Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Kerékpárút lesz a Széchenyi hídon

Győr - Ősszel kerékpárút épülhet a Mosoni-Dunán átívelő Széchenyi hídon. A 105 millió forintos költség nagyobbik részét az állam, kisebbik részét a helyi önkormányzat állja.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter, győri országgyűlési képviselő nemrégiben levélben fordult Hónig Péterhez, a közlekedési tárca vezetőjéhez, és azt kérte tőle: vizsgáltassa meg annak műszaki és pénzügyi lehetőségét, hogy a győri belváros keleti részét Révfaluval összekötő Széchenyi hídon kerékpárút épüljön. A politikus ennek háttereként a Kisalföldnek elmondta: még közlekedési miniszterként döntött arról, hogy a műtárgyat félmilliárd forintért felújítják. Ez a rossz állapotú járdák, lépcsőfeljárók, korlátok, vasbeton gerendák és útburkolat miatt volt indokolt. A munkálatok jelenleg is folyamatban vannak. Időközben több lakos szorgalmazta, hogy a beruházás részeként kerékpárút is épüljön, ami megkönnyítené a két városrész lakóinak életét.

Molnár Csaba hozzáfűzte: minisztertársa arról tájékoztatta, hogy a kerékpárút kialakítása haladéktalanul megkezdhető, az előzetes számítások szerint 105 millió forintba kerülne. Ennek 85 százalékára van fedezet a központi költségvetésben. A hiányzó 15 százalék előteremtése érdekében a győri politikus a héten levelet írt Borkai Zsolt győri polgármesternek, arra kérve: a város ennyivel járuljon hozzá a fejlesztéshez.

Lapunk megkereste Borkai Zsoltot, aki elmondta: az önkormányzat természetesen vállalja az önrészt. Így nincs akadálya a beruházásnak, amely akár már az ősszel megvalósulhat.

Olvasóink írták

 • 6. knifemaster 2009. május 23. 14:10
  „urbaniastapista,
  álszentes a hosszászólásod.
  A kerékpár út a felújítás keretén belül történik,innejstül fogva nincs miről beszélni.”
 • 5. farkasbalintm 2009. május 23. 12:15
  „@4. hozzászólás urbaniastapista 2009.05.22. 21:41

  én mint nem győri (mondjuk vidéki), mire a parti sétányra (gondolom ez a dózsa rakpart környéke akar lenni) keveredek, akkor már inkább a révfalusi hídon megyek át. amúgy nem hinném, hogy sokkal kevesebb lenne a szennyező anyag az általad említett részen, mint a hídon.(bár ehhez a környezet károsítás dologhoz nem értek, így csak vélemény)

  szóval közlekedési szempontból mindenképp jó ötlet, környezetvédelmi szempontból meg iktassuk ki a káros anyagokat kibocsátó járműveket (ezt mindenféle cinikusság nélkül mondom)”
 • 4. urbaniastapista 2009. május 22. 21:41
  „Kedves hozzászólók!
  Gondolkozzatok el a következőkön:
  - Mennyi benzingőzt és kormot nyel egy biciklis a hídon közvetlenül az autók mellett tekerve és mennyit ha néhány tíz-száz méterrel odébb teheti mindezt?
  - Mennyit tud beszélgetni egy szülő gyermekével a hídon közvetlenül az autók mellett tekerve és mennyit ha néhány tíz-száz méterrel odébb teheti mindezt?
  - Hány sétálónak-görkorisnak-babakocsit hajtónak lehetne jobb megoldás egy kapcsolat a parti sétányok között, mint a hídon, közvetlenül az autók mellett?”
 • 3. farkasbalintm 2009. május 22. 19:57
  „@1. hozzászólás urbaniastapista 2009.05.21. 18:26

  én rendszeresen bringázok a hídon, ha épp bringával megyek a városba, és igen is szükség van rá. remélem normálisan meg lesz csinálva, mert most pl egy gyalogos+bringás egymás mellett elég nehezen fér el, két bringás meg aztán végképp.
  ez egy régóta esedékes és szükséges lépés sztem.”
 • 2. Goldmund 2009. május 21. 20:25
  „Nagyon örülök, hogy végre lesz bicikliút. Az eddigi járda túl keskeny volt, hogy két biciklis egymással szemben elmenjen, vagy egy gyalogost gond nélkül ki lehessen kerülni. Mindenesetre elszomorító, hogy 31 évig nem jutott ez eszébe az illetékeseknek.”
 • 1. urbaniastapista 2009. május 21. 18:26
  „A két parton bimbózó sétányokat kellene öszekötni, nem a sztrádahídra applikált pántlika-bicikliúttal vakítani a népet. Kinek lesz kedve feltekerni a hídra? Vagy lépcsőn viszik a bicikliket? Mikor bicikliztek arra legutóbb a cikkben megnevezettek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katona-zenekari parádé

Győr - A hagyományoktól eltérő nyílt napot tartott a győri 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred a… Tovább olvasom