Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Kertbarátkör: szép borokat minősített a zsűri

A Ménfőcsanaki Bornapok keretében a helyi kertbarátkör sorrendben 24. borversenyét tartotta a Bezerédj-kastélyban a napokban.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen – amelyen a nyugdíjasdalkör adott műsort cigányzenés kísérettel – a szépszámú érdeklődőt és borbarátot Pintér András, a kör elnöke köszöntötte, majd Szabadi János titkár mint somlói borlovag a magyar borokat, kiemelve a somlóiakat mutatta be rövid előadásában.

A borversenyen 73 borminta (39 fehér, 34 vörös) bírálatát végezte a szakértő zsűri a rendezvényt megelőző napokban.

A zsűri elnöke, Szebényi Gábor borász a 2011-es borokat értékelve elmondta: – Szép borokat minősített a zsűri, az eredmények magukért beszélnek. Jó minőségű borok lettek tavaly, a jól kezelt, gyümölcsös borok a gazdák jó munkáját dicséri. Felhívom a figyelmet a borok frissen tartására, mely további odafigyelést igényel a borkezelésnél – hangsúlyozta Szebényi Gábor.

A versenyre nevezett borminták közül 15 érte el az „arany" minősítést, 8 fehér-, 7 vörösbor.

A gazdák oklevelet kaptak munkájuk és boruk elismeréseként. A legmagasabb pontszámú kiemelt I. díjat kapta Knauz Imre ottonel muskotály bora után.

Aranyérmes minősítést kapott Baranyai Béla (rizlingszilváni, olaszrizling), Horváth Lajos (olaszrizling), Lampert Ernő (zöldveltelini), Mező Lajos (olaszrizling), Kövecses Gyula (vegyes fehér), Neupol Kálmán (vegyes fehér). Vörösboroknál aranyérmesek: ifj. Pintér István, Horváth Lajos, Knauz Imre, Kelemen Ferenc, Lampert Ernő, Kótai Sándor, Búzás Jenő borai.

Az "aranyérmeseken" kívül még 32 "ezüstérmes", 20 "bronzérmes" bort ítéltek meg a minősítőn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetés eltört diákigazolvány miatt

Unokám Győrújbarátról jár iskolába Győrbe, és hiába volt rendben a bérlete, megbüntette a buszon az… Tovább olvasom