Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Keresztény válaszok sorskérdésekre

Győr - „Hazánkban 3 millió ember él nyomorban, amely nem méltó az emberhez. Az értük való kiállás a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) feladata" – hangsúlyozta Lanczendorfer Erzsébet, a „Keresztényszociális válaszok sorskérdéseinkre" című KÉSZ-kerekasztal előtt tartott sajtótájékoztatón.
Szerinte a KDNP a társadalmi gondokat az evangéliumi igazság és szeretet alapján orvosolja. A kerekasztal vendégeként Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke hozzátette: „Magyarországon árokba borult a szekér, de nemcsak a hajtóval, a kormánnyal, hanem a kocsival, a társadalommal is gond van. Ezt lehet megoldani a március kilencediki népszavazás igenjeivel." Hoffmann Rózsa, a parlament oktatási bizottságának tagja hangsúlyozta: „Az iskola a szellemileg-erkölcsileg megalapozott jövő záloga, sorskérdés." Miként az egészségügy is, amelyről a harmadik vendég, Nagy Kálmán orvosprofesszor megjegyezte: vissza kell adni az embereknek a gyógyulásba, az orvosoknak a gyógyításba vetett hitét.

Olvasóink írták

 • 17. Á-kos 2008. május 21. 13:25
  „Valamit sehogyan se értek : A kommunisták lépten - nyomon emlegették Lenin nevét.Ezzel szemben a kereszténydemokratáktól azt,hogy Jézus - még sose hallottam.”
 • 16. joco1 2008. március 07. 18:47
  „magyaro.: 2002.ota ezt várjátok. Nem unalmas? tehát NEM, NEM , NEM SOHA. HISSZEK EGY SZEBB ÉS BOLDOGABB HAZÁBA, DE Orbán NÉLKÜLIBE.”
 • 15. magyaro 2008. március 07. 15:57
  „joco1 megnyugtatlak nem az én csapatom, de a te csapatod, hidd el előbb, vagy utóbb elfog tűnni a süllyesztőben!! Nekünk nem mindegy, hogy mikor, meg az országnak sem.”
 • 14. joco1 2008. március 07. 06:03
  „magyaro: a Te kis csapatod-tudod- a kat.egyház lándzsája-8 évig "+bent" volt a hatalomban, és elérte, hogy 2002 ota senki -nem hisz nekik- nem szavaznak rájuk.Mit csináltak? Semmit, ill. "leszalámizta" magátés beolvadt egy korábbi liberális, majd sz.balos retorikát használo magát "ujtöbbségü" párnak nevezö csapatocskába.”
 • 13. katafa 2008. március 06. 22:54
  „Tricse!
  Igen,igazad van, figyelmetlen voltam, a "ki tudja honnan vetted" kezdetű kérdésem visszavonom, véleményem további ,azaz lényegi részét fenntartom.
  Azért annyival kiegészíteném mondandóm, hogy forrásod ahhoz a félmillióhoz tartozik akiről Te említést tettél.
  Véleményed kialakításánál ez a csekélység nem jutott eszedbe?
  Azért az KÉSZ szerencse, hogy ennyire aggódnak a "3 millió nyomorgó"sorsáért. ...mondhatnám KÉSZ röhej...”
 • 12. tricse 2008. március 06. 18:54
  „katafa

  kicsit több figyelmet kérnék tőled mielőtt írsz!

  mondjuk elolvashatnád a cikket amihez hozzászóltam!

  talán akkor észrevetted volna hogy onnan idéztem a 3 milliós szöveget!”
 • 11. sdhz 2008. március 06. 18:28
  „Ok, bocs, a MAMA a közszereplő, de a lányát is gyakran látni pont ezeken a "bulikon".
  Fordítsuk le a számokat, kb. 10 millió ember, 3,5 millió kereső...... kb. 3 millió nyugdíjas, a több igyerek, és már nem regisztrált munkanélküli....A 3,5 milla keresőből, és adófizetőből kell kiperkáltatni az összes lóvét, ami kell a 10 milliónak. a 3,5 millából 1,5 millió számít magasabb jövedelműnek, (legmagasabb adósávot értem alatta)
  sdhz”
 • 10. katafa 2008. március 06. 17:11
  „Tricse!
  Szerintem meg az nem méltó gondolkodó és felelősen megnyilvánuló felnőtt(?) emberhez, hogy számítógépe mellől világgá kürtölje a ki tudja honnan vett adatot,miszerint Magyarországon 3 millió ember nyomorog. Nem tudom, hogy neked milyen fogalmaid vannak a nyomorról (ha egyáltalán vannak),nem tudom állításod le tudod-e fordítani a matematika nyelvére, de segítek.Szerinted Magyarországon majd minden harmadik ember nyomorog.Ugye belátod, hogy ez a kijelentésed nem több, mint tudatlanságból fakadó gyerekes hőzöngés, buta hangulatkeltés szándékával.
  Ha valami nem méltó magát komolynak tartó emberhez, akkor az ilyen megnyilvánulás az.Ha szellemi nyomort említettél volna, talán nem is kifogásolnám a 3 milliót. Sajna.”
 • 9. magyaro 2008. március 06. 17:03
  „Nem hiszem, a világon van még olyan ország, ahol annyi fejbe van sötétség, mint Magyarországon. Elképesztő, hogy még mindig ilyen sokan hisznek, az "igazmondó" Flatónak!!”
 • 8. Cseter János 2008. március 06. 12:31
  „Szegény doktornéni, most, hogy képviselő mennyi viztidíjtól esett el.
  A nyomorban és a felé nyomottakon pedig sem egyedűl, sem az ellenzékkel összefogva nem tud segíteni! Sokkal több az ostoba becsapott ember, aki még mindig hisz a hazudozóknak, akik éltetik a tolvajokat, némi alamizna többletért!”
 • 7. a Tibi 2008. március 06. 12:06
  „Lanczendorfer Erzsébet körzeti orvos volt de szünetelteti!!
  Egy-két hozzászólónak illene már tájékozódni.
  Az írásukból a tudatlanság csak úgy árad.”
 • 6. tricseésnemválasztokmásiknevet 2008. március 06. 11:49
  „Hazánkban 3 millió ember él nyomorban, amely nem méltó az emberhez.

  helyesbítenék

  hazánkban fél millió ember él luxusban és közben a nyomor felé taszítja a többi 9 és félmilliót

  na ez nem méltó emberhez
  szerintem
  tricse”
 • 5. Rumcájsz 2008. március 06. 10:22
  „Így van, az -egyébként kitűnő- tanárnőt nem Lanczendorfer Erzsébetnek, hanem Zsuzsannának hívják.”
 • 4. katafa 2008. március 06. 09:19
  „sdhz!
  Szerintem tévedésben vagy!
  Meggyőződésem,hogy a tanárnő anyukájáról van szó, aki viszont orvos, és országgyűlési képviselő!”
 • 3. sdhz 2008. március 06. 09:09
  „A Tanárnő kitűnő oktató, ott tanít, ahol a napokban megjelent +15000 "felesleg" pedagógust képzik ,és persze a sok sok fizetős szak is ismeri őt. A szakmájában csodás dolgokat hozott létre, de baromira nem kéne politizálnia, mert ős is azért tud csili-vili projektoros teremben tanítani, mert volt miből felújítani, venni.
  Egyébként aki a szüleitől "örökölt" önkormányzati lakásban él a mai napig, és ez az a belvárosi ház, ahol a lakóknak nem akaródzott hozzájárulni a ház felújításához, de nagyon szeretnék:-))
  és csak antik bútort gyűjt, az mi a fenét tud a szegénységről, kölcsönökről, hitről. Tisztelem a saját hitét, de azt gondolom a hit magánügy.
  sdhz”
 • 2. joco1 2008. március 06. 09:00
  „Ez a fidesz potlékos csapat mikor és mit tett a "hárommmillo" nyomorban élökért? Voltak ök is "hatalmon" kb. nyolcévig. A válasz: nincs info. Az ök és fönökcsapatuk tevékenységére 2002 ota már van válasz, buktak mindent. ÉRVÉNYES, DE EREDMÉNYTELEN”
 • 1. setting 2008. március 06. 08:31
  „A KDNP hülyeségbeszéde. Magyarországon minden harmadik ember
  nyomorban él, vagy politikai nyomor-ról beszél?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műteremház épült az egyetemen

Győr - Már csak néhány hét, és átadják a hallgatóknak a befejezés előtt álló építészeti műteremházat… Tovább olvasom