Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Kereszténydemokraták Bécsben

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) győri frakciójának küldöttsége a napokban a bécsi polgármesteri hivatal működését tanulmányozta.
Havasi Ferenc elnök, Sík Sándor frakcióvezető, Ottófi Rudolf alpolgármester és Pénzes László külkapcsolatokért felelős képviselő Matthias Tschirf, az ÖVP pártelnöke meghívásának tett eleget. A találkozóról tartott tájékoztatón elmondták, szót ejtettek Bécsben az osztrák, a magyar belpolitikai helyzetről és a világgazdasági válság várható következményeiről is. Megállapították, hogy Ausztriában – tekintettel a gazdaság nagyon jó kondíciójára – kevesebb az ok az aggodalomra. A válságból kivezető egyik eszközként ugyanakkor egyaránt a kis- és középvállalkozások erősítését szorgalmazták. Egyetértettek abban is, hogy a válságot okozó liberális gazdaságpolitika tarthatatlan, és vissza kell térni a szociális piacgazdasághoz.

A szakmai megbeszéléseken Barbara Feldmannal az integrációs, nőpolitikai, fogyasztóvédelmi kérdésekről, az esélyegyenlőségről, a kultúra és tudomány támogatásáról, Monika Rihával az osztrák főváros pedagógiai programjáról, a török származású Sirvan Ekici asszonnyal pedig az integrációs és nőpolitikai ügyekről ejtettek szót. A kapcsolatok fenntartásának részeként májusban közös konferenciát rendeznek Győrött a világgazdasági válság és a keresztény értékrend kérdéskörében.

Olvasóink írták

  • 1. joco 2009. január 21. 09:16
    „Kik is ezek a a korábbi fidesz szerinti "csuhások"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyeszékhely hivatalos bálja

Győr - Január 31-én tizedik alkalommal rendezik meg a Győri Lokálpatrióta-bált. Az eseményt… Tovább olvasom