2009. február 28. 19:46
  „Már megint egy kreol bőrű "CIGÁNY" ! Miért nem rakják már ezeket a semmire valókat gettóba.
  Ez a gyönyörű Sólyom is védi őket mert Amerikának nem tetszik. Erre azt kéne válaszolni, hogy Amerika
  foglalkozzon a négerekkel akik szintén gettóban vannak.”
 • 66. kisróka 2009. február 25. 17:46
  „Re: 65
  Ilyet nem szabad írni, mert a moderátor kitörli, moderálja, sőt a felhasználónevedet is törli, és csinálhatsz újat, vagy IP-t válthatsz.

  Vagy bezárja a hozzászólásokat, mint tegnap itt:
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/nyomozas_a_concorde-ugyben/2088655/”
 • 65. CsabaKiraly 2009. február 23. 01:10
  „Kreol-szinu-kinai :-)”
 • 64. nocomment41 2009. február 22. 19:39
  „"Hivatalosan meg nem erősített értesüléseink szerint a Cozma-gyilkosság idején több rendőr és egy bírónő is szórakozott a Patriótában. A rendőröket már kihallgatták, bár egyes források szerint koránt sem valamennyiüket, a bírónőt azonban úgy tudjuk, még nem. Minderről azonban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn nyilatkozik"
  http://nol.hu/mozaik/hany_rendor_volt_a_patriota_barban_a_gyilkossag_alatt_”
 • 63. Muaddib 2009. február 22. 18:06
  „Egyszer fel voltak háborodva az emberek hogy a belvárosban mér nincs késő esti nyitva tartás ellentétben az Árkáddal
  Ha fényes nappal kirámolják a boltokat, akkor mit tennének személyes" bolt alkalmazottaival, pedig ebből sok van.”
 • 62. maori 2009. február 22. 18:00
  „Kedves tricse! Szegénység már volt ebben az országban, és nem tudok róla, hogy a két világháború után tanárt lincseltek, vagy vertek volna, kislányokat erőszakoltak és öltek volna, idős, egyedülálló embereket gyilkoltak volna brutálisan, élsportolót késeltek volna, mindezt a szegénység, és kilátástalanság magyarázatával. Sokan azon háborognak, - én is - hogy az elkövetőket - amennyiben cigány származású - nem merik/lehet cigány származásúnak nevezni, holott például az USA-ban is bemondják a televízióban, ha az elkövető afroamerikai - ha az - mert az segíti a tettes kézre kerítését. Miért baj az? Az meg hogy a cigányság körében jóval magasabb a bűnözők aránya, mint a nem cigány társadalomban szimpla tény. Kár vele vitatkozni.”
 • 61. Túrabakancs 2009. február 22. 17:18
  „Szerintem nem lesz kevesebb a bűnözés ha szigorítják a büntető törvénykönyv
  ide irányuló paragrafusaikat, hiszen akinek sürgősen pénz kell, az a nagyobb
  büntetések végett is megszerzi azt ami kell neki! Ráadásul mivel nem lesz vesz-
  tenivalójuk a hosszú börtönévek várható bekövetkezte miatt, ezért egyre brutálisabb eszközökhöz fognak folyamodni, így mentve magukat az esetleges
  szemtanúk rendőrség irányába történő segítsége miatt.”
 • 60. tricse 2009. február 22. 16:58
  „Most még nem!

  De azon háborognak sokan!

  Szimpla ténymegállapítás a legritkább a mai világban!”
 • 59. maori 2009. február 22. 15:33
  „tricse írta:
  "maori az nem baj,hogy nem értünk egyet, a baj az lesz ha igazam van!"

  De nem lesz igazad! A közvéleményt felháborító bűncselekményeket nem azért követik el, mert nincs mit enni! És nem azért háborodnak fel sokan, mert azokat túlnyomó részt cigányok követik el! Ők csak szimplán tényeket állapítanak meg.”
 • 58. Scandalli 2009. február 22. 15:02
  „<moderálva>”
 • 57. menti 2009. február 22. 14:55
  „Biztosan megtanulták az új szolgent:
  ha pénzre van szükséged fordulj kedvenc bankfiókodhoz (vagy ide bármi lehet), vagy gyógyszerészedhez”
 • 56. győri01 2009. február 22. 13:29
  „Ezt a megfogalmazást,kreol férfi.Ez nagyon ott van a szeren.Természetesen nem csak cigányok követnek el bűncselekményeket,de ha ők az elkövetők,mint a politikusoknak,nekik is lassan mentelmi joguk lesz,mert üldözöttek szegények.Nem kellene hagyni.”
 • 55. Hitetlen 2009. február 22. 13:07
  „Azért a régi rendszerben sokkal jobban oda figyeltek a cigókra : http://www.pixter.hu/kep_eredeti?id=2303
  56§. 3.bekezdés”
 • 54. Fedayn 2009. február 22. 12:53
  „-moderálva-”
 • 53. tricse 2009. február 22. 12:43
  „maori az nem baj,hogy nem értünk egyet, a baj az lesz ha igazam van!

  viperetta figyi én nem a cigányok védelmében szóltam,hanem,hogy a nagy cigányozás mellett eltörpül itt a "bűnözés mindennapossá válása" mint téma!”
 • 52. pop555 2009. február 22. 11:20
  „-moderálva-”
 • 51. sz_t 2009. február 22. 10:49
  „-moderálva-”
 • 50. mellbecúr 2009. február 22. 09:59
  „AJÁNLANÁM A TISZTELT MODERÁTOR URAK FIGYELMÉBE.......
  Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy >>a szólás szabadsága nemcsak azokra az információkra és eszmékre vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek, hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják a lakosság bármely részét<<.”
 • 49. viperetta335 2009. február 22. 09:06
  „Kedves Trice!
  Nem,állatira nem mindegy,hogy a bűncselekményt cigány vagy nem cigány követte el!Mert ha mindig csak hallgatunk és úgy teszünk,mintha valamiféle jogvédelem lenne a cigányok felé,hogy nem nevezzük őket annak,akkor a végén sokmillió bűnöző országa leszünk.Ha a cigányok egy része olyan büszke a "kultúrájukra" és komoly jogokat követelnek,akkor azt is fogadják el,hogy létezik cigánybűnözés és próbáljanak tenni ellene valamit.Mi ezzel a nagyon "integrált" gondolkodással csak a bűnöző cigányok malmára hajtjuk a vizet,a normális cigányok meg egyre kevesebben lesznek,mert őket is ledarálja ez a maffiózó,ingyenélő és kora ifjuságától bűnöző életmódot folytató réteg.Mivel köreikben nincs értéke a tanulásnak és a munkának,ámde az összetartás erős,ezért nyilvánvaló,hogy aki nem lenne bűnöző,az is az lesz,ha a közösséghez akar tartozni.A közösség védelmet jelent,akit kiközösítenek,annak annyi.Ismerek olyan anyukát,aki az ország másik végébe futott a gyerekével,mert nem akart bűnözőt nevelni belőle.Magányosan éltek,a magyaroknak ők túl cigányok voltak,de mégis békében,és talán a gyerek most már sínen van.Pont az ilyenek miatt mondom,hogy igenis ki kell mondani,hogy mi történik.És nem "színtiszta magyar embereknek "nevezni Cosma gyilkosait,mint Csintalan Sándor tette.”
 • 48. ftc70 2009. február 22. 08:53
  „Semmi más nem kedllene itt nálunk,csak hasonló felfogás mint az usa ban,jogos önvédelem!ahogy elöveszi a fegyvert,a táémadó,
  máris ólommal etetném!”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Aki itt farkast kiált, nem mond igazat˝

Győr - „Nem mindegy, hogy nehéz időkben mit fejlesztünk. Elképzelhető, hogy nem szökőkutakra,… Tovább olvasom