Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Késések és nyomorgás a vonaton

Olvasóink többször is jelezték felénk, hogy a hajnali és az esti órákban tűrhetetlen állapotok uralkodnak a vasúton. A szóban forgó Győr-Pápa szakaszon több utas szerint is elfogadhatatlan a színvonal.

"Lassan húsz éve vasúton járok Győrbe dolgozni, de az elmúlt pár hónap viszonyaihoz hasonlót még nem tapasztaltam. Nagyon bosszantó mindenki számára, hogy a 21. században rendszerint negyed és fél órás késéssel indulnak el az esti vonatok Győrből. Konkrétan a Győr-Pápa szakaszról van szó. Kérdésünkre eddig azt a választ kaptuk, hogy a mozdonyra kell várni, illetve nem tudják szétkapcsolni a vagonokat˝ - írta potálunknak egy olvasónk.


A Máv Zrt. illetékesei kérdésünkre elmondták: a késéseket forgalmi okok és nem emberi mulasztás okozta. A forgalomban dolgozók mindent elkövetnek azért, hogy ne, vagy csak ritkán forduljon elő jelentős fennakadás. Az említett mozdony valószínüleg előzőleg egy másik szerelvényt továbbított. Ennek késése esetén nem tudják időben rákapcsolni a következő vonatra.

Közrejátszhatott továbbá az is, hogy a Pápa-Celldömölk szakaszon vágányzár volt az elmúlt hetekben. Közvetetten ez is okozhatott kisebb zavarokat.

Egy másik utas ugyanezen a szakaszon szerzett kellemetlen tapasztalatait osztotta meg velünk:

- Naponta járok vonattal a munkahelyemre. Az első szerelvényel, Gyömöre-Tét megállóhelyről indulok Győrbe - írta portálunknak egy olvasónk, Paréj Zsolt. - Úgy veszem észre, hogy egyre kevesebb kocsival indítják a hajnali vonatot.

Az utas
Az utasok ehhez hasonló biciklitárolóban voltak kénytelenek utazni egyik hajnalban. Képünk illusztráció.

"Előfordult, hogy két biciklitárolós vagonnal közlekedtünk. A 30-40 emberből talán hatan tudtak leülni egy vagonban, a többiek az ajtók előtt és a biciklitárolóban utaztak. Úgy gondolom havonta 18000 Ft-ért járna egy kis kényelem˝ - mesélte Paréj Zsolt.

"Elnézést kérünk azoktól az utasainktól, akiknek ezzel kellemetlenséget okoztunk. A jövőben igyekszünk az utasok igényeihez jobban illeszkedő körülményeket teremteni és elkerülni a hasonló szituációkat˝ - nyilatkozta portálunknak a Máv Zrt. munkatársa.

Krabenovits István, győri lakos rendszeresen utazik az említett vonalon.

"Három műszakban dolgozom Győrben. Hazafelé kellemetlen a késés, főleg este, amikor az ember legszívesebben már az ágyában lenne és pihenne. Munkába menet még rosszabb, hiszen egy 10 perces késés esetén már nem érem el a buszos csatlakozást, így elkésem a műszakkezdésről. Gondolom nem kell hangsúlyoznom, mennyire fontos manapság, hogy az ember időben érkezzen a munkahelyére˝- mondta Krabenovits István.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. annobon 2010. október 12. 09:04
  „Én csak merő nosztalgiából idézem fel az Edda sorait:
  "zsúfolt vonatok, részeg katonák.." Szóval a 70-es 80-as években is voltak ezek szerint zsúfolt vonatok...”
 • 39. WTF 2010. október 11. 14:57
  „Kedves Mankapunka!

  Te vagy itt a legbutább, hogyha egy ilyen cikknél elkezdesz személyeskedni.... A helyesírása alapján ítélsz meg egy embert, akiről fogalmad sincsen, hogy kicsoda. Fogalmad sincsen, hogy kit szidsz éppen, de már abba is belekötsz, hogy mennyit adózik, és jár-e társadalmi munkára...
  Lehetsz gyári munkás, lehetsz cégvezető, lehetsz akármi, azt ne magyarázza meg senki, hogy a MÁV-nál jó helyre mennek a pénzek. Ha nem a legjövedelmezőbb ágazataikat privatizálnák, és jó helyre forgatnák a pénzt, akkor nem undorral gondolna az emberek többsége a vasúti közlekedésre.”
 • 38. fióka 2010. október 11. 11:50
  „felesleges vitázni szerintem elég egyértelmű kiknek a dolga lenne biztosítani a kultúrált és biztonságos tömegközlekedést független attól ki hol lakik mikor utazik.Ha nem lopták volna szét az országot és nem ilyen idióta degenerált fizetett vezetőink lennének akiket nem is a nép választótt sok minden szebb lenne ebben az országban.”
 • 37. miracle 2010. október 10. 15:09
  „duc_de_Orbieu
  Hogy milyen fene olcsó az az autó, jól mutatja, hogy hányan nem bírták még az árát sem törleszteni.”
 • 36. jocó1234 2010. október 10. 14:42
  „Ezek szerint aki a városban lakik dolgozzon, aki meg vidéken él dögöljön éhen?? Nem mindenki teheti meg, hogy elköltözzön, főleg a mai körülmények között. Pontosan ezért kell (kéne) a normális tömegközlekedés. Nyugaton 150-300 km-eket ingáznak az emberek busszal -vonattal a munkahelyükre. Tudom, mert az unokatestvérem is így jár munkába.

  Engem csak az háborított fel, amikor minket és az iskolázottságunkat kezdted el okolni, és hogy nekünk kéne jobbá tenni a vonatot. A vasút van értünk és nem mi a vasútért. Megjegyzem építészmérnöki diplomám van 2 felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgám. Mégsem érzem úgy, hogy tehetnék bármit is a vonatért. Nem az én feladatom. Én megveszem a bérletem és utazni szeretnék.

  Mindenki sírni tud. Ez így van. De cseréljünk helyet egy hétre, amikor minden reggel azon kell stresszelned, hogy vajon ma reggel mondanak fel a sokadik késés után? Szerinted mi mást tudunk tenni? Menjünk be és dádázzuk meg a felső vezetőket?”
 • 35. Mankapunka 2010. október 10. 14:30
  „jocó

  Nézd vissza az eddig írásaimat,és ott meg fogod látni,hogy kisbetűvel írtam már mindenhol magyarországot,és ebbe beletartozik pest is.

  Ne haragudj,de nem én kezdtem a MÁV leszólását,hanem akik beírták a síróleveleiket.
  Én csak azért szóltam le,mert ő is leszólta a MÁV-ot.

  Igen,lealacsonítom mások problémáit,mert ahelyett,hogy tennének ellene,inkább sírnak,meg szidnak mindent.Tudod,lehet ellene tenni,hogy ne Gyömörén kelljen laknia valakinek,ha Győrben van a megélhetése.
  Aki meg Győrből kiköltözött Gyömörére,az meg vállalta,hogy ilyen körülmények között tud bejutni Győrbe.

  Nem kellenek a kifogások,mert azokat ismerem már,mert csak sírni tud itt mindenki,hogy így szar-meg úgy szar minden,de mikor szólnak neki,hogy társadalmi munkában lehet segíteni,akkor meg eltűnik.

  Nem kell leírnod,csak elmélkedés képpen,gondolkodj el rajta,hogy mennyit keresel,és mennyire vagy bejelentve,így mennyi adóval járulsz hozzá a közösséghez.
  CSak mert a minimál bér után nem kell adót fizetni,de közben meg mindenki a többit zsebbe kapja,utána meg sír,hogy szar a vonat.”
 • 34. jocó1234 2010. október 10. 14:18
  „Lehet, hogy csírabogár vagyok de legalább nem szólom le azokat, akik rá vannak kényszerülve a vonatra. Sajnos iskolázottságtól függetlenül nem mindenki teheti meg hogy hanyagolja. Érted már apukám? Különben is, hogy jössz te ahhoz hogy mások problémáit lealacsonyítod, főleg, ha nem is vagy érdekelt a vasúti közlekedésben.

  Itt kezdődnek az elemi dolgok pajtás, nem a helyesírásban :)

  Apropó helyesírás: gépeléskor a vessző után szóközt teszünk, vasúttal hosszú ú betűvel íródik. Pest pedig nagy betűvel.

  Mielőtt belekötsz másokba, előbb néz magadba is, mert így csak bort iszol és vizet prédikálsz.”
 • 33. Mankapunka 2010. október 10. 12:24
  „jocó

  Kezdjük ott,hogy én nem irogatom meg az újságnak a napi hisztijeimet,mint itt páran. Akkor ki a szánalmas,aki ide jár a Kisalföldhöz sírni.
  Nekem nincsen semmi gondom a vasúttal,és nem írtam bele,hogy jobb az autó. Olvasd el a végén,odaírtam,hajrá Kisalföld Volán.

  Te vagy itt most a szánalmas csirabogár. Én nem szidtan senkit se,csak leírtam,hogy könnyebb sírni,mint tenni ellene valamit.
  Nem tudom,hol olvastál tőlem műveltségről,én csak egy elemi alap dolgot írtam le,hogy egy alap helyesírást nem tud,de a vasutat meg tudja szidni. Valsózínű nem kedvtelésből késik a vonat.

  Nehogy azt gondoljátok,hogy az ott dolgozók ezt élvezik
  Pajtás,ha neked nem tetszik ez a rendszer,akkor tegyél ellene,mert én teljesen meg voltam elégedve a vasuttal régen,mikor még gyerek voltam. Mostmár teherautóval járok pestre motyóval,úgyhogy a kutyát nem érdekli,hogy te mit sírsz a zsepidbe.”
 • 32. jocó1234 2010. október 10. 11:41
  „Mankapunka!

  Történetesen én is sokat utazom ezzel a vonattal és engem is idegesít ami itt folyik. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a cikkben szereplők vagy én tehetnék arról, hogy a máv egy kalap sz@r.

  Aprópó, minden fejlett és normális országban a vonatot részesítik előnyben, csak a magadfajta beképzelt tulkok hiszik azt, hogy az autós közlekedésé a jövő.

  Ha Te annyira művelt és mindent tudó vagy, szívesen várunk hogy rendbehozd a vonatmenetrendünket.

  A bejegyzésed pedig szánalmas úgy ahogy van, ahogy te is az vagy. Mások szemében a szálkát is megtalálod, a sajátodban a gerendákat pedig nem. Nem hinném hogy műveltebb lennél bármelyik hozzászólónál. Épp ellenkezőleg :)”
 • 31. Mankapunka 2010. október 10. 11:16
  „"- Naponta járok vonattal a munkahelyemre. Az első szerelvényel, Gyömöre-Tét megállóhelyről indulok Győrbe - írta portálunknak egy olvasónk, Paréj Zsolt."

  Öhöm,öhöm,azt hiszem kedves reklamáló,hogy ez nem elírás,hanem az iskola hiányára utal. SZszerelvény+vel.Mivel "hasonul" hozzá,így hosszú ny lesz belőle.

  Lehet iskolába kellett volna járni,és akkor jobbá tehette volna pl. a vasutat a munkásságával,de tudom,magyarisztánban könnyebb szidni valamit,mint tenni ellen.

  Ameddig nem tanultál,(mert ez nem elírás),akkor sajnos ki vagy szolgáltatva ennek,hogy vonatoznod kell. Ha tanultál volna,akkor a céges flottában vásárolt kocsikból te is kaptál volna egyet.
  Nem kell a rizsa,hogy nehéz onnan bejárni,mert volt egy osztálytársam,aki Szerecsenyből járt be Győrbe,és mégis tanult és vitte valamire,és nem itt sír a szája. Üdv.

  Hajrá Kisalföld Volán!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 30. IV.Béla 2010. október 10. 10:29
  „mvgyor!
  No, és a vasútállomásig mivel mész el, ha vonatozni akarsz? Vegyük, hogy helyi busszal. Akkor az egy négyfős családnál mennyi pluszkiadás? 920 Forint (Győrben), igaz? A vásik városban a vasútállomás az úticélod? Mert ha nem, akkor bizony ott is költhetsz jegyre.
  Ja, hogy ezeket a buszokat el is kell érni, meg jó lenne mellette nem lekésni a vonatot sem, tehát időben el kell indulni. Tehát, melyik is a gyorsabb? Melyik visz háztól-házig? Melyiktől nem lesz olyan szagod, hogy ha egy hétig szellőzteted a ruháidat, akkor sem jön ki belőle?
  Elhiszem, hogy nagyon jól hangzik az, hogy "tömegközlekeggyééé", csak éppen ez már egy másik világ.”
 • 29. mvgyor 2010. október 10. 09:44
  „moderálva sértő”
 • 28. mvgyor 2010. október 10. 09:44
  „26. duc_de_Orbieu

  Nem, egyik sem vagyok a felsoroltakból.
  Szimplán csak reálisan látom a dolgokat, és próbáltam érzékeltetni, hogy olyan személyautóval sajnos még nem találkoztam, amit soha nem kell megvenni, soha nem kell bele olaj, nem kell semmi extrát ráfizetni, csak a benzint venni bele.
  Ezért a korrekt összehasonlításhoz fontos lenne ezen járulékos költségek figyelembevétele is.

  Amúgy értelmes választ miért nem tudtál adni? Mert magad is tudod, hogy az autó nem csak benzinárban megy?”
 • 27. vanessa 2010. október 10. 08:27
  „szép jó reggelt! ha lehet akkor inkább busszal megyek Pestre,az tiszta és nem büdös,ja meg időben odaérek, vonat olyan mint a kutya vacsorája, sajnos már ugy ér be győrbe hogy késik,volt mikor 60 perc késésel ért be, jó hogy a busz megállo ott van aközelbn, visszaváltottam a jegyet és busszal mentem fel,”
 • 26. duc_de_Orbieu 2010. október 10. 00:43
  „#21,22:Csak nem valamelyik tömegközlekedési vállalat alkalmazottjai vagytok,ne adj isten vezető beosztásban?Mert akkor már érthető miért lobbiztok annyira a sz.r tömegközlekedésért....”
 • 25. nagyfulesbagoly 2010. október 09. 22:18
  „MIRACLE MVGYOR MÁR NINCS AUTÓM 2 ÉVE EZÉRT TUDOM MIRŐL BESZÉLEK !TI MEG CSAK KOTOGTOK MINT A KOTLÓSTYÚK”
 • 24. SC 2010. október 09. 21:18
  „16. hozzászólás Peti85
  Bicikli=egyenbillegészeti körduplázmány :-)))”
 • 23. mvgyor 2010. október 09. 20:43
  „21. miracle

  Túl sokáig gépeltem, de látom vannak itt értelmes emberek is. Respekt.”
 • 22. mvgyor 2010. október 09. 20:42
  „19. nagyfulesbagoly

  Tök jó lehet neked, hogy neked olyan autód van amibe soha nem kell motorolajat venni, soha nem kell szervizeltetni, karbantartani, soha nem viszed vizsgáztatni, nem kell rá súlyadót, kötelezőt, adókat és egyebeket fizetni! És tök jó, hogy meg sem kellett venned, csak úgy termett a ház előtt. Tök jó hogy neked csak tankolnod kell, és semmi mást, mert minden ingyen van.

  Ha a felsorolt járulékos költségeket is számolod kb vonatjegy áraban leszel. Jah, bocsi. Tudom az nem hangzik ilyen jól. Ha csak az üzemanyagot nézzük, a vonat is elvisz Keszthelyre 2000 ft-ért. Csak éppúgy vannak járulékos költségek, ahogyan a te autódnál is.

  Tudom most jön a "de akkor is olcsóbb" és a "de csak egyszer kell megvenni" bla-bla duma.
  De az ilyen hozzád hasonló élharcos autósoknak milliószor felajánlottam, hogy toljanak a fenekem alá egy autót, én fizetem egy évig a benzint, és egy évig használom. Lényegében a többi költség elhanyagolható nem? Sajnos egyik sem tolt alám így autót ezzel elismerve, hogy bizony az autó sem szimplán benzinárban van.
  Erről ennyit.”
 • 21. miracle 2010. október 09. 20:41
  „nagyfulesbagoly
  Még szerencse, hogy az autóra benzinen kívül költeni nem is kell. Se szervízre, se kötelezőre, se garázsra, se téli gumira, sőt meg sem kell venni azt az autót, hanem csak úgy lett ingyen.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siketek világnapján évforduló

A siketek idei világnapja idén egybeesett a győri hallássérültek érdekvédelmi szervezete… Tovább olvasom