Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Kereszttűzben a Noé bárkája

Németh Zoltán alpolgármester ésszerű döntésnek, a szocialisták politikai büntetésnek tekintik, hogy a Győr-Gyárvároshoz tartozó Kiskútról a belvárosba költöztetik a játszóparkot.
Össztüzet nyitott tegnap a Noé bárkája játszópark belvárosba szállításáról szóló döntésre az MSZP. Szocialista politikusok a helyszínen, az állatkert mellett tartottak sajtótájékoztatót, ahol a háttérben éppen teherautóra pakolták a játékokat. Molnár Csaba országgyűlési képviselő Németh Zoltán alpolgármesternek írt nyílt levelét olvasta fel, amelyben azt kérte, ne vegye el a gyárvárosi gyerekek kedvenc játszóterét.

Azt a vádat is megfogalmazta, hogy az intézkedés csupán azért született, mert Gyárváros mind a parlamenti, mind az önkormányzati választáson a baloldal mellett tette le a voksát, míg a belváros – Németh Zoltán egyéni választókerülete – jobbra szavazott. Neupor Zsolt, a szocialisták győri elnöke szintén politikai büntetésnek nevezte a játszótér – amelyet az állatkertbe látogató évi 120 ezer ember is igénybe vett – elbontását. Ő ehelyett az építést ajánlotta. Ferenczy Lajos, a körzet MSZP-s önkormányzati képviselője felháborodásának adott hangot. Balogh József országgyűlési képviselő, volt polgármester egy nappal korábban lapunknak úgy fogalmazott az ügy kapcsán, a Fidesz döntése rablóbandára vall.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra válaszul Németh Zoltán rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze. Elöljáróban kijelentette: álmában sem gondolta volna, hogy az áthelyezésből – amely az ő, és nem a Fidesz döntése – ekkora vita lesz, majd röviden összefoglalta, hogyan látja a történteket. Szerinte a Noé bárkáját a városszéli Kiskúton kevesen használták, mert távol volt a házaktól, tömegközlekedéssel pedig csak átszállással lehetett elérni. Megjegyezte azt is, hogy csapadékos időszakban az előtörő talajvíz miatt gyakran vízben állt, tavaly például több hónapig. Ezért kerül a Bisinger parkba, ahová egyébként eredetileg a szocialista városvezetés is tervezte még 2004-ben. Németh Zoltán Balogh József véleményét külön is visszautasította, és hangsúlyozta: jobban örültek volna annak, ha az előző ciklusban végrehajtják a 2003-ban elfogadott játszótér-koncepciót.

Az alpolgármester két érvvel igyekezett cáfolni a politikai büntetés vádját. Egyrészt ő már az őszi választási kampányban ígéretet tett a játékok áthelyezésére, amikor még nem tudhatta, hogy Gyárváros szocialista képviselőt választ. Másrészt ismertette: az önkormányzat idén 50 millió forintot különített el négy nagy játszótér felépítésére, amelyből egy Gyárvárosban valósul meg; a pontos helyszín kijelöléséről Ferenczy Lajossal is egyeztetnek. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Bisinger sétányon és a parkban a játszótér felállítása mellett néhány beteg fát kivágnak, helyettük újakat ültetnek, új parkolóhelyeket alakítanak ki és a fiataloknak kosárlabdapalánkokat szerelnek fel.

H. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztisztviselőből lett polgármester Ravazdon

Feketéné Varga Mária életében változás állt be tavaly októberben. Munkahelye továbbra is a… Tovább olvasom