Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Kés helyett vécépapír a táplánypusztai szurkáló kezében - fotók

Előzetes letartóztatásba helyezték a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelte szobatársát a táplánypusztai intézményben.Szerda


15.40 - A győri börtön helyett a budapesti igazságügyi megfigyelő és elmegyógyintézetbe szállították, és ott tartják 30 napig előzetes letartóztatásban a 66 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelte szobatársát Táplánypusztán.

Információink szerint a bűncselekmény  5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, a férfi háromszor szúrta meg a társát.

Kés helyett vécépapír a táplánypusztai szurkáló kezében

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a döntés jogerős.

08.30 - A Kisalföld úgy tudja, a táplánypusztai mentálhigiénés központ lakója volt már évek óta az a két férfi, akik hétfőn kora este szóváltásba keveredtek. Vitájuk odáig fajult, hogy egyikük tizenhat centiméter pengéjű késével többször is megszúrta szobatársát. A középkorú férfi belehalt a sérüléseibe.

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 66 éves feltételezett elkövetőt és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Az intézet a megye legnagyobb szociális-mentálhigiénés otthona, 350 gondozottat látnak el a régi épületegyüttesben. Egészen 2011-ig megyei fenntartásban működött, aztán az államé lett a többi megyei intézménnyel együtt. A nagyszámú gondozott miatt nyilván előfordulhatnak viták, de ehhez hasonló tragédiáról az elmúlt évekből nem tudunk. A helyszínen is ezt erősítették meg, ám többet nem mondhattak és az otthon vezetője sem tartózkodott az intézményben. Pontos tájékoztatást későbbre ígért a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, ugyanis az ő irányításuk alá tartozik jelenleg az otthon.

A feltételezett elkövető a Kisalföld információi szerint nem pszichiátriai, hanem alkoholbeteg, ám tettének elkövetésekor nem tűnt részegnek. Egyébként sem ön-, sem pedig közveszélyes nem volt, az intézményt napközben elhagyhatta.

Vélhetően egy ilyen eltávozás után kerülhetett a szobájába az a ránézésre többször is élezett, alaposan elkopott csontozókés, amellyel a végzetes estén a gyanú szerint halálra szurkálta szobatársát.
Az otthon egyik korábbi dolgozója kérdésünkre megerősítette: azok a betegek, akik nem szorulnak folyamatos ellátásra, valóban szabadon elhagyhatják az intézményt. Így őket ellenőrizni szinte lehetetlen, sajnos veszélyes eszközöket is behozhatnak.

A tragédiát szerinte nehéz lett volna megelőzni, hiszen nagyon ritka az ilyen mértékű agresszió; minden ellátottra pedig nem juthat gondozó.
A rendőrök a gyanúsítottat a Zrínyi utcai pszichiátriára szállították, nem a fogdába. Különösebb kezelést nem igényelt, nem volt pszichotikus állapotban.

A rendőrség emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A főügyészség az ügyet igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálta és indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, amire kényszergyógykezelés formájában, igazságügyi elmegyógyintézetben kerülhet sor. A gyanúsított kirendelt védőügyvédje ügyfele kérésére nem adott felvilágosítást.

Kedden írtuk:10.56 - Információink szerint a két férfi régóta lakója volt az intézetnek. A meggyilkolt férfi középkorú, az intézetben nem tudják, hogy min vesztek össze.

A táplánypusztai intézet.
A táplánypusztai intézet.


Előzmények:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés  megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 66 éves helyi férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított hétfőn 18 óra körül egy táplánypusztai szociális intézményben, előzetes szóváltást követően egy 16 centiméter pengehosszúságú késsel többször megszúrta a lakótársát. A sértett a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a tettest őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását - tájékoztatott a rendőrség kedden.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rókák járnak a győrújfalui udvarokba - csapdákat állítottak a ravaszoknak

A fiatal állatok bizalmasabbak az emberhez. Az emberek meg aggódnak, hogy hátha veszettek az állatok. Tovább olvasom