Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Keresettek az iskolai tanmedencék

Győr - A megyeszékhely iskolai tanmedencéit az intézmények mellett bérlők is nagy számban igénybe veszik. Az üzemeltetők elmondták, teljes a kihasználtság.
Győrben a Móra Ferenc Általános és Középiskola, a Fekete István Általános Iskola és a PÁGISZ rendelkezik tanmedencével.

A Móra Ferenc Általános és Középiskola tanmedencéje kora reggeltől késő estig csobogástól hangos. A tanulók már reggel hét órától megszállják a medencét, hiszen kötelező tantárgy az úszás. A gimnazisták is megismerhetik az úszás alapjait. Délután edzések, foglalkozások vannak, este pedig külsősök veszik birtokba a létesítményt.
A ’90-es években alakult Delfin Úszóiskola 13 éve bérli a medencét. A gyermek-úszásoktatás mellett felnőtt vízi torna, újabban pedig több szórakoztató program várja náluk az érdeklődőket. Az aquafitnesz a középkorosztály kedvenc uszodai időtöltése.

A tanmedencék helyet adnak a szórakoztató programoknak is, a középkorosztály körében kedvelt az aquafitnesz. Fotó: Szük Ödön

A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola tanmedencéjét a Győr környéki általános iskolások, óvodások veszik igénybe.

Teljes a kihasználtság, reggel nyolctól kora délutánig itt lubickolnak a környék óvodásai, kisiskolásai – mondta el az intézmény vezetője, Hollenczer Lajos.

A Fekete István Általános Iskola is biztosít úszási lehetőséget a környező óvodák gyermekeinek. A mozgáskorlátozottak hetente kétszer gyógyúszásra veszik igénybe az uszodát, három alkalommal pedig a Delfin Úszóiskola tanulói jönnek. Az uszoda a hét minden napján teljes kihasználtsággal működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álértékbecslők járnak

Győr - A városháza tudomására jutott, hogy ingatlan-értékbecslők jelentkeztek be több önkormányzati… Tovább olvasom