Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kérjen elnézést!

Győr - Ön szokott elnézést kérni másoktól, ha valamit helytelenül tett? Vagy látott már 80 négyzetméteres térképet városáról? Keddtől megteheti...
Szeptember 23. és október 6. között meglepő alkotásokkal találkozhatnak az utcán a győriek. Elgondolkodtató művek, avagy public art mindenkinek – erről beszélt a pénteki városházi sajtótájékoztató részeként N. Mészáros Júlia múzeumigazgató. Mint mondta, Győr egy országos programsorozat részévé vált, nyolc vidéki nagyvárossal együtt művészeti kísérletet tesz arra, hogy köztéren két hétig olyan kortárs alkotások jelenjenek meg – hol humorosan, hol filozofikusan –, amelyek az utca emberéhez szólnak.

Volt pályázó például, akinek ötletét a Bécsi kapu téren óriási mérete miatt nem lehet megvalósítani, egy másik pályázó közben külföldi ösztöndíjat nyert, el kellett utaznia még az alkotás elkészítése előtt. Látható lesz viszont a megyeház előtti téren Tihanyi Dominika alkotása, egy 80 négyzetméteres padlómatrica Győr térképszerű légi felvételével. Öntapadós, színes pöttyök segítségével bárki bejelölheti saját otthonát, kedvenc helyét, vagy hogy szerinte hol lenne szükség felújításra a városban.

Sugár János projektje kevésbé humoros, annál inkább elgondolkodtató. A forgalmas Szent István út fölé hat és fél méter magasan egy tábla lóg majd ezzel a szöveggel: Elnézést. Ezt látva elgondolkodhatunk rajta, bizony ez ügyben sokat tanulhatnánk mondjuk a japánoktól, de másoktól is. Egy felmérés szerint ugyanis alaposan le vagyunk maradva abban, hogy ilyen-amolyan dolgainkért elnézést kérjünk másoktól. A tábla alatt gyakorolhatjuk... Sőt, le is fotóztathatjuk magunkat a felirattal, s elküldhetjük annak, akinek gondoljuk.

Olvasóink írták

 • 8. /joci-az igazi 2008. szeptember 22. 05:37
  „Látom beindult ujbol a lejárató kampány:

  a 6-os azaz a a hatos reagálás nem az "igazi" joco1-töl származik.

  Eddig sem gyözték ellenérvvel - a sz.jobbosok-,most jön a lejáratosdi? Már többször probálkoztatok! Megéri? Eszetlenek !akik "ismerik" nick-nevemet azok egyböl tudják, hogy megint a verbális tojásdobálok "rükkjé"-rol van/volt szo.Más nincs? Az érveiteken törjétek a fejeteket, hátha kiesik valami abbol a nagy ürességböl.”
 • 7. Tűzimádó 2008. szeptember 21. 19:26
  „Elnézni akkor kell amikor beakasztassz a bikának és elnézel a szarva között!

  Mazochisták előnyben!!!!”
 • 6. /joco1-az igazi 2008. szeptember 21. 14:10
  „621!

  Annyira sötét vagy, hogy a negro világít a szádban! Fletó barátodnak kellene először bocsánatot kérnie, utána pedig a cinkosaival együtt takarodnia!”
 • 5. Táncos 2008. szeptember 21. 09:27
  „Elnézni a tehén szarva és tőgye között kell.. ;)
  Balosok! Hol tényező a mai politikában Orbán Viktor?! 2008-at írunk emberek, Gyurcsányt nyögjük, nem Orbánt!”
 • 4. 1olvasó 2008. szeptember 20. 20:59
  „621!
  Segítek remélni :-). Nem vagyok se balos, se jobbos. De a Fidesz csak uszít ( gusztustalanul ), mindent ellenez, de egy értelmes, használható tervet még nem alkotott. Ő is hazudozott, lopott, csalt eleget, bizonyíthatott volna, nem tette. Bizony lenne miért elnézést kérnie! Gyurcsány valamilyen szinten megtette, és igaza volt ami a beszédet illeti. Végre rendet kell tenni, még ha ez pár kemény évbe is kerül. Most magam ellen is beszélek. Ráadásul minden rossz kicsit köszönhető a Fidesznek is!”
 • 3. 621 2008. szeptember 20. 14:32
  „Én meg azt remélném, hogy a dakota elnézést kér az ország 2002-óta tartó szétdúlásásért, hogy ráeresztette a szélsőjobbos fasiszta bandát Magyarországra, és még most is sunyít ha a fideSS és köztük lévő kapcsolatról van szó...
  Tudom hiába remélem...”
 • 2. public art 2008. szeptember 20. 09:08
  „Remélem, Gyurcsány is látja majd a táblát és alája állva egy szép beszédben elnézést kér az egész országtól, majd eltakarodik. Bár a beszéd nem is kell!”
 • 1. m. nészáros 2008. szeptember 20. 09:06
  „A címben feltett kérdésekkel kapcsolatban: Igen! Nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

83-as főút: nem csak a felújítás ára számít

Sokoróalja - A sokoróaljaiak életminősége, az arra közlekedők biztonsága érdekében is fontos lenne,… Tovább olvasom