Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Késik, de nem marad el a felújítás

Győr - Hetek óta állványok között, a port és a zajt kénytelen-kelletlen viselve élnek az épülő Dunapart Rezidenciával szemben lakók. Ötvenegy családnak a panorámáért cserébe az építtető azt ígérte, a Móricz Zsigmond rakpart házait felújítják.

Május végén felállványozták az épületegyüttest, azóta csak annyi változott, hogy a fekete fólia helyére szürke háló került, ám a felújítást (a lakók elmondása szerint) még csak el sem kezdték.

– Két ventilátorral, a lépcsőház felé történő szellőztetéssel viseltük a körülményeket – panaszolta Pető Lajosné. – Akármennyit takarítottunk, zizegett a por mindenütt. Beszéltem a közös képviselővel, a városháza illetékesével, sehol senki nem biztatott bennünket.

Az épülő rezidencia teljes történetéhez hozzátartozik, hogy a több éve a Móricz Zsigmond rakparton élőkkel az építtető szerződésben rögzítette: ha lemondanak az építkezéssel kapcsolatos fellebbezési jogukról, „cserébe" felújítják a régi házat.

A megbízási szerződésre pecsét került, így a lakók joggal érezhették úgy, egész nyáron nem történt semmi. Munka legalábbis nem készült el, s az itt élőket senki nem tájékoztatta a fejleményekről.

Szilágyi Endre közös képviselőt szabadságán értük utol. A lakókat semmi pluszinformációval nem tudta vigasztalni, ő is tehetetlenségéről panaszkodott.

Tegnap délelőtt hetven-nyolcvan éves idősek panaszáradatától volt hangos a a Móricz Zsigmond rakpart háztömbjének belső udvara. Próbáltuk mi is utolérni az építtető Dunapart Rezidencia illetékeseit. Dr. Jakab Tamás ügyvezető telefonon ígért gyors megoldást, perceken belül pedig Forró Alexander, a cég másik ügyvezetője már kész tényekkel is szolgált.

– A határidőként megjelölt szeptember végét igyekszünk tartani – nyugtatta meg a lakókat az ügyvezető. – A vakolási munkák kapcsán új alvállalkozót kerestünk, a szükséges műszaki egyeztetéseket követően jövő héten folytatjuk a munkát. Az időbeni csúszásért és a kellemetlenségért elnézést kérünk – mondta Forró Alexander, aki azt ígérte, a minőségi és a ház célját szolgáló felújítást korrektül elvégzik.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Schmidt Péter maradt a baráti kör elnöke

Nemrégiben tartott tisztújítást a Győr-szigetiek Baráti Köre, amelynek tagsága úgy döntött, hogy… Tovább olvasom