Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Késnek a diákok juttatásai az NymE-n

Portálunk ˝kezébe˝ jutott egy email, amely arról tájékoztatja a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatóit, hogy a májusi támogatásaik utalására –, melyek eddig nem történt meg, – még várniuk kell. Gáspár Gergely, EHÖK elnököt kérdeztük az üggyel kapcsolatban.


Egy részlet az említett levélből:

˝Egyetemünk sajnálatos módon továbbra sem lábalt ki átmeneti likviditási nehézségeiből, így a májusi juttatások - a Savaria Egyetemi Központ, illetve a Geoinformatikai Kar kivételével - a mai napig nem érkeztek meg.˝

Majd azzal folytatódik, hogy pénteken mindenkinek elutalják a neki járó pénzeket.

Gáspár Gergely, a Nyugat-magyarországi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke válaszolt kérdéseinkre a fenti üzenettel kapcsolatban:

˝A Hallgatói Önkormányzat elsődleges célja és feladata, hogy a hallgatók
jogai semmilyen esetben ne csorbuljanak.  Ebben az esetben sem teszünk másképp, az egyetem vezetőségével együtt azon dolgozunk, hogy a hallgatók ne érezzenek semmit abból a nehéz gazdasági helyzetből, ami jelenleg fennáll. A hallgatók juttatása természetesen ebben a hónapban sem marad el, a napokban mindenki hozzájut ösztöndíjához és szociális támogatásához, erről ezúton is szeretném biztosítani minden hallgatónkat.

Szervezetünk ez esetben, és a továbbiakban is azon dolgozik, hogy hallgatóink érdekvédelmét maximálisan biztosítsuk. Tájékoztatásukat üzenetekkel, hallgatói fórumokkal igyekszünk teljes körűvé tenni - az idézett üzenet is mutatja ezt -, emellett minden lehetséges szinten megjelenítjük véleményüket, igényeiket."

Olvasóink írták

 • 10. krisztu12345 2011. május 19. 22:53
  „nekem már a 2. hónapja kell 10. étől kb. 500 ft-ból élnem és táplálkoznom egészen az ösztöndíjfizetésig, mert a szüleim nem tudnak adni, és mire kifizetem az albérletet és a rezsit a diákmunkás fizetésemből egy fillérem sem marad. kajára semmi.. ugyhogy nem a laposra kell. okoska.. aki ezt írta!!!!! azért elég sok kivétel van. Sajnos többen még hazautazni sem tudtak volna húsvétra, ha az utolsó pillanatban 21. én nem kaptuk volna meg a pénzt. És szerintem a leggázabb az egészben, hogy egyetlen egy neptun üzenetben, vagy a honlapon semmiféle tájékoztatást nem kapunk, illetve a TO-n sem tudnak semmit mondani arról, hogy várhatóan mikor érkeznek a juttatások. A kiadásokat pedig 10-ig, max 15-ig minden albérletben ki kell (ene) fizetni. Miből?”
 • 9. Sylvatica 2011. május 19. 18:14
  „kisemil.hu: a HÖK feladata ilyen esetben a hallgatók megfelelő tájékoztatása, illetve a vezetéssel egy olyan megoldás megkeresése, mely a legkevésbé érinti hátrányosan az egyetemistákat. A HÖK tagok minden egyetemi döntési szinten jelen kell, hogy legyenek, így van rálátásuk a gazdasági dolgokra is, ezért nem mondanám, hogy nem értenek hozzá. Egy EHÖK elnök pedig nem lehet ilyen kérdésben inkompetens...”
 • 8. kisemil.hu 2011. május 19. 16:33
  „Nevetséges, már régóta mindenki tudja, hogy financiális gondok vannak az egyetemen, a tanárok fizetései is késnek, de erről nem beszél senki.
  Nem értem, hogy miért a höktől jött a megerősítés. Az egyetem vezetése átpasszolta egy inkompetens személynek a magyarázkodást? A hök tagjai nem értenek és nincsen semmilyen beleszólásuk az egyetem gazdasági életébe!
  Ez milyen hírforrás? Ennyi erővel az utca embere is nyilatkozhatott volna....
  Az ösztöndíjak bizony késnek és egyéb kifizetések sem pontosan érkeznek, erre nem most kellett volna ráébredni és az NymE-t reflektorfénybe állítani (SzIE-vel szemben)...”
 • 7. Hermész 2011. május 19. 12:14
  „3 éve tanulok az NYME-n és eddig csak 1 félévben + 1-2 alkalommal kaptuk meg időben a pénzt. Megjegyzem, én nem bulizok és nem is iszok, nem arra kell...nekem amit kapok, az a havi kajapénzem lenne, HA IDŐBEN MEGKAPNÁM...sok kellemetlenséget megspórolnának nekem, HA IDŐBEN MEGKAPNÁM! Édesapám egyedül nevel a húgommal és nekem sül le a pofám mikor plusz pénzt kell kérnem, mert nem kaptam meg még az iskolától. Nem egyszer kérdezte meg, hogy: "Hát hogy-hogy nem kaptál még pénzt?" Mit mondhattam volna mást, mint, h hát látod..."Így!"
  Nem gondolom, hogy a kifizetés tervezett ideje és a kifizetés ideje között 10-12 vagy néha 14 napnak kell eltelni...aki tudja nélkülözni az könnyen beszél...! Mi van azokkal, akik ebből a pénzből fizetnék a kajájukat vagy a kolijukat?”
 • 6. Kyflee 2011. május 19. 11:56
  „Kedves 4.! Nálunk a SZE-n mindig időben utalták az ösztöndíjakat és a szoc.támokat (múlt héten pl. hétfőn lett teljesített, szerdán, legkésőbb csütörtökön már a számlákon volt, én már szerdán megkaptam), ezzel ellentétben a NYME-n még nem fordult elő olyan, hogy időben itt lett volna a pénz! Mindkettőt személyes tapasztalat alapján merem állítani!”
 • 5. Prédikátor 2011. május 19. 10:58
  „Nem jut piára a laposon.... Jajjj mi lesz most szegény egyetemistákkal...”
 • 4. csery 2011. május 19. 07:40
  „2. Kezdődik a lejárató kampány az NYME ellen............ Szánalmas. ha Győrben történik ilyen a SzE.-en azt miért nem közlik le?? Orrba-szájba csak azt hallani, hogy a Sz. Egyetem maga a megtestesült tökéletesség.”
 • 3. ktl 2011. május 19. 07:31
  „a SZIE-n se :)”
 • 2. arrabonem 2011. május 19. 06:39
  „És ez az egyetem lenne a nagy integrátor, a sze beolvasztója...”
 • 1. anonimus 2011. május 19. 06:00
  „ja ... de persze a szifen ilyen sose fordult elő...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek a zebrán - Hol vannak a legrosszabb gyalogosátkelők Győrben?

A közlekedési statisztikák szerint minden harmadik autós figyelmen kívül hagyja a zebránál várakozó… Tovább olvasom