Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Kerüljék el az autósok a Szent István utat!

Győr - Kedd reggeltől a Szent István út átalakítása miatt kikapcsolják a Szent István út–Baross híd és a Szent István út–Városház tér csomópont jelzőlámpáit. A hét második felétől a Szent István út–Jókai utcai csomópontban is számítani kell a jelzőlámpa kikapcsolására.A reggeli és délutáni csúcsok levezetésére rendőri irányítást kért az útkelező a nem működő jelzőlámpákhoz a 7–9 és 13.30–18.30 óra közötti időszakokban. Az átalakítás március végén fejeződik be.Nagyobb térképre váltás


Azt már korábban megírtuk, a győri önkormányzat 80 millió forintot költ arra, hogy átszabja a Belváros egy részének közlekedési rendjét. A kivitelezés tavaly novemberben kezdődött el, de a munka dandárját tavaszra halasztották, hogy ne okozzanak további nehézségeket a karácsonyi csúcs idején.

Vigyázz, jön a kanyar! Galéria: Bertleff András


A változásokról röviden: az Árpád út és a Teleki utca kereszteződésében rendőrlámpák irányítják majd a forgalmat. A Szent István úton a Teleki utcánál keleti oldalra helyezik át a zebrát. Ugyancsak a főúton a Budapest felől érkezőknek balra kanyarodó sávot alakítanak ki a Városház tér felé, emiatt a Városház tér nyugati szakaszát kétirányúsítják, ahova a Szent István útról mindkét irányból be lehet majd kanyarodni.

A városháza és a Hotel Szárnyaskerék között zebrát festenek fel. A Révai utca végig kétirányú lesz, s a Révai utca és a Jókai utca kereszteződésében burkolati jellel felfestett körforgalmi rend lép életbe. A Jókai utca börtönnél lévő szakaszának irányát megfordítják, s onnan a Szent István útra két sávból lehet majd kikanyarodni balra. A Szent István úton a Jókai utcánál megtiltják a balra kanyarodást. A Szent István úton a lámpákat is áthangolják.

Videó: Cseh Róbert

Olvasóink írták

 • 18. kupec 2009. március 27. 16:08
  „colomano! Arra próbáltam célozni, hogyha lett volna rendőr a környéken, akkor a gyalogosok sem mentek volna át körülnézés nélkül az úton. Illetve szabályozottabb lett volna az áthaladás mind az autók, mind a gyalogosok részére.”
 • 17. babuka 2009. március 27. 12:05
  „nagyon örülök az útfelújításoknak, kétség sem férhet hozzá, hogy nagyon nagyon szükséges. nem akarok elégedetlennek tűnni, ha egyszer véget érnek ezek a nagy munkák, talán nem kell mindenütt kátyúkat kerülgetni. de azért az igazán bosszantó, hogy szinte akárhova indulok, akármilyen irányban, mindenütt útfelontásba ütközöm. ez még önmagában nem is annyira borzasztó, ha figyelembe vesszük a későbbi előnyeit ennek a kellemetlenségnek. de hogy SEHOL nincs szakszerű forgalomirányítás, az már tényleg sok. a Szt. István úton pár napja a rendőr úgy iányította a forgalmat, hogy sem kinyújtva, sem rendesen felemelve nem volt a karja...gyakorlott vezető vagyok, mégis sikerült elbizonytalanítania. jó lenne ha a rendőrök feltétleznék az autósokról, hogy ismerik a karjelzéseket és ezután szabályosan alkalmaznák őket. forgalmi szituációban, nem arra élesítem a figyelmem, hogy nagyanyám hívogató kézmozdulataira hasonlító integetést "gyere, gyere!" szavak kíséretében egyértelmű jelzésnek vegyem az elindláshoz.”
 • 16. nanica 2009. március 27. 11:07
  „Csak az lenne a kérdésem, hogy ki volt az a szuperagy, aki eldöntötte, hogy a Szent István uttal egyidejűleg javítják a vele párhuzamos Bajcsy Zs.utat is. igy legalább újváros felé már ott is nehézkes elmenni. Akkor legalább nyitották volna ismét meg a forgalomnak a Deák utcát a Virácpiac felé.
  Tegnap a legnagyobb csúcsban a Shell kút előtt felterelték a befelé menő forgalmat a felüljáróra - de minek?! Így legalább aki a belvárosba ment volna fél órával tovább autózhatott.
  A Baross hídnál viszont már fél 5-kor a legnagyobb csúcsban a rendőri irányítás helyett mindössze egy üres rendőrautót láthattunk a Baross út felőli járdán állni. Gondolom a rendőrnek a forgalom irányítása helyett más fontos dolga volt?!
  Talán a büntetések helyett a forgalmat kellene szervezni és nem az embereket kikészíteni a hülye intézkedésekkel.”
 • 15. Poirot82 2009. március 27. 10:07
  „hát az a helyzet háttal állva nem lehet forgalmat irányitani. Élő példa áll a 80 éves nénike ott ahol régen zebra volt 2 fakábat nézi egy darabig hátat fordit cseveg tovább annyi eszük már nincs hogy szoljanak a hölgynek hogy a zebra nem ott van na hát ehhez ész nem kell meg végzettség sem ugyhogy javasolom válasszank egypár embert a munkanélküliek közül állitsák be rendőrnek mert ezt BÁRKI megtudja csinálni”
 • 14. colomano 2009. március 27. 09:35
  „kupec, a zebrán hányasával kell átmenni?
  Mi köze a gyalogosnak a Győr tábláig érő kocsisorhoz?”
 • 13. kupec 2009. március 27. 09:18
  „Ja, és rendőr sehol. Ez du 3 óra körül volt.”
 • 12. kupec 2009. március 27. 09:17
  „Az illetékeseknek javasolnám, hogy figyeljék meg a gyalogosok közlekedési kultúráját a Szent István úton. Kritikán aluli. Kb 6 percet álltam közvetlenül a zebra előtt, mert egyesével kettesével mentek át a zebrán, holott látták hogy a kocsisor vége cirka a Győr táblánál áll. Miután ezt elemezték, utána lehet a gyalogosátkelőhelyek környékének kresz szabályait módosítani.”
 • 11. pet 2009. március 27. 09:11
  „Kedves Johnson88!
  Rosszul számoltál. Ezután 3 lámpánál kell majd megállnod. 1. Árpád-Teleki, 2. Teleki -Szent István, 3. az aluljárónál. De bízzunk abban, hogy ezek úgy össze lesznek hangolva. hogy gyorsabban odaérsz majd az iskolába, a munkába és a mamádhoz, mint eddig.
  És nem hülyeség az Árpád - Telekin a jelzőlámpa, ugyanis már többször ütöttek el majdnem a Szent István út zöldjelzésére száguldó autósok abban a kereszteződésben.
  Minden azon múlik, hogy mennyire tudják a forgalomnak megfelelően összehangolni a jelzőlámpákat. Hajrá!”
 • 10. Gab2000 2009. március 26. 22:34
  „Mg balesetmentes közlekedést, megint esett és most amikor már jöttem haza, megint jeges volt az út, mert -1C volt.
  Fiygeljen mindenki reggel, hogy ne legyen megint tragédia.
  Feltételezem megint nem lesz egyetlen út sem lesózva reggelre.”
 • 9. Johnson88 2009. március 26. 21:38
  „Én a Belvárosban, a Bajcsy Zs. utcában, az otp székház mögött lakom. Adyvárosba járok iskolába, dolgozni, Mamámhoz, stb... Eddig Adyvárosba úgy tudtam menni, hogy az Ifjúsági háznál (Teleki István út- Árpád út kereszteződés) elkanyarodtam balra az Árpád úton, és a Gárdonyin mentem az aluljáró felé. Most mióta az okosok beélesítették a rendőrlámpát azóta ezt nem tudok elkanyarodni, mert ki van rakva a kötelező haladási irány egyenesen tábla, ráadásul egyidőben a zölddel elengedi egyenesen a Szent István út felől érkező forgalmat, így elméletileg és gyakorlatilag is lehetlen az elkanyarodás.
  Az eddigi útvonal azért volt kézenfekvőbb, mert így csak egy lámpát kellett megvárni a Gárdonyi és a Szent István kereszteződésében. Így viszont két lámpát kell megvárnom. Egyet a Teleki és a Szent István sarkán, egyet pedig az aluljárónál.

  Amúgy szerintem nagyon nem gondolták végig ezeket az átalakításokat.
  A Teleki út- Árpád út kereszteződésbe egy megfelelő méretű útburkolatból kialakított körforgalom kellett volna, mint amilyenek vannak az Árkádnál a Fehérvári híd alatt. Biztos, hogy kevésbé lett volna költséges, és a forgalom is gördülékenyebb lett volna. Így viszont egy újabb csomópont van, ahol feltorlódik a forgalom, ezzel is akadályozva a Szent István út forgalmát. ...
  Gratulálok!!!
  Szép Munka volt!!!!”
 • 8. k 2009. március 26. 21:09
  „Lesznek itt még "húzós" dolgok( fék csikorgás, egymás édes anyjának emlegetése,stb ) míg az emberek meg nem szokják.”
 • 7. Goldmund 2009. március 26. 21:04
  „Aprócska mai (csütörtöki) tapasztalat. Háromnegyed ötkor, a délutáni csúcs kellős közepén egyetlen forgalomirányító rendőr sem volt a Szent István úton. A Teleki utcánál már működik a lámpa, ez jó, de a Baross hídnál, az Aradi vértanúk útjánál, a Jókai útnál, a Munkácsy utcánál nem. Következmény: a gyalogosok átkelése veszélyes (habár meg kell mondjam, az autósok itt udvariasabbak, mint a normál zebráknál), a Baross hídról, a Jókai utcából nehéz és veszélyes a kikanyarodás, különösen balra, és különösen hosszú buszokkal.
  Óriási felelőtlenségnek tartom, hogy nem állt forgalomirányító rendőr legalább a Baross hídnál és a Jókai útnál.”
 • 6. baake 2009. március 26. 19:40
  „Goldmund jó meglátás. Járok arra rendszeresen és én is észrevettem, hogy nincsenek már szinkronban a gyalogos átkelő lámpái. Pontosabban a Szent-István utat keresztező átkelőről van szó. Aluljáró-Belváros írányba zöldre vált, addig a Belváros-Aluljáró írányba még piros, pár hete még szinkronban ment a kettő. A nagyobb baj abból adódik, hogy a rendszeresen arra járók már-már megszokásból indulnak, ha látják az aluljáró felé a zöldet és eddig mindig volt olyan aki lelépett az autós elé, az autós ugye még jól megnyomja a gázpedált, hogy átérjen. Szóval jó lenne mihamarabb kiküszöbölni, mielőtt nagyobb baj lenne. Győri Útkezelő Szervezetnek szerettem volna jelezni, de hát elérhetőségük is csak egy vonalas szám van.”
 • 5. ombi 2009. március 24. 17:17
  „Helyesen: kerülőút, kerékpárosokkal, helyszíntől.”
 • 4. ombi 2009. március 24. 17:11
  „Goldmund: igazad van, azóta magam is rájöttem a nyitjára. Bár szándékos a lámpák vezérlésének ezen módja, első alkalommal találkozva a módszerrel, igencsak meglepődtem, hogy épp csak elindultam, és már húzhattam is a féket.
  Kerékpárral "minden többlet megállás .... a kerül?út 150 méteres hosszabbodásának felel meg."
  (Forrás:Tudomány és közlekedés: Utak a kerékpározáshoz 25. oldal)
  Azt hiszem, jellemző a győri útkaparók kerékárosokkal kapcsolatos hozzállására. Vagy hogy ne menjünk messze a helszíntől: micsoda katasztrofális ötletet valósítottak meg a Gárdonyi utca-Árpád út találkozásánál!”
 • 3. Truder 2009. március 23. 22:02
  „Egy ideje már kerülöm,katasztrófa a közlekedés..Remélem,ha elkészül,valóban jobb lesz.”
 • 2. Goldmund 2009. március 23. 20:29
  „Én is jártam abban a kereszteződésben, hadd pontosítsak.
  A Szent István út gyalogos-biciklis lámpái két részre osztják az átkelést. Amikor a sportpályáknál elindulhat a gyalogos-biciklis forgalom a Szent István úton át, akkor a másik felén még piros van. A baj abból származik, hogy egyrészt a túloldalról is megindulnak (pl. mert a középen levő lámpát nem nézik, csak a túlsó járdán levőt), másrészt ha egy biciklis nagy lendülettel indul meg, akkor átér a túlsó térfélre akkor, amikor még ott piros van neki, és jönnek Budapest felől az autók. Tekintetbe véve, hogy az autósok szeretnek belehajtani a sárga végébe, sőt a piros elejébe is, továbbá, hogy egyes biciklisek valszínűleg nem fékeznek le, míg ott is zöld lesz nekik, tényleg várhatók balesetek. És persze meg kell szokniuk a embereknek, hogy a két szakaszon nem egyszerre kapcsol a lámpa. Ilyen eddig Győrben nemigen volt.”
 • 1. ombi 2009. március 23. 17:00
  „A Gárdonyi utcánál ma délután valamivel fél három előtt a Nádor aluljró felől érkező kerékpárosok egyszerre kaptak zöldet a Budapest felől jövő autókkal. Öreg róka vagyok, baj nem lett, de az életbe, ha nem tudják garantálni a lámpa tisztességes működését, akkor kapcsolják ki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késések a Győr-Celldömölk vasútvonalon

Kisiklott a Győrből Celldömölk felé tartó személyvonat mozdonya csütörtök délután a celldömölki… Tovább olvasom