Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kereszteződések kereszttűzében

Győr - Kamerával átmentünk Győr néhány nehezen belátható kereszteződésén. A tapasztalat azt mutatja, hogy leginkább a parkoló autók miatt nem lehet belátni az utakat. Videó
Győrben van néhány kereszteződés, ahol az ember nem tudhatja, hogy ha kihajt, a parkoló autók takarásából mikor rongyol bele valaki oldalról. Ezekből szemezgettünk párat kamerával a kézben és utópisztikus gondolatoktól könnyes szemmel, melyek szerint talán kevesebben fognak ilyen közel parkolni a kereszteződésekhez, ezzel veszélyeztetve a közlekedés többi részvevőjét.


You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.
Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Imcsi 2008. október 22. 20:40
  „Vissza a "lopóautókat"! Nehogy már egy szabálytalanul parkolónak, több joga legyen, mint egy általa akadályozott, vagy veszélyeztetett közlekedőnek!”
 • 20. mtt 2008. október 21. 14:13
  „zizellinának és "mi a gond"-nak üzenném: zizellinának igaza van, tényleg nem azért szolgálnak rendőreink, hogy egész nap ott töltsék a napot. mi a gond-nak pedig azt üzenném, ha ez akkora balhés hely, mint ahogy azt ön állítja, akkor a tulaj fogadjon fel biztonsági embert, ahogy többen is teszik, ne az állampolgároktól vegye le azt, ami nekik jár. Értem ezt a közbiztonságra. Ön biztosan ott dolgozik, azért van annyira oda az egyenruhásokért?
  DE EGYÉBKÉNT A TÉMA IGEN CSAK ELKANYARODOTT, ALAPVETŐEN A KERESZTEZŐDÉSEKRŐL KELLENE SZÓLNIA.”
 • 19. zizellina 2008. október 20. 18:50
  „semmi különös gond nincsen, kedves névtelen, csak nem hiszem, hogy a nap 24 órájában az a dolguk, hogy ott legyenek.”
 • 18. Tabornok 2008. október 19. 06:11
  „A Kossuth utcán rendszeres, hogy a terelővonal mellett csevegnek "egyesek". Kiszállni nem merek, hogy szóvá tegyem az utca ilyen formán történő lezárását, mert lehet, hogy megvernének vagy lelőnének. Tehát, marad a duda. Ezt, általában a középső ujjuk mutatásával, ökölrázással, káromkodással díjazzák.
  Eddig, ennyivel megúsztam.
  A Kossuth utca és a Petőfi tér kereszteződésén a rendőrségi kocsik rendszeresen, naponta többször is áthaladnak. Ott, a záróvonal hosszáig parkoló autók, valamiért egyáltalán nem zavarják, őket.
  Biztosan, "rokonok", fejesek parkolnak ott.”
 • 17. statisztika 2008. október 18. 22:44
  „A koccanások nagy része hétköznap délelőtt van e csomópontokban.”
 • 16. Imcsi 2008. október 18. 16:07
  „Sztem nem a hétvégi sofőrök azok, pont ellenkezőleg: akik még a WC-re is a mozgó-telefonközpontjukkal járnak!”
 • 15. Legenda 2008. október 18. 16:01
  „Teljesen igaz. De én csak a kérdésre válaszoltam, nem akartam kep szavaiba belekötni.
  Én a magam részéről nem is értem hogy miért van kitéve ezekre a helyekre a körforgalom tábla.
  Csak félreértésekre ad okot. Egyik helyszínen sem lehet teljesen körbe menni a szélső sávban, mert
  a záróvonal "kitesz" a kereszteződésből. nem mintha ezzel nagyon foglalkoznának a hétvégi
  sofőrök... :(”
 • 14. győri nagyi 2008. október 18. 15:32
  „Kedves Legenda! Segíteni szeretnék, kérlek, ne vedd kioktatásnak: az Árkádnál, meg a Fehérvári út-Ipar utca kereszteződésében nem körforgalom van, azok körgeometriás csomópontok, másként is kell közlekedni rajtuk. Egyébként meg nagyon egyszerű, csak a szaggatott vonalat, vagy a záróvonalat kell figyelni, ha már benne vagy. Amíg meg nem vagy benne, addig a lámpa segít.
  Egyébként: köszönöm buszvezető! A Kisalföld fórumán ez volt az első alkalom, hogy nem kocsizott le valaki, nem ajánlotta, hogy hozzászólás helyett az unokáimmal foglalkozzak, nem nevezett agyalágyultnak stb., pedig máskor is "csak" a véleményemet írtam le, még ha nem is egyezett más(ok)éval,”
 • 13. Legenda 2008. október 18. 12:08
  „Kedves kep.
  Ezt én is könnyedén megválaszolom. A külső sávból símán lehet menni a belváros felé,
  mert a felfestésből és a kitáblázásből ez egyértelmű. A busz ezért mindíg abból a sávból
  fog menni, mert amint kimegy a körforgalomból, utána rögtön ott a buszmegálló,
  ahol másként nem tudna megállni, csak a záróvonal keresztezésével. A körforgalomban
  pedig ugyanebből az okból nem fog sávot váltani.
  Az éles helyzet abból szokott kialakulni, hogy sokan úgy gondolják, hogy ha már a
  "szemét buszvezető" direkt kiszúrásból beállt a szélső sávba, akkor majd
  "ki ha én nem" alapon, padlógázzal keresztbevág az éppen elinduló busz előtt.
  Mellesleg a körforgalom kialakítása finoman szólva is el lett b*szva.”
 • 12. kep 2008. október 18. 11:05
  „kedves "buszvezeto"!
  nekem abban segitsen, illetve mondja el a véleményét, hogy a 14 es buszjárat, amikor a Budai út felöl megy a vásosközpontba, miert a szélső sávba sorol be a körforgalomban. Hiszen az a sáv a közvetlen lekanyarodashoz szükseges azon közlekedők számára, akik az ÁRKÁD illetve Bácsa irányába akarnának haladni. Többször voltam szemtanúja az ebből adódó éles helyzeteknek. Nap mint nap arra járok, még nem láttam 14-es buszt, mely nem a szélső sávban hajtott volna végig a megfelelő "kijáratig" .....
  köszönöm”
 • 11. buszvezető 2008. október 18. 10:37
  „Egyetértek a "győri nagyival", ha Zechmaister ut forgalmi rendje megváltozik egész biztos beáll a forgalom a Virágpiacnál is! Ezt az "okos" ötletet ellég nehéz lehetett kitalálni...., nemhiába én diplomával is csak buszsofőr vagyok! Megjegyzem A Fehérvári u. új lámpája is hiányzott..!”
 • 10. mi a gond? 2008. október 18. 10:31
  „zizellina4 Nem érthető a problémád! Amilyen alakok ott megfordulnak nem is baj ha van ott rendőr! Vagy téged inzultáltak a rendőrök?”
 • 9. Imcsi 2008. október 18. 10:28
  „Nekem az tetszett a videón, hogy nem voltak kitakarva a rendszámok személyiségi jogokra hivatkozva.”
 • 8. győri nagyi 2008. október 18. 10:04
  „Nekem az tetszik a legjobban, amikor két egymással szemben menő autó(s) megáll egymás mellett, és hosszas baráti beszélgetést folytatnak. Egyáltalán nem zavarja őket, hogy arra vár a többi közlekedő, hogy befejezzék a beszélgetést és elhúzzanak.... Természetesen az ablakon zsebkendőt kidobó, cigi-csikket kiöntő emberekről beszélek...
  Egyébként meg ki volt az az "okos", aki megváltoztat/t/ja a Zechmesiter u. forgalmi rendjét???? Az összes busz (1, 2. 7, 13, 14, 17, 23) ott fog pöfögni, rostokolni a Zechmeister utcán, hogy rákanyarodhasson a Jókai utcára. Én megfigyeltem, hogy a Zechmeister utca Petőfi-híd felőli forgalmának kb. 70 %-a is a Jókai utcára fordul. Nesze neked tisztább belváros! Meg megint a busszal közlekedőket büntetik, ahelyett, hogy az autósokat szoktatnák rá a tömegközledekésre!”
 • 7. zizellina 2008. október 18. 10:03
  „Adyvárosiak, ha rendőrt kerestek, ne a 107-re telefonáljatok, hanem a Kék Diszkonthoz, ott a NAP BÁRMELY SZAKÁBAN TALÁLHATÓ egy-egy rendőr autó. Persze a járdán. A rendőr meg ott dumál a boltoslányokkal.Az adófizetők pénzén. No comment.”
 • 6. mókuci 2008. október 18. 09:52
  „Kedves Kisalföld!
  Ki állapította meg, hogy a Rákóczi és a Kiss János utca illetve a Rákóczi és az Újvilág utca sarkáról van szó? Mert mind a kettő helymeghatározás rossz. A felvételen jól látszik és aki gyakran jár arra vagy ott lakik tudja, hogy ezek a kereszteződések egy és ugyan azon sarkon vannak, pontosabban a Rákóczi és az Újkapu utca sarkán. Az azonos helyszín még annak is feltűnhet, aki nem ismerős erre, mert a parkoló teherautó és a ház sarka egyértelművé teszi e helyet. Aki az Árkád felől jön a Rákóczin annak szerintem csak a kifordulás lehet gond a szűk hely miatt, nem pedig a beláthatóság, ha pedig az Árkád irányába megy az ember, akkor a figyelmes vezetőnek feltűnik, hogy a kereszteződést egy tükör teszi könnyen beláthatóvá.
  Szóval kedves újságíró ne állítson olyat ami nem a valóságnak megfelelő és máskor egy kicsit nyitottabb szemmel közlekedjen.”
 • 5. buszvezető 2008. október 18. 09:40
  „Jó a videó és feltérképezés! Esetleg, egyszer egy napot rá kellene szánni, hogy busszal végigmenni a városon és abból kamerázni! Garantált élményt jelentene!
  Egyébként a tilosban parkoló autók okozzák a legtöbb problémát. Sokan bekapcsolják a vészvillogót és ezzel letudják a dolgot.
  A Bartók B. u. elején, és a Gárdonyi iskolánál egyszrüen csúcs! Megállni tilos tábla mellet még elszállítására is felhívják a figyelmet, mégis mindíg ott parkolnak. A Mester utca mindkét oldalán beállnak forgalommal szemben is, a Kossuth utcáról ne is beszéljünk, szóval egyszer már valóban rendet kellene tenni...!”
 • 4. lolita 2008. október 18. 08:50
  „Közbiztonsag,rendörseg hol vanilyenkor?Tessek oda elküldeni a cikket,vagy egy telefonszamit megadni hogy tudjuk hova jelezni az ilyen eseteket hisz olyan sokan vannak aki autojukkal ott allnak meg ahol csak akarnak,ez felhaborito! En megertem minden sarokba nem allhat egy rendör,de valami megoldasra szükseg lenne!!!”
 • 3. Stewe 2008. október 18. 06:27
  „Van két tuti tippem: a Híd és Semmelweis utcák kereszteződésében maguktól a rendőrautóktól nem látni semmit... a Teleki és Árpád kereszteződést meg aki csak teheti, hanyagolja, mert változatlanul életveszélyes, és senki nem csinál vele semmit...........”
 • 2. egy ott lakó 2008. október 18. 02:44
  „Az Ifjúság krt- Kodály Z. út kereszteződést kellene felvenni este amikor a busz sem tud bekanyarodni a szabálytalanul parkoló autóktól. Állnak a zebrán, előtte utána, a kereszteződésben és mindenhol. Egy darabig csak délelőtt büntették őket, de később ez is elmaradt. Főleg az a szlovák rendszámú kombi parkol nagy előszeretettel pont a zebrán vagy a kereszteződésbe. Persze neki nincs félnivalója nem tudja behajtani rajta senki a büntetést. Ő szabadon csinálhat bármit.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmajánló: Mázli - Kis falu nagy szarban

Győr, Rómer Ház - A MÁZLI című falusi szatíra győri díszbemutatója a Hrabal Moziba október 22-én… Tovább olvasom